بررسی تخصصی اره نواری

اره نواری

اره فلکی یا نواری چیست؟

در میان ابزارآلات برقی، اره فلکی که با نام اره نواری هم شناخته می شود، یکی از کاربردی ترین دستگاه ها در صنایع چوب (نجاری، مبلمان و …) می باشد که در ابعاد مختلف و با کابرد های متفاوتی طراحی و عرضه می شود. نخستین بار ویلیان نیوبری در سال ۱۸۰۹ اقدام به طراحی و ساخت این محصول نمود اما متاسفانه ایده او ایده ای کامل و بی نقصی نبود و مشکلاتی به همراه داشت.

برای مثال عمر تیغه های این اره کوتاه بود و این یکی از مشکلات آن به حساب می آمد. در نهایت در سال ۱۸۴۶ زنی فرانشوی با نام آنه پالین، موفق به ابداع یک تکنیک جدید برای جوشکاری تیغه ‌های اره فلکه گردید و تحول شگرفی در این صنعت و دستگاه اره نواری ایجاد کرد؛ بعد از آن تولید و فروش عمده این اره ها آغاز گردید. لازم به ذکر است که اره های نواری همیشه در دو نوع ساخته می شوند.

اره نواری

اره فلکی افقی:

از اره فلکی افقی که با نام اره رام هم شناخته می شود، به منظور بریدن تنه های بزرگ قطور درخت و تبدیل آن ها به برش ها و الوار های کوچک تر استفاده می کنند. عملکرد آن به این شکل است که تنه های درخت از طریق از جک برقی یا هیدرولیکی بر روی خط برش قرار گرفته و اوپراتور تیغه اره را بر روی تنه درخت از طریق موتور های الکتریکی به حرکت در می آورد. گفتنی است، از این اره در کارخانه های چوب بری و صنایع بزرگ بهره برداری شده و قطر فلکه آن ها از ۱۰۰ سانتی متر شروع شده و در قطر های بزرگ تر هم تولید می شود.

اره نواری عمودی:

این نوع اره ها که با نام اره ایستاده هم شناخته می شوند، معمولا در کارخانه یا کارگاه های چوبی و یا توسط عموم مردم به کار گرفته می شود. از این مدل اره جهت برش چوب های کوچک و از مدل رومیزی آن هم جهت انجام امور ظریف مثل معرق کاری و برش چوب های نازک استفاده می شود.

از اره نواری با قطر ۶۰ یا ۸۰ سانتی متر در کارگاه های کوچک نجاری و از قطر ۱۰۰ سانتی متر آن برای برش گرده بینه هایی که قابل حمل هستند استفاده می شود. از آنجایی که اره نواری هایی که قطر ۱۰۰ سانتی متر دارند قطر بزرگتر و حجم بیشتری دارند، برای کار با آن ها باید از برق ۳ فاز استفاده نمود اما اره های ۶۰ یا ۸۰ سانتی متر را می توان با برق تک فاز هم به کار گرفت.

اجزاء تشکیل دهنده اره نواری:

  • بدنه:

بدنه این دستگاه عامل وزن بالای آن می باشد زیرا کل آن از چدن درست شده است. البته این موضوع یکی از محاسن دستگاه به حساب می آید زیرا از تکان خوردن اره در هنگام برش قطعات و گردش موتور جلوگیری می نماید. حتی در بعضی از مدل های این اره ها، بجای چدن از بدنه آهنی استفاده می شود اما مشکل اینجاست که در هنگام کار با این دستگاه، حتما باید پایه ها را به زمین پیچ کنید تا به علت لرزش زیاد دستگاه در هنگام کار، تنظیمات آن دچار اختلال و تغییر نشود.

  • فلکه ها:

فلکه ها در قسمت بالا و پایین اره نواری قرار گرفته و از جنس چدن ساخته شده اند. فلکه پایینی به حالت ثابت می باشد اما فلکه بالایی می تواند به سمت بالا، پایین، عقب و جلو حرکت نماید. در واقع این حرکات از طریق پیچ های قابل تنظیمی که بر روی اره قرار گرفته اند اتفاق می افتد. حرکات عقب و جلوی اره برای تنظیم تیغه، با فلکه پایینی در نظر گرفته شده  و حرکت بالا و پایین اره برای شل کردن و محکم کردن تیغه می باشند. این دو فلکه از طریق محور و بلبرینگ به بدنه وصل می شوند.

اره فلکی

  • الکتروموتور:

درواقع الکترو موتور ها از طریق تسمه و فولی با فلکه پایینی ارتباط پیدا می ‌کنند و فلکه پایینی را به حرکت در می آورند؛ این الکتروموتور ها در دو مدل تک فاز و سه فاز بر روی اره نواری نصب شده ‌اند. همچنین فلکه بالایی هم از طریق تیغه اره به حرکت در می آید. الکتروموتور در اصل به بدنه پیچ شده است.

  • حفاظ تیغه ‌ها:

حفاظ فلزی بر روی فلکه ها قرار گرفته و حفاظ های چوبی در راستای مسیر حرکت تیغه نصب می ‌شوند و به صورت در پوش بر روی آن تعبیه می شوند تا در صورتی که نیاز به تعویض تیغه ها بود، در پوش ها به آسانی باز شوند. عملکرد تیغه به این شکل است که به فلکه ها متصل شده، از طریق الکتروموتور به چرخش درآمده و دور می گیرد. گفتنی است جهت حفاظت از دیگران در برابر خروج احتمالی تیغه فلکه و یا شکستن احتمالی تیغه، معمولا از همین حفاظ های فلزی و چوبی استفاده می شود؛ همچنین این حفاظ ها به غیر از خاصیت ایمنی خود، مانع پرتاب شدن خاک اره به فضا های اطراف دستگاه هم می گردند.

  • گونیا:

از قسمت گونیا جهت تنظیم نمودن زاویه و تنظیم عرض برش، و همچنین برای برش های صاف و ثابت استفاده می‌ شود. گفتنی است در مدل های جدید این اره ها، گونیای زاویه دار هم برای برش هایی که نیاز به زاویه دارد وجود دارد.

اره فلکی

  • صفحه:

صفحه خودش از چند بخش تشکیل شده است و در بعضی از اره‌ های فلکه کوچک، می تواند به چپ و راست هم بچرخد و با این وسیله می توان برش های زاویه دار هم به وجود آورد. ساختار آن به گونه ای است که بر روی آن شیاری به صورت طولی وجود دارد که امکان نصب گونیای متحرک را روی آن فراهم می ‌کند و همچنین شکافی در روی صفحه وجود دارد، که از طریق آن می توان تیغه را به محلی که می ‌خواهید، هدایت نمایید.

تهران ابزار آماده ارائه مشاوره در خصوص کلیه ابزارآلات مرتبط و انواع اره ها می باشد.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد