استاکر چیست؟
دستگاه استاکر نوع دیگری از تجهیزات انبارداری است که مانند لیفتراک وظیفه حمل و نقل بار را بر عهده دارد. استاکر ها معمولا در فضای سرپوشیده استفاده می شوند و در مکان هایی که محدودیت فضا و آلایندگی دارند بسیار مناسب هستند بطوری که استاکر در دنیا بعد از لیفتراک محبوبترین وسیله حمل و نقل است. یکی از مهم ترین دلایل استفاده از استاکر به جای لیفتراک برای جابه جایی کالا، کوچک بودن ابعاد استاکر در مقایسه با لیفتراک و قدرت مانور بالای استاکر در فضا های کوچک کاری است.
به عنوان مثال در انبار هایی که کالا درون قفسه های تعبیه شده جانمایی می شوند باتوجه به فاصله کم بین قفسه ها جهت جابه جایی کالا بهتر است از دستگاه استاکر استفاده نمود. یکی دیگر از دلایل استفاده از استاکر، قیمت مناسب آن در مقایسه با لیفتراک می باشد با توجه به اینکه طراحی استاکر ها به شکلی است که به صورت دستی و یا برقی می باشند و برای کار از سوخت های فسیلی استفاده نمی کنند عدم آلودگی می تواند یکی دیگر از دلایل استفاده از استاکر ها باشد.
کاربرد استاکر چیست:
استاکر ها در سردخانه ها، شرکت های تولید دارو و شرکت های تولیدی مواد غذایی کاربرد بسیار زیادی دارند. یکی دیگر از اصنافی که از استاکر استفاده زیادی دارند شرکت های انبارداری هستند چرا که با استفاده از استاکر می توانند کالا های خود را در قفسه های انبار جابه جا نمایند.
شرکت های لوازم آرایشی و بهداشتی نیز به دلیل کم بودن تناژ بارشان از استاکر ها استفاده می کنند. همچنین شرکت هایی که تولید کننده قطعات کوچک اما با تیراژ بالا هستند از قبیل تولید کنندگان قطعات خودرو، ظروف یکبار مصرف و . . . نیز از استاکر استفاده می نمایند؛ همچنین کسب و کارهایی که نسبت به آلایندگی های محیطی حساس می باشند معمولا از استاکر ها جهت جابه جایی کالای خود استفاده می نمایند.
انواع استاکر:
دستگاه های استاکر به دو نوع استاکر برقی و استاکر دستی تقسیم بندی می شوند. همان طور که از نام این دو دستگاه مشخص است، تفاوت استاکر برقی و دستی در طرز عملکرد آن ها است؛ بدیهی است استاکر برقی نیروی حرکت خود را توسط باتری تأمین می کند. کنترل استاکر دستی توسط فرد اپراتور و با استفاده از پمپ های هیدرولیکی انجام می گیرد.
-
استاکر برقی:
استاکر های برقی برای فضا های محدود مناسب هستند. اغلب فروشگاه های محصولات خرده فروشی برای حمل بسته های خود از این تجهیزات استفاده می کنند. حداکثر ظرفیت حمل بار توسط استاکر برقی، ۸/۱ تن است.
-
استاکر دستی:
استاکر دستی با استفاده از نیروی مکانیکی و اهرم های کنترل که به طور مستقیم به پمپ هیدرولیک دستگاه متصل هستند، عمل می کند. اپراتور با استفاده از یک اهرم، روغن موجود در سیستم را تخلیه می کند؛ جریان روغن در طول سیستم هیدرولیک موجب بالا رفتن و پایین آمدن شاخک های استاکر می شود. حداکثر ظرفیت حمل بار توسط استاکر، ۳ تن است؛ با استاکر دستی می توان انواع بار را تا ارتفاع ۳ متر بالا برد.
انتخاب بین استاکر برقی و لیفتراک برقی:
مزیت استاکر برقی و دستی نسبت به لیفتراک در این است که با توجه به حجم کمتر آن توانایی جابجایی در مکان های کوچک و راهرو های باریک در آن بیشتر است و می توان از آن در فروشگاه ها و انبار های کوچک برای جابجایی و حمل بار استفاده کرد. ضمن اینکه استاکر های برقی و دستی را در انواع مختلف را با هزینه کمتری نسبت به لیفتراک ها می توان خریداری و تهیه نمود.
به طور کلی استفاده از لیفتراک ها در صنایع و انبار های بزرگ که نیاز به حمل بار زیاد در مسافت های طولانی را دارند، انتخاب مناسبی است و در طرف مقابل برای انبار های کوچک و یا فروشگاه ها برای حمل پالت های بار استاکر های برقی و دستی گزینه ایده الی می باشند.
در هنگام استفاده از استاکر چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
هنگامی که از استاکر استفاده می کنید توجه داشته باشید که همان باری که می تواند حمل کند را بر روی آن قرار دهید. چرا که نگهداری صحیح از استاکر نه تنها باعث افزایش طول عمر آن می شود بلکه از خرابی و تعویض قطعات آن تا مدت ها جلوگیری می شود.
در صورتی که نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات داشت حتما آن را به دست یک متخصص دهید تا آسیبی به آن وارد نشود. همچنین باید توجه داشته باشید که استاک را باید به طور مرتب روغن کاری کرده و پس ازهر بار بارگیری تمیز و بررسی نموده تا در صورت ایراد به موقع تعمیر گردد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.