انواع انبر / ابزارآلات دستی

انبر های دستی:

کلمه انبر، به هر نوع شیئی گفته می شود که به کمک آن می توان برخی از اشیاء که به علت کوچک بودن، قابل گرفته شدن یا جابجایی با دست نیستند را نگه داشته یا حرکت داد. انبر دستی، نوعی ابزار است که برای چرخش یا خم کردن قطعات کوچک، برش، خم کردن، نگهداری و کنترل سیم ها، بیرون آوردن میخ از دیوار، فرم دادن مفتول ها، سفت کردن مهره و اموری از این قبیل استفاده شده و کاربرد دارد. در ادامه به بررسی انواع مختلف انبر های دستی می پردازیم.

انواع انبر

انبردست:

این محصول، متشکل از ۲ اهرم است که به یکدیگر متصل شده اند و روکش آن ها از جنس پلاستیک می باشد تا هم در مقابل جریان الکتریسیته به صورت یک عایق عمل کند و هم به سهولت در دست قرار گرفته و لیز نخورد. سر انبردست ها به صورت دندانه دار درست شده تا قطعه مورد نظر ما محکم درون آن قرار گرفته و تکان نخورد. اگر با دقت به یک انبردست نگاه کنید، متوجه خواهید شد که این وسیله به گونه ای طراحی شده است که نوک آن مناسب نگه داشتن اشیاء و قسمت میانی مناسب برش سیم ها می باشد.

درنتیجه هر انبردست از ۳ قسمت اصلی درست شده است:
  • دسته ها که روکش پلاستیکی دارند
  • مرکز اصلی که موجب باز و بسته شدن انبر می شود
  • سر انبر که مناسب نگهداری اشیاء است

انبر دم باریک:

از این محصول، بیشتر در زمان هایی استفاده می شود که برخی از قطعات کوچک، نیازمند کنترل شدن با ابزاری مخصوص این کار باشند مثلا هنگام افتادن پیچ های ریز در شیار ها، نصب پیچ ها و مهره ها در فضاهای محدود، خمکاری و چنین مواردی استفاده از انبر دم باریک گزینه مناسبی است و از آنجایی که دم باریک ها عایق هستند، برای امور الکتریکی مثل بریدن سیم برق یا لخت کردن سیم هم قابل استفاده بوده اند. آرواره های دم باریک نسبت به انبر دست، بلند تر بوده و به شکل مخروطی می باشند.

انبر سیم چین:

همانطور که از نام این محصول پیداست، سیم چین وسیله ای است که برای بریدن انواع سیم کاربرد دارد و مانند موارد قبلی برای نگه داشتن قطعات، مورد استفاده قرار نمی گیرد. ساختار سیم چین به گونه ای طراحی شده است که هنگام بریدن، سیم را کاملا قطع کرده و سیم دچار آسیب و له شدگی نمی شود، این انبر هم دارای عایق بوده و به همین علت متناسب برای امور برقی می باشد.

سیم چین

گاز انبر:

از این محصول، در موارد نظامی و نجاری استفاده های فراوانی می شود. ساختار گازانبر به گونه ای است که نوک فک های آن کاملا در گیر شده و بیشترین فشار در همین قسمت متمرکز می شود به همین علت، گازانبر یک اهرم بسیار پرقدرت به حساب می آید و برای نگه داشتن، گرفتن موقت یک جسم یا قطع کردن، ابزار مناسبی می باشد.

انبر قفلی:

انبر قفلی ابزاری است که در مواردی مثل ثابت نگه‌داشتن و گرفتن مهره و سرپیچ به‌عنوان آچار، در نگه داشتن لوله به عنوان آچار لوله گیر و در فشردن دو قطعه به یکدیگر به عنوان گیره استفاده می شود. این ابزار به شکلی طراحی و تولید شده که فاصله بین دو فک آن، توسط یک پیچ در قسمت پایین دسته، قابل تنظیم و قفل شدن می باشد. یکی از دو فک این انبر به صورت ثابت و فک دیگری متحرک می باشد که این موضوع در رابطه با دسته ها هم صدق می کند. ساختار این محصول از جنس فولاد و کاملا صیقلی بوده و برای بسیاری از نیاز ها کاربرد دارد.

انبر مفتول بر:

مفتول بر، یک نوع ابزار برای برش انواع زنجیر، پیچ، قفل، میلگرد در بتن مسلح، فنس و هر گونه قطعه فلزی به صورت مفتولی و با ضخامت های مختلف می باشد. این وسیله شبیه به یک قیچی است با دسته های بلند که در واقع هرچه طول دسته بیشتر باشد، نیروی وارد شده به قطعه و در نتیجه قدرت برش، بیشتر می شود. تیغه های برش مفتول دارای لولاهای ترکیبی می باشد و این لولاها نیز قدرت برش را بیشتر می کنند.

انبر کلاغی:

انبر کلاغی نوعی انبر است که از دو زبانه تشکیل شده است، این محصول به زبانه های کشویی و قابل تنظیم مجهز می باشد که یک زبانه آن به شکل منحنی بوده و زبانه دیگرش صاف است. نوع طراحی این محصول به گونه ای است که به شکل موازی و در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند. از این وسیله برای تعمیر اشیا بزرگتر مثل لوله های بزرگ، باز و بسته کردن پیچ و مهره ها و نگه داشتن و سفت کردن اشیایی با اشکال غیر عادی استفاده می‌شود.

انبر کلاغی

نکات مهم در هنگام خرید انبر ها:

  • مورد اول، جنس و کیفیت مواد استفاده شده در ساختار انبر هاست که که موجب دوام عمر انبر شده و همچنین در میزان نیروی وارده از طرف انبر هم تاثیر گذار است. از بهترین ترکیباتی که می تواند در ساختار این محصول بکار رود می توان به ترکیب کروم وانادیوم با فولاد اشاره کرد که باعث مقاومت انبر ها در برابر خوردگی و زنگ زدگی می شود.
  • مورد دوم، توجه به روکش دسته ها می باشد زیرا از آنجا که ممکن است انبر سر بخورد و کار را با مشکل رو به رو کند بهتر است فرم و شکل دسته ها به شکلی باشد که به سهولت در دست قرار گرفته و جنس روکش آن هم به گونه ای باشد که موجب لغزش در حین کار نشود.
  • مورد سوم، آرگونومی انبر است به این معنا که شکل ظاهری، مواد استفاده شده در ساخت و ابعاد هر قسمت از انبر باید پیرو یک استاندارد بوده و با یکدیگر هماهنگی کامل داشته باشند.

تاریخچه انبر ها:

انبر در واقع یک نوع اختراع کلی در تاریخ است و این یعنی یک مبدا تاریخی خاص برای پیدایش انبرها وجود ندارد زیرا انسان ها از هزاران سال پیش از میلاد با انواع فلزات سرو کار داشتند و برای کار با آن ها نیازمند ابزاری به شکل انبر بودند تا برای امور ریخته گری یا آهنگری دچار مشکل نشوند اما پیشرفت ابزار آلاتی همچون انبردست از شکل چوبی تا برنزی به احتمال زیاد از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد اتفاق افتاده است.

لازم به ذکر است که انواع انبرآلات، بیشتر از موارد گفته شده می باشد و در این مقاله سعی بر آن بوده است تا شما با مهم ترین و کاربردی ترین انبر های دستی آشنا شوید برای خرید انواع انبرآلات با بالاترین کیفیت می توانید با مشاوران ما در تهران تولز در تماس باشید.

 

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد