جک سوسماری و انواع آن

جک سوسماری چیست؟

از زمان طراحی و ساخته شدن انواع جک در دنیا ، به علت خدماتی که در زمینه کنترل و جابجایی اجسام عرضه داشته است ، طرفداران بسیاری داشته . جک سوسماری در بلند کردن خودرو و دیگر وسایل نقلیه، تعمیر خودرو و تعویض چرخ کاربرد فراوانی دارد. این جک ها با ظاهری کشیده و با یک دسته فلزی چرخان به صورت ۳۶۰ درجه، در ظرفیت های گوناگونی تولید می شوند.

مزایای استفاده از جک سوسماری نسبت به دیگر جک ها:

  • استفاده از جک روغنی، برای بلند کردن یک طرف خودرو مناسب نیست  چراکه قرار دادن آن در وسط خودرو ، کاربری آن را دشوار میکند و این در حالی است که جک های سوسماری را می توان در وسط خودرو قرار داد.
  • جک سوسماری، قادر به قرار گیری در هر قسمت از خودرو می باشد و یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در خودرو های ۴WD می باشد.
  • برخلاف دیگر جک های خودرو ها که ماشین ها را تا فاصله بسیار کمی از زمین بلند می کنند، جک های سوسماری قادرند خودرو ها را تا ۱ متر از زمین بلند کنند و برای استفاده در تعمیرگاه ها گزینه بسیار خوبی می باشند.
  • جک های سوسماری دارای سیستم ایمنی می باشند، یعنی هر وقت جک در حداقل و حداکثر ارتفاع قرار بگیرد، وزن بار بیش از ظرفیت جک باشد یا به هر دلیلی کارکرد جک از حالت عادی خارج شود، کاربر در حالت ایمنی قرار گرفته و جک متوقف می شود.

جک سوسماری

عملکرد جک سوسماری چگونه است؟

مکانیزم کار این وسیله بر اساس قوانین فیزیک می باشد. در جک سوسماری برای ایجاد فشار از روغن هیدرولیکی استفاده می شود به این صورت که در محفظه، مایع فشرده شده به مقدار معینی عبور می کند و روغن سیلندر از شیر، پمپ می شود. فشاری که از سیلندر وارد شده باعث می شود که دستگاه، به راحتی بتواند وزن سنگین را حمل کرده و بالا ببرد.

نحوه تعویض روغن جک سوسماری:

نکته مهم و بسیار خطرناک : توجه داشته باشید در هیچ زمانی و به هیچ وجه ، وقتی جک ( چه جک سوسماری ، جک روغنی و چه سیلندرهای هیدرولیکی ) تحت فشار هستند – یعنی زمانیکه سیلندر جک ( استوانه ی داخلی جک ) بیرون باشد – از باز کردن جک و سیلندر خودداری کنید و حتما ابتدا سیلندر یا جک را از تحت فشار بودن خارج کنید و بعد اقدام به تعمیر و سرویس آن نمایید . در غیر اینصورت با خسارت جبران ناپذیری مواجه خواهید شد.
جک را تمیز کنید:

توجه کنید که قبل از هربار تعمیر و هواگیری جک، باید حتما از تمیز بودن آن اطمینان حاصل نمایید به این صورت که با یک دستمال تمیز، سیلندر و بقیه قسمت ها را تمیز کنید، زیرا وجود حتی مقداری از گرد و خاک یا هر نوع آلودگی در جک موجب عدم کارکرد درست و آسیب رسیدن به این دستگاه می شود. بعد از تمیز کردن جک می توانید آن را باز کنید.

 درپوش سیلندر را باز کنید:

باز کردن در پوش سیلندر، یکی از حساس ترین قسمت های کار شما می باشد زیرا قسمت بالایی سیلندر، یک در پوش پلاستیکی دارد که باید آن را به آرامی و از طریق یک پیچگوشتی باز کرد، حال اگر در این حین، این در پوش آسیب ببیند یا دچار خوردگی لبه شود، باید حتما تعویض شده و از یک درپوش جدید استفاده نمایید زیرا در غیر این صورت ممکن است گرد و خاک به مایع هیدرولیک وارد شده و جک کار نکند.

مایع هیدرولیک را خالی کنید:

برای این کار، ابتدا یک سطل را زیر جک گذاشته و کاملا جک را برگردانید تا مایع هیدرولیک، داخل سطل ریخته شود سپس داخل سیلندر را کاملا چک کنید تا عاری از هرگونه آلودگی یا جرم باشد. می توانید از پمپ باد برای این کار استفاده کنید به این شکل که کمپرسور را روشن نمایید و با فشار هوا داخل سیلندر بچرخانید تا کاملا تمیز شود.

جک ماشین

مایع روغن هیدرولیک را تعویض کنید:

پس از کامل تمیز کردن سیلندر، می توانید مایع هیدرولیک جدید را به کمک یک قیف، به داخل سیلندر بریزید. توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع، میزان روغن لازم برای جک سوسماری، از طرف سازنده، روی بدنه جک نوشته شده است در غیر این صورت به قدری روغن بریزید که سیلندر پر شود. در صورت لزوم می توانید از روغن موتور ۳۰ بجای روغن هیدرولیک استفاده کنید اما در اسرع وقت نسبت به تعویض آن با روغن هیدرولیک اقدام نمایید.

 درپوش سیلندر را تعویض کنید:

درپوش قبلی یا جدید را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که عاری از هر گونه آلودگی، خوردگی یا تراشیدگی باشد سپس آن را روی سیلندر گذاشته و آرام سفت کنید. توجه داشته باشید که درپوش، کاملا صاف و بدون مشکل روی سیلندر قرار بگیرد تا هوا وارد سیلندر نشود.

جک را آزمایش کنید:

بهتر است برای اطمینان قبل از کار کردن با جک و وارد کردن فشار اضافی به آن، چند بار جک را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که به درستی کار می کند به این صورت که دسته جک را چند بار به سمت پایین فشار دهید، در این حالت جک باید نرم و طبیعی بالا بیاید و موقعیت خود را حفظ کند سپس جک را زیر خودرو امتحان کنید و ماشین را به آرامی بلند کنید قبل از استفاده کامل از جک، اطمینان حاصل نمایید که جک می تواند وزن خودش را نگه دارد.

انواع جک سوسماری:

  • جک سوسماری کورسی:
  1. طول کوتاه
  2. ارتفاع جک در حالت خوابیده روی محدوده ۷ سانتی متر
  3. مناسب خودرو های با ارتفاع کم مثل خودرو های اسپرت
  4. ظرفیت ۲ تا ۳ تن
  • جک سوسماری پایه بلند:
  1. طول بلند
  2. قابلیت بلند کردن دو چرخ با تنظیم نقطه تعادل
  3. مناسب برای تعمیرگاه ها، تعویض روغنی ها و لاستیک فروشی ها
  4. ظرفیت ۳ تا ۵ تن
  • جک سوسماری بادی:
  1. عملکرد فوق العاده
  2. مناسب بالا بردن خودرو های سنگین
  3. استفاده از فشار باد برای انتقال روغن و بالا بردن
  4. استفاده از فشار باد و باز کردن شیر تخلیه برای پایین آوردن
  5. دارای ۳ ظرفیت ۲۲ تن، ۳۵ تن و ۵۰ تن
  6. تولید شده به حالت های ۲ مرحله ای تلسکوپی مانند ۵۰ و ۲۵ تن و یا ۳ مرحله ای مانند ۱۵، ۲۵ و ۵۰ تن

استفاده از جک سوسماری

آموزش کار با جک سوسماری:

ابتدا جک را زیر خودرو در قسمت اتاق یا رکاب یا شاسی قرار داده و از ایمنی محل بالابردن مطمئن شوید سپس با چرخش دسته ۳۶۰ درجه ای با پدال زدن یا بالا و پایین کردن دسته جک، فشار روغن پیستون بالا رفته و خودرو را بالا می برد. پس از اتمام عملیات با چرخش دسته، سوپاپ تخلیه، باز شده و مسیر روغن باز و به استوانه سیلندر بر می گردد و خودرو پایین می آید.

برترین برند های جک سوسماری:

از بهترین برند های این محصول می توان به آینهل، ماسادا، مگا، کنزاکس، هیوندای، رونیکس، نووا، اکتیو و رونیکس اشاره نمود. برای دریافت مشاوره و خرید این محصول می توانید با مشاوران ما در تهران تولر در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

۱ دیدگاه

  1. با اجازه تون مطلب رو توی سایت خبرگزاری ایسنا میزارم . با تشکر از مطالب خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد