معرفی برخی تجهیزات مورد نیاز در جوشکاری و برشکاری:
برای جوشکاری یا برشکاری، همواره لوازم و تجهیزات خاصی مورد نیاز است که شناخت آن ها و آشنایی با نحوه عملکرد هریک از این تجهیزات، در بهبود کار مورد نظر و افزایش کیفیت جوشکاری یا برشکاری تاثیر بسزایی دارد. بهتر است با مطالعه لازم در این زمینه، از صرف هزینه های گزاف، و اتلاف زمان برای آزمون و خطا، بپرهیزیم و بهترین وسیله را با توجه به نیاز خود انتخاب کنیم. در این مقاله سعی شده است که به بررسی برخی از مهم ترین این ابزار، پرداخته و توضیحاتی در این باره ارائه گردد:
اینورتر جوشکاری چیست؟
دستگاه اینورترجوشکاری، نوعی دستگاه جوشکاری نسبتاً جدید و خلاقانه است که در مقایسه با تجهیزات جوشکاری های معمولی که سابق بر این به آن عادت داشتیم، دارای مزایای زیادی است. دستگاه های اینورتر جوشکاری، در مقایسه با ترانسفورماتور های جوشکاری سنگین مس/آلومینیوم و یکسو کننده هایی که در جوشکارهای سنتی دیده می شوند، از فناوری پیشرفته تر و مبتنی بر سیلیکون، استفاده می کنند.
هیچ انکاری وجود ندارد که وقتی دستگاه های اینورتر جوشکاری برای اولین بار معرفی شدند، مانند هر فن آوری جدیدی، مشکلات کمی ایجاد کردند و با مقاومت پذیرش از سوی کاربران مواجه شدند. با این حال، از آن زمان، فناوری اینورتر، تبدیل به یک فناوری قابل اعتماد، مقرون به صرفه و دارای شایستگی های خاص خود شده است. برای اطلاعات تخصصی تر در رابطه با اینورتر جوشکاری می توانید به این مقاله مراجعه کنید.
از برترین برند های موجود در زمینه تولید اینورتر جوشکاری ( داخلی و خارجی ) می توان به لینکولن، میلر ، ایران ترانس، ادون، صبا الکتریک اشاره نمود که ما در تهران ابزار همه این برند هارا در اختیار شما مشتریان گرامی قرار می دهیم.
مزیت های استفاده از اینورتر جوشکاری چه چیز هایی هستند؟
یکی از مهمترین مزیت های دستگاه اینورتر جوشکاری، این است که کوچک، جمع و جور و به روشی ساده تر قابل حمل است و می تواند مانند یک کیف کوچک ، حمل شود. اینورترهای جوشکاری، از ترانسفورماتور های بسیار کوچکتر استفاده می کنند و از این رو جمع و جور تر هستند. این در تضاد چشمگیر با دستگاه های جوشکاری معمولی است که بسیار دست و پا گیر بوده و نمی توانند در فضاهای محدود قرار بگیرند.
علاوه بر این، اینورتر های جوشکاری، انرژی کمتری مصرف می کنند و می توانند با استفاده از جریان برق خانگی معمولی ( غیر صنعتی – سه فاز ) کار کنند. مصرف برق کمتر، به این معنی است که دستگاه اینورتر جوشکاری را می توان، به جای جریان ولتاژ بالا، به هر سوکت دیواری ۱۱۰ ولت یا ۲۲۰ ولت معمولی با جریان خانگی، وصل کرد، در نتیجه، نیازمندی به استفاده از یک مولد صنعتی را برطرف می کند.
مصرف کمتر انرژی به معنای صرفه جویی در کل هزینه های انرژی است. علاوه بر این، یک اینورتر جوشکاری، نسبت به دستگاه های جوشکاری معمولی، قدرت ناخالصی ژنراتورها را بهتر می پذیرد و این می تواند منجر به کار سریع تر و خطاهای کمتر بشود.
از آنجا که قدرت خروجی اینورترها بصورت الکترونیکی تنظیم می شود، شما از دامنه تنظیم قدرت گسترده ای برخوردار هستید و این مسئله، این امکان را به شما می دهد تا آن ها را با نیازهای خاص خود تنظیم کنید.
انبر اتصال چیست؟
یکی دیگر از تجهیزات جوشکاری ، انبر اتصال است که این انبرها، برای ایجاد کردن یک اتصال منفی، به قطعه ای که برای جوشکاری، در نظر گرفته شده می باشند.در واقع باید گفت این انبر، نقش گیره را دارد. نکته مهم، فنری است که در این انبر ها استفاده می شود که باید کیفیت بالایی داشته و بسیار محکم و قوی باشد که بتواند انبر اتصال را به جریان منفی وصل کند.
از انبر اتصال استفاده می کنیم تا بتوانیم دو قطعه را به طور موقت، کنار هم نگه داریم و به هم جوش دهیم. حتی زمانی که قطعات، به قدری بزرگ هستند که امکان انجام این کار با دست، اصلا وجود ندارد،این انبر، به راحتی این کار را برای ما انجام می دهد.
انبر جوش چیست؟
انبر جوش هم مانند انبر اتصال، یک گیره نگهدارنده می باشد با این تفاوت که از آن، برای نگهداری امن الکترود ، در هر موقعیتی، استفاده می شود. باید بدانید که دسته های انبر جوش، عایق هستند که این به علت ایمنی بالاتر کار است(یعنی اگر اتصالی بین انبر و یکی از قطعات پیش آمد، مشکل خاصی ایجاد نشود).با انبر های جوش، می توان، الکترود ها را به راحتی و به سرعت عوض کرد.
ویژگی های انبر جوش مناسب:
- عایق انبر جوش باید از یک جنس قوی، مثل الستیک باشد تا بتواند الکترود را در زاویه مدنظر ما، به راحتی نگه دارد.
- این انبر، باید سبک و متعادل باشد، به گونه ای که بتوان راحت آن را حمل کرد و الکترود را تعویض کرد و موجب خستگی فرد، نشود.
- متناسب با جریان مصرفی ما باشد تا برای استفاده های زیاد و طولانی مدت، مقاومت لازمه را داشته باشد.
انبر جوش آروا یکی از بهترین محصولات موجود در این زمینه می باشد.
برخی از انواع تجهیزات هوا-گاز
گرمکن کلاچ دار چیست؟
از دیگر تجهیزات جوشکاری، گرمکن های کلاچ دار هستند که این گرمکن ها، متناسب برای جوشکاری هایی می باشند که ممکن است زمان بر بوده یا به هر دلیلی اپراتور مربوطه خسته شود.ساختار خاص گرمکن کلاچ دار ، به صورتی است که دست، خسته نشده و همچنین از استحکام بالایی در مقابل صدمه، برخوردار هستند.
دسته برش چیست؟
با کمک دسته برش و استفاده از گاز و هوا، می توانیم به راحتی برش هر فلزی را انجام دهیم.این دستگاه ۲عدد شیر، برای کنترل فشار گاز و هوا دارد. بهتر است بعد از انجام برشکاری، از فرز یا سوهان استفاده کنیم تا ظاهر ناخوشایند حاصل از برش ر از بین ببریم.
از بهترین برند های موجود در زمینه تولید دسته برش می توان به برند های ویکتور آمریکا، زینسر و رونیکس اشاره نمود که ما در تهران ابزار امکان خرید مطمئن این محصولات را برای شما فراهم آورده ایم.
مانومتر چیست؟
مانومترها ابزارآلات دقیقی هستند که برای اندازه گیری فشار، استفاده می شوند. بسته به نوع و نحوه پیکربندی آن ها، می توان مانومترها را تنظیم کرد تا اندازه گیری مقادیر مختلف فشار را ارائه دهند.
گازهایی که برای کنترل کردن فشار آن ها، از مانومتر کمک می گیریم، معمولا، گازهای، اکسیژن، آرگون، استیلن، ازُت و هلیوم هستند که غالبا بیشتر از گاز های دیگر، مورد استفاده قرار می گیرند.
می توان گفت:مانومتر، ابزاری است که فشار زیاد منبع گاز را به فشار کم قابل مصرف، کاهش می دهد.
انواع مانومتر چیست؟
مانومتر ها با توجه به ساختار و کاربردی که دارند، به انوع زیر تقسم می شوند:
مانومتر روغنی:
برای بعضی از تجهیزات که درطول کار، لرزش زیادی دارند، باید از مانومتر های بسیار دقیقی استفاده کرد، برای مثال مانومترهایی که عقربه آن ها قادر به نشان دادن مقدار دقیق تری باشند. در چنین مواقعی میتوان از مانومتر روغنی استفاده کرد.
مانومتر دیجیتال
مانومتر دیجیتال، دستگاهی است که میزان فشار اندازه گیری شده را به شکل دیجیتالی و روی یک صفحه نمایش، نشان میدهد.
مانومتر اکسیژن
مانومتر اکسیژن، همان قطعهای است که در قسمت (خروجی) کپسول اکسیژن، نصب شده و میزان اکسیژن ورودی و خروجی را اندازه گیری می کند و شما امکان تنظیم آن را دارید.
مانومتر های با کیفیت بالا قابل ارائه به شما عزیزان در سایت تهران ابزار هستند.