بررسی المنت و انواع آن

المنت چیست و چگونه کار می کند؟

المنت یک رشته سیم نیمه هادی همراه با مقاومت است که خاصیت داغ شوندگی و تحمل جریان الکتریکی بالا را دارا هستند، به طور نمونه اگر جریان الکتریکی زیادی در یک سیم نازک ساده به شکل المنت برقرار شود (اتصال کوتاه) سیم در عرض چند صدم ثانیه ذوب می شود اما المنت ها این خاصیت را ندارند و جریان های بسیار زیادی را می توانند تحمل کنند، جنس اصلی المنت ها از جنس نیکروم یا نیکل–کروم است و دارای توان ها یا قدرت های متفاوتی می باشند که انواع آن را در بازار با قیمت بسیار ارزان می توان یافت نمود.
المنت
بیشترین کاربرد المنت ها در بخاری های برقی، آبگرمکن های برقی، سماور برقی، اتو بخار و همچنین چای ساز ها می باشد؛ در واقع از المنت های کوچک در سشوار ها نیز برای افزایش حرارات باد سشوار استفاده می شود؛ در ادامه به بررسی برخی از انواع المنت ها خواهیم پرداخت.

المنت فشنگی:

یکی از انواع کاربردی این قطعه، نمونه فشنگی می باشد که در صنایع مختلف از آن برای تولید حرارت استفاده می شود. کاربردی بودن این قطعه به دلیل شکل ظاهری آن می باشد. این المنت بسیار کوچک است و به همین سبب می توان از آن در دستگاه های کوچک استفاده کرد. این نمونه را در پوشش های مختلفی مانند فولاد، برنج، تیتانیوم، استیل، گالوانیزه و … طراحی کرده اند تا بتوان از آن ها در شرایط مختلف محیطی مانند روغن، آب، گاز و … استفاده کرد.

می توان گفت از مهم ترین مزایای این نمونه می توان به مقاومت بالا در برابر ضربه، تمرکز بالای حرارت، سرعت بالای انتقال گرما، درجه ایمنی بالا و … اشاره کرد. علاوه بر موارد یاد شده باید بیان کرد که فشنگی ها را به وسیله ترموکوپل می توان به راحتی کنترل کرد.

به دلیل مزایای خاص و منحصر به فرد این نمونه می توان از آن در صنایع مختلفی مانند صنعت بسته بندی، صنعت پزشکی، صنعت پلاستیک، صنعت آزمایشگاه و … استفاده کرد.

المنت سرامیکی مادون قرمز:

سیم دارای مقاومت الکتریکی درون این المنت های تابشی گرمایی توسط یک لایه سرامیک لعابدار پوشانده شده است. هیتر های تابشی طول موج هایی منتشر می کنند که برآمده از انرژی درونی آن ها می باشد. مبدل های حرارتی مادون قرمز گرما را به شکل امواج مادون قرمز منتشر می کنند. این امواج نوعی از تابش الکترومغناطیسی شناخته شده برای انتقال گرما با کارآمدی بالا می باشد. این مدل ها در مواردی استفاده می شوند که در آن ها گازها یا مایعات را در مقیاس وسیعی حرارت می دهند. کوره های صنعتی، مخازن ذخیره سازی، دیگ های بخار، کارخانجات تسویه آب، تولید بخار ، صنایع غذایی و… برخی از این موارد به حساب می آیند.

المنت مادون قرمز

المنت فلنج دار:

این هیتر ها توانایی طولید گرمای بسیار زیاد را دارا می باشند. برای استفاده باید نوع موادی که نیاز به حرارت دیدن دارد مشخص گردد زیرا گرمای تولیدی این نوع هیتر ها مستقیما به سیال و مواد انتقال داده می شود و تماس مستقیم دارد. برای جداسازی بخش حرارتی و قسمت اتصالات الکتریکی و همچنین نصب و نگه داری المنت از فلنچ استفاده می شود. در مدل های استاندارد از میله جنس فولاد زنگ نزن و از فلنچ برنجی فورچ شده یا استیل استفاده می شود. این مدل با قطر و توان متغیر قابل ساخت می باشد. موارد مصرف نوع فلنج دار در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی و برای ایجاد حرارت در داخل مخازن سیالات که احتیاج به گرمایش داخلی دارند، می باشد.

المنت ضد اسید:

یکی دیگر از انواع المنت ها می باشد که برای گرم کردن وان های آبکاری اسید مانند اسید سولفورید استفاده می شود و از سه جزء اصلی غلاف، گلکی، مغذی و متعلقات تشکیل می شود.

المنت شیشه ای:

به دلیل قرار گرفتن یک سوپر آلیاژ نیکل کروم که به شکل یک فنر در داخل لوله شیشه ای می باشد به آن المنت شیشه ای می گویند، که شیشه آن باید از جنس بسیار مقاومی مانند پیرکس یا کوارتز باشد تا در دمای بالا مورد استفاده قرار گیرد. در صنایع مختلفی چون صنایع بسته بندی، غذایی و دارویی و… می توان از آن استفاده کرد.

المنت شیشه ای

المنت فنری:

این نوع المنت بر خلاف المنت های دیگر از فنر آهن استفاده نمی کند، جنس سیم های فنرهای به کار رفته در آن ها ترکیبی از آهن و نیکل است که با داشتن مقاومت الکتریکی بسیار بالا با عبور جریان حرارت بسیار زیاد تولید می کنند.

کاربرد های المنت در صنایع:

  • صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
  • استفاده در لوازم خانگی برقی
  • صنایع پلاستیک
  • صنایع شیمیایی
  • صنایع فولاد
  • صنایع حودروسازی

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد