درباره سنسور خازنی

سنسور خازنی

سنسور خازنی چیست؟

سنسور خازنی سنسور های بدون تماس و بدون کنتاکت الکتریکی هستند که در مقابل فلزات و اغلب غیر فلزات عمل می‌نمایند. این سنسور‌ ها قابل استفاده برای کنترل سطوح در مخازنی که از مواد پودری، مایع و با دانه دانه پر شده اند می‌باشند. همچنین از آن‌ها می‌توان به عنوان مولد پالس به منظور کنترل وضعیت برنامه انواع ماشین آلات برای شمارنده‌ ها و آشکارسازی تقریباً تمام مواد فلزی و غیر فلزی استفاده کرد. سنسورهای خازنی سنسورهای بدون تماس و بدون کنتاکت الکتریکی هستند که در مقابل فلزات و اغلب غیر فلزات عمل می نمایند.

سنسور خازنی

این سنسورها برای کنترل سطوح در مخازنی که از مواد پودری، مایع و یا دانه دانه پر شده اند مناسب هستند. سنسورهای مجاورتی خازنی بیشتر برای تشخیص مواد غیر فلزی مانند شیشه، چوب، پلاستیک و … استفاده می شوند و برای آشکارسازی اجسام فلزی بیشتر سنسورهای القایی به کار می روند. همچنین از آن ها می توان به عنوان مولد پالس به منظور کنترل وضعیت برنامه ماشین آلات، برای شمارنده ها و آشکارسازی تقریبا تمام مواد فلزی و غیرفلزی استفاده کرد.

کاربرد های سنسور خازنی:

برخی از اصلی ترین کاربرد هایی که شما از سنسور خازنی دریافت می کنید و بسیار مهم می باشند عبارتند است از:

  1. برای صنعت چاپ و کاغذ این سنسور کاربرد زیادی از خود نشان می دهد. این سنسور می تواند به بهترین نحو ممکن مدت زمان زیادی کار کند.
  2. در صنایع بسته بندی و همچنین صنایع غذایی سنسورهای خازنی کاربرد گسترده‌ ای از خود نشان می‌ دهند. همچنین باید به خوبی بدانید که در صنایع بسته بندی مدت زمان زیادی مورد استفاده قرار می ‌گیرند.
  3. از دیگر کاربردهای سنسورهای خازنی در صنایع آماده سازی تکنولوژی فرآیند و همچنین صنایع مواد شیمیایی می باشد.
  4. پردازش چوب و پلاستیک ها را با استفاده از سنسورهای خازنی انجام می دهند.
  5. یکی دیگر از صنایع بسیار مهمی که از سنسورهای خازنی استفاده می‌ کند صنعت خودرو می باشد. صنایع خودرو برای تولید انواع قطعات خودرو مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ویژگی های فنی خاص سنسور های خازنی:

  • این سنسورها با هردو مواد رسانای جریان برق و مواد عایق (فلزات آهنی، فلزات غیر آهنی، شیشه، چوب، پلاستیک و همچنین نفت و محلول های مایع) بر هم کنش می کنند.
  • فاصله عملیاتی از سنسور می تواند با هدف و ویژگی های نصب مطابقت داده شود.
  • این سنسورها در سرتاسر دیواره های غیر شفاف و نارسانای مخزن می توانند به عنوان سنسورهای نفوذی مورد استفاده قرار گیرند.

سنسور خازنی

ساختار سنسور خازنی:

سنسور خازنی از چهار قسمت اصلی ساخته شده است:

  • بدنه سنسور:

بدنه‌ سنسور محفظه‌ای است که مدار اصلی سنسور را در خود جای می‌دهد. مدار اصلی سنسور شامل صفحه‌ی دی‌الکتریک، اسیلاتور، آشکارساز و قسمت خروجی است.

  • صفحه سنسور:

صفحه‌ سنسور که برای آشکارسازی اهداف استفاده می‌شود.

  • چراغ نشانگر:

چراغ نشانگر در انتهای دیگر سنسور از سمت صفحه‌ی سنسور قرار دارد. این چراغ زمانی روشن می‌شود که هدفی در محدوده سنسور باشد و در غیر این صورت خاموش می‌شود.

  • کابل اتصال:

کابل اتصال که در انتهایی‌ترین قسمت سنسور قرار دارد. این کابل در سنسورهای چهارسیمه شامل چهار سیم به رنگ‌های قهوه‌ای، آبی، سفید و سیاه است. سیم قهوه‌ای رنگ به ولتاژ ۲۴+ ولت و سیم آبی به ۲۴- ولت وصل می‌شود. سیم سفید، سیم معمولا بسته (Normally closed) خروجی است. سنسور در زمانی که شئ تشخیص داده نشده از طریق سیم سفید سیگنال ارسال می‌کند. سیم سیاه، سیم معمولا باز (Normally open) است که سیگنال تشخیص شئ از طریق آن ارسال می‌شود.

نحوه عملکرد سنسور خازنی:

می توان گفت این سنسور از نظر فنی، ظرفیت کاملاً متناسب با سطح اشیا دارد و ثابت دی الکتریک هم با فاصله مناسبی از هم قرار گرفته اند. تمرکز بر میدان الکتریکی، یکی از فاکتورهای مهم در انواع سنسور است که در سنسور خازنی هم دیده می شود. وقتی ولتاژ به یک رسانا وارد می شود، میدان الکتریکی از هر سطح خارج می شود. در یک سنسور خازنی، ولتاژ حسگر بر روی ناحیه حسگر اعمال می شود. 

سنسور خازنی

هنگامی که ولتاژ به ناحیه سنجش وارد می شود، یک مدار جداگانه، ولتاژ دقیقاً مشابه را به محافظ اعمال می کند. از آنجا که هیچ تفاوتی در ولتاژ بین ناحیه سنجش و محافظ وجود ندارد، هیچ میدان الکتریکی بین آنها وجود ندارد. هر هادی دیگر در کنار یا پشت کاوشگر به جای ناحیه سنجش، یک میدان الکتریکی با محافظ تشکیل می دهد. فقط قسمت جلوی محافظ ناحیه سنجش مجاز است که یک میدان الکتریکی را با هدف تشکیل دهد. این موارد توسط سنسورها تنظیم می شود. 

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد