دستگاه الواتور چیست؟
این دستگاه، مکانیزمی است که به منظور انتقال مواد فله ای قابل حمل مانند غلات یا کود به شکل عمودی به کار می رود. الواتور قادر است انواع مواد مختلفی از توده های سبک و سنگین را انتقال دهد. این دستگاه ها به منظور حمل مواد مختلفی مانند مواد پودری و شن و ماسه و حتی مواد سخت تری همچون کلوخه های سنگ و سیمان خرد شده به کار می روند.
اجزای سازنده الواتور ها:
-
قسمت حمل بار:
به این قسمت باکت یا کاسه گفته می شود. این قسمت به شکل محفظه های کاسه ای شکل می باشد که موادی که باید جابجا شوند داخل آن قرار می گیرند.
-
باند کششی:
وظیفه این قسمت، تامین قدرت محرک برای حمل مواد به قسمت حملکننده بار (تامین نیروی انتقال) می باشد. این باند کششی می تواند به صورت تسمه لاستیکی یا زنجیری باشد.
-
تکیه گاه ها و قسمت های میانی:
این بخش ها در الواتور شامل پولی ها رولر ها و چرخ زنجیرها می باشند و برای ایجاد نیروی کشش اولیه در قسمت کششی این دستگاه، از دستگاه Take Up استفاده می شود.
همچنین یکی دیگر از قسمت های این دستگاه، واحد محرکی می باشد که وظیفه آن ایجاد حرکت در قسمت کششی این دستگاه، می باشد و آخرین قسمت از اجزای تشکیل دهنده، قاب یا محفظه سیستم آن می باشد.
جنس بدنه الواتور:
در ساخت بدنه این دستگاه، که به آن قاشقک نیز گفته می شود طبق شرایط مورد نیاز کاری متریال مختلفی استفاده می شود. مثلا برای انتقال مواد کم سایش و سبک می توان کاسه های پلاستیکی را به کار برد. در شرایط عادی، فلزی معمولی به نام ST37 در ساخت بدنه، کاربرد دارد.
در مواردی که الواتور با مواد ساینده و خورنده مانند الواتور سیمان در تماس باشد از فلز های فولادی ضد سایش و سخت تری مانند ck45 و یا هاردوکس استفاده می شود. به دلیل برخورد لبه کاسه ها، صرفا لبه کاسه می تواند از فولاد مقاوم و مواد ضد سایش ساخته شود تا هم در هزینه ها صرفه جویی شود و هم این قسمت در حین کار آسیب نبیند.
مزایای استفاده از این سیستم چیست؟
- مناسب برای بسیاری از مواد
- استفاده در هر نوع شرایط آب و هوایی
- موجود بودن باکت ها در سایز ها و شکل های مختلف
-
الواتور کاسه ای:
الواتور های کاسه ای ماشین سازی هادی متشکل از انتقال دهنده هایی هستند که دارای باند کششی بوده و به منظور حمل بار به صورت عمودی یا شیب دار به کار می روند. این دستگاه ها مخصوص حمل مواد مختلف ازجمله مواد پودری، دانه ای و کلوخه ای مانند سنگ خرد شده، سیمان، کلینکر، شن، زغال سنگ، مواد شیمیایی، حبوبات، آرد و غیره می باشند. این بالابر ها به طور وسیعی درحمل مواد ساختمانی مراکز صنعتی شیمیایی مراکز تولیدی کارگاه های ذوب فلزات و مراکز صنعتی غذایی و… به کار برده می شوند.
-
الواتور زنجیری:
این دستگاه ها در صنایع معدنی مختلف مانند سیمان، گچ، آسفالت و پودر میکرونیزه و…. استفاده می شوند. الواتور زنجیری در ظرفیت های ۲ تن، ۴تن، ۶ تن، ۸ تن و … وجود دارد. الواتور ها به طول های مختلف ۳ متر، ۴ متر، ۶ متر و ۸ متر و طول های مختلف دیگری تولید می شوند.
اجزای الواتور زنجیری:
- بدنه یا کاور الواتور (شامل چندین قطعه باکس از ورق و مقاطع تقویتی جهت شاسی الواتور)
- قرقره های بالا و پایین (هر جفت به فاصله مشخص بر اساس قاشقک مورد استفاده)
- شفت (جهت محور بالا و پایین برای نصب قرقره ها)
- یاتاقان (جهت سهولت انتقال نیرو و گردش قرقره ها)
- زنجیر (به عنوان پایه نصب قاشقک و ابزار باربر اصلی)
- کرپی (جهت اتصال قاشقک ها به زنجیر)
- قاشقک (یا کاسه جهت برداشتن، نگهداری و حمل بار)
- فنر های ارتجاعی محور پایین در بعضی از مدل ها بازو و وزنه های کنترل میزان آزادی زنجیر
- چرخ دنده و دنده زنجیر (جهت انتقال نیرو از گیربکس به قرقره های بالا)
- الکتروموتور گیربکس
-
الواتور مواد فله:
الواتور همان طور که از نامش پیداست به معنای بالابر است. در این دستگاه ها مواد فله در کاسه، قاشقک و یا همان باکت الواتور در پایین (ورودی) پر شده و به بالا منتقل می شوند.
-
الواتور تسمه ای:
از الواتور تسمه ای به منظور انتقال مواد پروژه های معادن فلز و غیر فلزات از قبیل معادن سنگ، آهن، شن و ماسه، بازیافت و همچنین سیستم الواتور تسمه ای انتقال مواد کارخانجات سیمان،کارخانجات آسفالت و … استفاده می کنند.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.