دستگاه بلوک زنی چیست؟
به پروسه ساخت بلوک سیمانی، بلوک زنی می گویند. دستگاه هایی که جهت ساخت بلوک به کار می روند را دستگاه بلوک زنی می نامند. با به کارگیری این دستگاه شما می توانید بلوک دیواری و سقفی بسازید. این دستگاه متشکل از سه بخش اصلی قالب، بدنه و سمباده می باشد و به طور کلی از اجزای زیر تشکیل شده است:
- گیربکس حرکت و موتور
- پمپ و موتور
- قابل و سمباده
- شاسی دستگاه
- موتور ویبره
- ویبره دستگاه
این دستگاه ها که جهت تولید انواع بلوک از جمله بلوک سبک در کارگاه ها استفاده می شوند، در انواع مختلفی در بازار یافت می شوند.
نحوه کار با دستگاه بلوک زن:
شیوه کار کردن و عملکرد دستگاه های بلوک زنی به این شکل است که از طریق فرقون، مصالح را بر روی سینی دستگاه، تخلیه کرده و پس از آن با تی به شکل دستی مصالح را از سینی به داخل قالب بلوک سیمانی هدایت می کنند. بعد از این مرحله، قالب بلوک سیمانی را پر می نمایند و همزمان ویبره زده می شود تا مصالح متراکم شود بعد از اینکه قالب بلوک سیمانی کاملا پر شد، پرس زده می شود که معمولا ۴ تا ۵ بار این عمل تکرار می شود؛ سپس سنبه (قسمت بالای قالب) بر روی قالب بلوک سیمانی نگه داشته می شود و ماتریس (قسمت پایینی قالب) را با استفاده از اهرم هیدرولیکی به بالا می برند؛ بلوک ها از قالب بلوک سیمانی خارج شده و بر روی زمین می مانند تا حشک شوند.
مزایای دستگاه بلوک زنی:
- با استفاده از این دستگاه ها، بلوک های ایجاد شده قادر خواهند بود فشار بالایی را تحمل کنند.
- بلوک در برابر زلزله از مقاومت بالایی برخوردار است و به علت وزن کمی که دارند باعث می شوند که وزن سازه به میزان قابل توجهی کم شود.
- بلوک در مقابل رطوبت و صدا بسیار مقاوم است همچنین سبب کاهش مصرف انرژی در ساختمان می گردد.
- به دلیل اینکه نصب بلوک بسیار سریع انجام می شود، هزینه دستمزد است بسیار کاهش یافته و از نظر اقتصادی برای سازنده امتیاز مهمی به حساب می آید؛ همچنین در زمان اجرا و جا به جایی باعث می شود هزینه های حمل و نقل به میزان قابل ملاحظه ایی کم شوند.
- مواد اولیه ایی که بلوک را تشکیل می دهد به گونه است که با طبیعت سازگار می باشد.
دستگاه بلوک زن اتوماتیک:
یکی از انواع دستگاه های بلوک زنی که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد زیادی دارد و استفاده از آن بسیار آسان و ساده است دستگاه بلوک زن اتوماتیک می باشد. در این دستگاه، کلیه مراحل به شکل اتوماتیک انجام می گردد و تنها اپراتور کنترل کار را بر عهده دارد. از آن جا که این دستگاه به صورت اتوماتیک است نیاز به جا به جایی دستگاه آهنی نیست و هم چنین به سیستم گردشی و حرکتی مجهز است که شما با فشردن یک دکمه می توانید این کار را انجام دهید؛ تعویض نمودن قالب این دستگاه به راحتی امکان پذیر است و به این وسیله می توان انواع قالب ها را تهیه کرد.
دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک:
نحوه عملکرد این دستگاه ها به این صورت است که عملیات ویبره به شکل برقی انجام می شود و پرس نیز به صورت هیدرولیک انجام می شود. مکانیزم و طرز کار این مدل، مانند دستگاه تخم گذار است. اما بلوک های دستگاه های نیمه اتوماتیک ابعاد بسیار دقیقتر و مرتب تری دارند.
نکاتی در مورد مراحل تولید بلوک:
- در صورت استفاده از دستگاه بلوک زن سیار، زیر بلوک ها باید صاف، تمیز و بدون آلودگی باشد.
- برای جلوگیری از تابش نور خورشید، باران و باد، بلوک ها باید در مکان سرپوشیده تولید شوند.
- در دمای کمتر از ۵ درجه سلسیوس، باید تولید بلوک در محوطه رو باز را متوقف نمود.
- در دمای بیش از ۲۵ درجه درجه سانتی گراد، درجه حرارت دستگاه باید با روش های مناسب کاهش یابد.
سرویس و نگهداری دستگاه بلوک زن:
- دستگاه بلوک زن را در سطح صاف قرار دهید.
- پس از پایان عملیات ساخت، قالب ها را تمیز کنید.
- به سمبه دستگاه فشار بیش از اندازه وارد نکنید.
- در هنگام خالی بودن قالب، از زدن ویبره دستگاه خودداری کنید.
- ریل و سمبه دستگاه را روغن کاری کنید.
- واسکازین و روغن هیدرولیک به صورت دوره ای تعویض شود.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.