درباره الکترود و الکترود خشک کن

الکترود چیست؟

الکترود، یک ماده رسانا می باشد که در یک مدار الکتریکی، از یک سمت به قسمت رسانا و از سمت دیگر به قسمت غیر رسانا وصل شده و مانند یک پل ارتباطی بین آن دو عمل می کند.

الکترود جوشکاری چیست؟

الکترود در جوشکاری، ماده ای است که وظیفه پر کردن  فضای بین قطعات فلزی مورد نظر و در نتیجه یکسان سازی جوش را به عهده دارد.

جنس روکش آن ها ساخته شده از اکسید کلسیم، آزبست، خاک رس و سلولز است. این روکش با پوشش دهی کامل روی مغزی موجب ثبات آن می شود.

انتخاب الکترود جوشکاری برای سهولت در نظافت، استحکام جوش، کیفیت مهره و به حداقل رساندن هرگونه پاشش، بسیار مهم است. ما در تهران تولز به شما الکترود جوشکاری ایساب سوئد رابه عنوان محصولی قابل اطمینان معرفی می کنیم.

این محصول، باید در محیط بدون رطوبت نگهداری شود و با دقت از هر بسته ای جدا شود.

الکترود

 

خاصیت های الکترود جوشکاری چیست؟

  1. پر کردن فضاهای خالی قطعه جوش بعد از ذوب شدن.
  2. قرار گرفتن روی سطح جوش، برای درست کردن گاز محافظ و شکل گیری سرباره شناور.
  3. افزایش زمان خنک شدن جوش.
  4. کنترل کردن شکل ظاهری نوار جوش.
  5. از بین بردن اکسید ها و آلودگی ها.
  6. آسان کردن شروع عملیات جوش کاری.
  7. جلوگیری از پاشش مواد جوش.
  8. ذوب بهتر و کامل تر فلز مورد نظر.

نکاتی در خصوص نگهداری الکترود جوشکاری :

برای نگهداری از آن ها شرایط خاصی باید وجود داشته باشد تا بتوانند کیفیت خود را حفظ کنند مثلا:

الکترود های قلیایی باید در دمای بیشتر و با رطوبت کمتر نگهداری شوند.

نوع  غیر قلیایی آن ها باید در یک محل خشک، و در دمای نسبتا متوسط نگهداری شوند.

نباید الکترود ها را بیش از نیاز مصرف از محل انبارشان خارج کنیم و اگر در دستورالعمل کارخانه نوشته شده بود، باید آن هارا  در الکترودخشک کن نگهداری کنیم.

الکترودخشک کن ( آون ) چیست؟

بهتر است بعضی از الکترود هارا قبل از استفاده کردن، خشک کرد که این کار اصولا، در کوره های مخصوصی که چند طبقه دارند، انجام می شود. این دستگاه ها به وسیله برق کار می کنند و ترموستات هم دارند. ابتدا باید الکترود ها را یکی یکی در این کوره ها بچینیم و بر اساس دستور العمل استفاده از آن که توسط شرکت تولید کننده صادر شده، میزان دما و زمان گرما دهی را تنظیم کنیم سپس در کوره را می بندیم تا الکترود ها به میزان لازم رطوبت از دست بدهند و خشک شوند.

الکترود خشک کن

انواع مختلف الکترودخشک کن ها:

این دستگاه ها در دو دسته کلی در بازار وجود داشته و قابل تهیه می باشند:

باز خشک کننده

نگه دارنده

آون های نگه دارنده ، ممکن است بلند مدت یا کوتاه مدت باشند و سطح خشکی الکترود را از زمان تولید درکارخانه حفظ می کنند.برای استفاده از این دستگاه ها طبق دستورالعمل کارخانه، دما را تنظیم می کنیم.

آون باز خشک کننده ها، برای خشک کرن الکترود هایی به کار می روند که رطوبت دیده اند و معمولا کوتاه مدت می باشند.

تقسیم بندی دقیق تر این کوره ها، به شکل زیر می باشد:

باز خشک کننده های مخصوص ذخیره فلوکس در الکترود ها

این  الکترودخشک کن معمولاً بالاترین درجه حرارت یعنی ۵۰۰-۱۰۰۰ درجه فارنهایت را دارد. این ها به طور خاص برای ذخیره خشکی فلوکس الکترود  طراحی شده اند. از آنجا که دو ویژگی زمان گرم کردن سریع و طراحی بسیار مقاوم متناسب با خشکی فلوکس ها را در کنار هم دارند، یکی از بهترین انواع این دستگاه ها می باشند.

 الکترودخشک کن قابل حمل

این نوع کوره برای خشک نگه داشتن الکترود جوشکاری در محل کار ضروری می باشند. این کوره ها، کوچک و قابل حمل هستند از پنج پوند تا پنجاه پوند وزن دارند و ممکن است قابل جدا شدن از هم باشند. این نوع از خشک کن ها بسیار بادوام بوده و از آن ها می توان برای انتقال الکترود های تازه تولید شده از کارخانه یا فروشگاه به محل مورد نظر، استفاده کرد.

الکترود خشک کن قابل حمل

نکاتی درباره نگهداری الکترود جوشکاری ۶۰۱۰ ، ۶۰۱۳ و ۷۰۱۸ :

 الکترود جوشکاری E6010 دارای روپوش سلولزی بوده  و برای عملکرد بهتر، نیاز به حدود ۳% رطوبت دارند.این الکترود ها  اگر زیاد خشک شوند و رطوبت کافی نداشته باشند مواد آلی درون خود را می سوزاند و جوش، نامرغوب می شود پس در نتیجه این نوع الکترود نیازی به دستگاه خشک کن نداشته و بهتر است در دمای محیط، نگهداری شوند اما باید از آب، روغن و هرگونه آلودگی به دور باشند.

الکترود جوشکاری E6013 مناسب برای کار با آمپر پایین هستند.در جوشکاری های نازک و ظریف، باید آمپر و میزان دمای ورودی کمتر باشند تا فلز ما پیچیدگی کمتری داشته باشد.این نوع متناسب برای زمانی است که  جوش فولاد کربنی با کیفیت بالا می باشد و در نهایت بررسی با پرتونگاری هدف ما باشد همچنین برای کشتی سازی،جوشکاری اتصالی فولاد های معمولی ساختمان، مخزن سازی و لوله مناسب می باشند و بهتر است که قبل از مصرف، در دمای ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱ ساعت در الکترودخشک کن، خشک شوند البته این باز هم بستگی به نظر جوشکار دارد.

الکترود جوشکاری E7018 دارای روکش قلیایی هستند و بر روی روپوش خود مقداری هیدروژن دارند که میزان آن باید کنترل شود پس قبل از استفاده باید کاملا آن ها را در دمایی بین ۳۰۰ تا ۳۵۰۰ درجه و به مدت ۲ ساعت، خشک کنیم. زمانی که این الکترود ها را از الکترودخشک کن، بر میداریم باید بلافاصله آن ها را در کوره های سیار که دمایی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰۰ درجه دارند، قرار دهیم و زمان استفاده هم گرم کن را روشن بگذاریم.

در این مقاله به معرفی کلی الکترود ها برای آشنایی بیشتر با کوره الکترودخشک کن پرداختیم شما عزیزان می توانید با خواندن مقاله معرفی الکترود، انواع و کاربرد های آن در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

این کوره ها با برند های متفاوتی در بازار وجود دارند که یکی از شناخته شده ترین آن ها برند آون می باشد که در این زمینه فعالیت چشمگیری داشته است.برای انتخاب بهترین الکترود خشک کن ، ما در مجموعه تهران تولز راهنمای شما از ابتدا تا انتخاب محصول قابل اطمینان هستیم.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد