رول پلاک ، انواع و کاربرد رولپلاک

رول پلاگ

رولپلاک چیست؟

رول پلاک که با نام مته دیوار خور هم شناخته می شود، قطعه ای از جنس پلاستیک، فیبر و فلز می باشد.  این قطعه در رنگ بندی ها و مدل های گوناگونی طراحی و ساخته می شود. رولپلاک در واقع نوعی بند برای اتصال پیچ به مواد متخلل و شکننده می باشد. در شرایطی که پیچ توان نگه داشتن اجسام را ندارذ هم از رولپلاک ها استفاده می گردد؛ همچنین رولپلاک به پیچ ها، قابلیت نصب در دیوار های بنایی شده را می دهد.

تاریخچه رولپلاک:

در سال ۱۹۱۱ برای اولین بار رولپلاک توسط جان جوزف رالینگز اختراع شد و با نام رال‌پلاگ (به انگلیسی: Rawlplug) به عرصه فروش گذاشته شد. در واقع علت به وجود آمدن این محصول، مشکلی بود که در در تعمیر موزه بریتانیا ایجاد شده بود. لوازم الکتریکی باید بدون صدمه زدن به دیوار وصل می شدند. انجام این کار با استفاده از روش‌ های قدیمی که در آن دیوار را سوراخ می‌کردند و چوبی در آن می‌گذاشتند و سپس پیچ را داخل چوب می‌بستند کار ساده‌ای نبود، بنابراین جان رالینگز که از پیمانکاران ساختمان بود از طریق اختراع رولپلاک که پیچ داخل آن می‌پیچید این مسئله را حل نمود. اختراع او بر پایهٔ انبساط استوار بود، به این شکل که هر پیچی یک پلاک متناسب با خودش داشت که بعد از پیچیده‌ شدن پیچ در آن به بیشترین اندازه خود می‌رسید.

رول پلاگ

موارد کاربرد رولپلاک:

در حال حاضر به دلایلی همچون سهولت استفاده، قیمت ارزان و عدم آسیب به بنا رولپلاک ها یکی از مهم ترین اجزا در صنایع مختلف و صنایع ساختمانی به حساب می آیند. برخی از مهمترین کاربرد های این رولپلاک ها عبارتند از:

  • کابینت سازی
  • نصب لوستر
  • نصب انواع اجسام به سقف و دیوار
  • پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
  • آویزان کردن انواع تابلو ها
  • مصارف صنعتی و…

فواید مهم رولپلاک:

  1. قابل استفاده برای استفاده در اجزای کناف
  2. قابل استفاده برای انواع سطوح دارای پشت خالی
  3. قابل استفاده برای استفاده در انواع دیوار های گچی و سفالی
  4. قابل استفاده برای استفاده در انواع سقف کاذب

انواع رولپلاک بر اساس کاربرد:

رولپلاک ها بر اساس کاربرد و با توجه به ساختار سطحی که در آن به کار گرفته می شوند به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

  • رول پرچ رولپلاک ساده:

در انجام هر کاری از رولپلاک های ساده استفاده می شود. ساختار این رولپلاک ها به این شکل است که روی سطح بیرونی خود دندانه های دو چهار دارد. معمولا به دلیل این که رولپلاک های ساده شماره ۴ در سطوح محکم سازه ها به راحتی فرو می رود، در نمای ساختمان از آن ها استفاده می کنند. تنها باید با استفاده از مته مناسب با سایز رولپلاک خود دیوار را سوراخ کرده و با چکش مخصوص آن را به آرامی به دیوار بکوبید. با بستن پیچ بدنه های رولپلاک باز شده و به بدنه سوراخی که ایجاد کرده اید می چسبد.

رول پلاگ

  • رولپلاک لبه دار:

این مدل رولپلاک ها دارای لبه ای کوچک بر روی قسمت پایینی دیواره بیرونی خود هستند. اصولا جنس رولپلاک لبه دار از جنس پلاستیک یا فیبر می باشد.

  • رولپلاک شاخک دار:

این مدل از رولپلاک ها بر دیواره بیرونی خود شاخک یا شاخ دارند.

  • رولپلاک خار دار:

رول پلاک های خاردار دارای شاخه هایی شبیه خار بر دیواره بیرونی خود هستند.

  • رولپلاک لبه دار شاخک دار:

این مدل رولپلاک ها دارای خار و لبه بر دیواره بیرونی خود می باشند.

  • رولپلاک پروانه ای:

رولپلاک های پروانه ای به دو صورت فلزی و پلاستیکی طراحی و تولید می شوند. گفتنی است که رولپلاک های پروانه ای در سازه یا ملات پشت نما و یا نمای کامپوزیت و یا آجری و همچنین برای استحکام سنگ نما هایی که در پشت آن ها از رابیتس استفاده شده است استفاده می شوند. همچنین لازم به ذکر است که انواع سنگ های تراورتن و آهکی را با رولپلاک پروانه ای به منظور پیچ کردن رولپلاک نما استفاده می کنند.

  • رولپلاک های HUD:

یکی از متداول ترین انواع رولپلاک ها جهت استفاده در پیچ و رولپلاک نما، رولپلاک های HUD می باشند. این محصول از قیمت بالایی برخوردار است و استفاده از آن برای هر کاری مناسب نیست. در صورتی که بنای شما دارای نمایی باشد که استفاده از دریل هیلتی لازم باشد، می توانید از این محصول استفاده نمایید. از این محصول به علت توان و استحکام بالایی که دارد استفاده می شود. در ادامه به برخی از ویژگی های این محصول اشاره می کنیم:

  1. رولپلاک های HUD معمولا بدون لبه هستند.
  2. این مدل ها به راحتی وارد دیوار می شوند و در اندازه ۵ یا ۴ میلی متری انتخاب می شوند.
  3. کیفیت بالا و دوام زیادی دارند.
  4. به خوبی بعد از بسته شدن پیچ درون نما باز می شوند و نما را حفظ می کنند.

رول پلاگ چیست

نحوه نصب کلی پیچ و رولپلاک:

معمولا شیوه نصب پیچ و رولپلاک در بیشتر موارد یکسان می باشد. پیچ و رولپلاک ها را می توان با ۴ روش ساده نصب نمود:

  • سوراخ کردن سطح مورد نظر با دریل
  • قرار دادن رولپلاک در داخل سوراخ
  • قرار دادن پیچ مناسب رولپلاک در داخل آن
  • با چکش به پیچ و رولپلاک ضربه زدن برای حصول اطمینان از کیپ شدن نصب.

برای دریافت مشاوره بیشتر با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

۱ دیدگاه

  1. سلام ،،، خوب بود ،،، تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد