دوش و چشم شوی اضطراری چیست:
دوش و چشم شوی اضطراری از اصلی ترین تجهیزات آزمایشگاهی است و به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از کار با مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. دوش و چشم شوی اضطراری در مواقع لزوم بایستی با پاشیدن آب فراوان به بدن و چشم فرد آسیب دیده اقدام به شستشو و پاک سازی فوری نماید. این وسیله آزمایشگاهی که عموما از جنس گالوانیزه و یا استیل طراحی و ساخته می شود. طبق استاندارد ها، دارای ظرفیتی به حجم ۲۰ لیتر در دقیقه می باشد که با فشاری برابر ۱۵ پوند بر اینچ، توسط لوله ای به طول ۴۵ سانتی متر و قطر ۱ اینچ، برای شست و شوی چشم افراد در صورت ایجاد آسیب به کار برده می شود.
کاربرد دوش و چشم شوی اضطراری آزمایشگاهی چیست:
دوش اضطراری آزمایشگاهی برای مواقعی طراحی شده است که افراد در آزمایشگاه با مواد خطرناک یا شیمیایی سر و کار دارند و نیازمند به شستشوی سریع و فوری هستند. در صورتی که مواد شیمیایی در بدن یا روی لباس فرد بماند، میتواند منجر به آسیب و خطرات جدی برای سلامتی فرد و دیگران شود. بنابراین، دوش اضطراری آزمایشگاهی به عنوان یک ابزار ایمنی ضروری در آزمایشگاه هایی که با مواد خطرناک و شیمیایی سر و کار دارند بسیار کاربردی است.
در صورتی که در آزمایشگاه، مواد شیمیایی روی بدن یا لباس فرد بماند، میتواند باعث آسیب و خطرات جدی شود. با استفاده از دوش اضطراری آزمایشگاهی، فرد میتواند به سرعت و بدون تأخیر، مواد شیمیایی روی بدن و لباس خود را از بین ببرند و از آسیب جدی جلوگیری کنند. به علاوه، در برخی موارد، استفاده از دوش اضطراری آزمایشگاهی ممکن است در اولین فرصت نجات حیاتی باشد و بتواند به نجات جان فرد کمک نماید.
انواع دوش و چشم شوی اضطراری ایمنی:
دوش های سقفی طوری طراحی شده اند که از سقف آویزان شوند. کاربرد دوش و چشم شوی اضطراری در این شرایط، به شما این امکان را می دهد که آن ها را در نزدیکی مناطق خطرناک محل کار خود قرار دهید. اگر چه این باعث می شود آنها برای مکان های بزرگ تر با سقف های بلند نا مناسب باشند.
دوش های دیواری به صورت افقی روی دیوار نصب می شوند. آن ها احتمالاً دارای آسانترین نصب هستند. اما کمترین انعطافپذیری را نیز ارائه میدهند. لازم است دوشهای ایمنی بیش از ده ثانیه دورتر از مناطق خطرناک قرار نگیرند. به همین دلیل، کاربرد دوش اضطراری و چشم شور از نوع دیواری برای مکان های کاری کوچک تر می باشد.
- دوش های اضطراری روی زمین:
دوش های روی زمین که به نام دوش های مستقل نیز شناخته می شوند، به گونه ای طراحی شده اند که در کف محل کار شما نصب شوند. به این معنی که تقریباً در هر مکانی قابل نصب هستند. دوشهای روی زمین برای مکان ها و محیط های بزرگ مفید هستند، بهویژه آنهایی که سقفهای پهن یا چیدمانهای پیچیده دارند که از استفاده از دوشهای دیواری یا سقفی در آن ها دشوار است.
- دوش های ترکیبی:
دوش های ترکیبی شامل دوش ایمنی و ایستگاه شستشوی چشم هستند. اگر چه ممکن است وسوسه شوید که از یک دوش آب معمولی برای اهداف شستشوی چشم استفاده کنید. فشار آب عرضه شده برای شستشوی چشم بسیار زیاد است و ممکن است باعث آسیب بیشتر شود. به این ترتیب، دوش های ترکیبی یک جایگزین اقتصادی برای دوش های جداگانه و ایستگاه های شستشوی چشم هستند.
نکات مهم برای نگهداری دوش و چشم شوی اضطراری:
- به طور هفتگی عملکرد صحیح واحد های شستشوی ابرو و دوش را آزمایش کنید.
- انجام سالانه نظافت، بازرسی و ارزیابی انطباق برای هر واحد اورژانس.
- مخازن و قطعات مکانیکی را تمیز و روان نگه دارید. از جمله بازرسی داخلی مواردی مانند عناصر بخاری غوطه وری.
- اطمینان حاصل کنید که هر واحد برای اسناد و مدارک مکان و الزامات آزمایش از برچسب مناسب برخوردار است.
- اطمینان حاصل کنید که کلیه پرسنل می دانند که تجهیزات اضطراری در کجا قرار دارد.
- اطمینان حاصل کنید که کلیه پرسنل در مورد نحوه استفاده از اورژانس آموزش دیده اند.
- از اطمینان کامل پرسنل در مورد خطرات احتمالی خطرات کار با آن ها، از جمله محدودیت های مواجهه و کار در هنگام آلوده سازی لباس و بدن، اطمینان کامل حاصل کنید.
- امکانات شستشوی چشم و دوش اورژانس باید در مناطق کاری نصب شود که پتانسیل بالایی برای تصادفات ناشی از جذب مواد خورنده، تحریک کننده یا سمی از طریق پوست و چشم وجود داشته باشد.
- محیط اطراف باید به خوبی روشن و دارای علائم روشن باشد.
- محل قرارگیری یک دوش اضطراری نباید بیش از حداکثر ۱۰ ثانیه زمان سفر برای دسترسی یک مصدوم داشته باشد. این تقریباً ۱۷ متر است.
- در جاهایی که کارگران با مواد بسیار خطرناک کار می کنند، باید اورژانس اضطراری بلافاصله در مجاورت محل کار آنها نصب شود.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.