دستکش لاتکس چیست؟
دستکش لاتکس اولین بار در سال ۱۹۶۴ در دو نوع پودری و غیرپودری به بازار ارائه شد. این دستکشها هر چند که در برخی افراد حساسیتهایی را به وجود می آورند اما به خوبی توانسته اند از عهده مسئولیتی که بر دوش دارند، برآیند.در زمان استفاده از این دستکش باید بدانید که لاتکس مادهای طبیعی از درخت کائوچو بوده که رنگی شیری دارد. اما نوع مصنوعی آن با پلیمریزاسیون یکمونومر مثل استایرن که با ماده فعال سطحی امولسیونشده ساخته میشود.
بیشترین کاربرد دستکش لاتکس در صنعت پزشکی و دندانپزشکی است و بهره گیری از این دستکش ها در محیط های مختلف بسیار شایع است. یکی از بهترین انواع دستکش اتاق عمل، دستکش لاتکس است. به عنوان مثال؛ بسیاری از کسانی که به نوعی با شغل آشپزی سر و کار دارند، از دستکشهای لاتکس استفاده میکنند. همچنین استفاده از دستکش لاتکس در آزمایشگاهها نیز رواج زیادی دارد.
مزایای این محصول:
- تهیهشده از مواد طبیعی که تجزیهپذیر بوده و با محیطزیست سازگار است.
- ضخامت مناسب که حساسیت لمسی را بالا میبرد.
- مناسب برای کاربردهای حساس مانند جراحی
- مقاوم، منعطف و راحت
- مناسب برای کار با مواد بیولوژیکی مبتنی بر آب
- مقاوم در برابر عوامل بیماریزای فرآوردههای خونی و دیگر آلودگیهای محیطی بیمارستان
کاربرد این محصول چیست؟
همانطور که گفته شد این دستکش ها، از ضخامت های مختلفی برخوردار هستند و این یکی از دلایلی است که می توان از آن ها برای کاربردهای مختلف استفاده کرد. در زیر به برخی از این کاربرد ها اشاره شده است:
- دستکش های نازک لاتکس مناسب برای استفاده در معاینات پزشکی
- دستکش های ضخیم تر برای کار با پاک کننده های قوی
- استفاده از آن در آزمایشگاه های صنعتی
- قابل استفاده در انواع کارگاه ها
- مورد استفاده در رستوران ها
- مورد استفاده در آرایشگاه ها
- قابل استفاده برای تتو کارها
- استفاده از آن در آزمایشگاه های تشخیص پزشکی
- هنگام کار با مواد شیمیایی مانند انواع اسید
- قابل استفاده بهیاران در مراکز سالمندان
- کاربرد بسیار آن در پزشکی قانونی
- قابل استفاده برای تعمیرات صنعتی
- قابل استفاده در تعمیرات اتومبیل
- قابل استفاده به عنوان پوشش مناسب در هنگام مصرف انواع پماد پوستی
- قابل استفاده در زیر دستکش های پشمی یا نخی به منظور بکارگیری از خاصیت ضد آب آن
- مورد استفاده برای نانوایی ها
- مورد استفاده در فروشگاه های پروتئینی به هنگام پاک کردن مرغ یا ماهی
- مورد استفاده خانگی برای جلوگیری از آلودگی پوستی به هنگام نظافت آشپزی
انواع دستکش لاتکس:
-
نوع پودر دار:
پودر داخل دستکش های لاتکس بر پایه نشاسته ذرت است و برای استفاده راحت تر از دستکش، به درون دستکش اضافه می شوند. در گذشته از پودر لیکوپودیوم یا تالک در درون دستکش استفاده می نمودند که به دلیل تحریک کنندگی بافت، نشاسته ذرت جایگزین آن ها شد.
در خدمات غذایی یا فروشگاه های لباس از این نوع دستکش به دلیل پودر به کار رفته در آن استفاده کمتری می شود. برای بسیاری از افراد این پودر بسیار حساسیت زا بوده است و امکان استفاده از آن را ندارند.
-
نوع بدون پودر:
در دستکش لاتکس بدون پودر فرآیند کلرزنی جایگزین پودر نشاسته برای ایجاد راحتی در هنگام استفاده شده است. کلر زنی فرآیندی است که در طی آن دستکش ها با محلول کلر شسته شده و پروتئین های لاتکس از بین می روند. این نوع دستکش برای افرادی که نسبت به پودر های درون دستکش دچار آلرژی می شوند بسیار مناسب است.
تفاوت دستکش نیتریل و دستکش لاتکس چیست:
یکی از دستکشهایی که امروزه بهعنوان جایگزین این محصول استفاده میشود، دستکش نیتریل است. این دستکش معمولا مقاومت بالایی دارد و قیمت آن نیز نسبت به لاتکس بیشتر است. تعدادی از موارد تفاوت دستکش نیتریل و لاتکس را در ادامه بیان میکنیم.
لاتکس امکان ایجاد واکنشهای آلرژیک را بالا میبرد. درحالیکه تاکنون هیچ واکنش آلرژیکی در زمان استفاده از دستکش نیتریل بدون پودر گزارش نشده است. در انواع پودری نیز آلرژی به دلیل وجود پودر در این دستکشهاست.
- لاتکس از پلاستیک طبیعی ساخته میشود. درحالیکه ماده اصلی سازنده نیتریل پلاستیک مصنوعی است و به همین دلیل با محیطزیست سازگار نبوده و تجزیهپذیر نیست.
- دستکش لاتکس در برابر پاره و سوراخ شدن مقاومت بیشتری نسبت به دستکش نیتریل دارد.
- قیمت دستکش لاتکس کمتر است.
- دستکشهای لاتکس برای کار با مواد غذایی مناسب هستند. دستکشهای نیتریل بیشتر برای اهداف پزشکی ساخته شدهاند.
- لاتکس ضخامت کمتری دارد و به همین دلیل برای انجام جراحیهای حساس مناسبتر است. چراکه امکان مانور را برای جراح بیشتر میکند. دستکشهای نیتریل برای کار د محیطهای عفونی که احتمال انتقال عوامل بیماریزا از طریق پوست بسیار زیاد است، مناسب هستند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.