انواع تراز لیزری، ویژگی ها، کاربردها و نحوه کارکرد

انواع تراز لیزری

انواع تراز لیزری، ویژگی ها، کاربردها و نحوه کارکرد

تراز لیزری چیست؟

تراز لیزری مانند متر لیزری یکی از انواع ابزارآلات اندازه گیری است، اما این‌بار برای سنجش، ایجاد شیب، تراز و عمود کردن سطوح بر هم‌دیگر استفاده می‌شود. همان‌طور که پیش‌تر در مورد متر لیزری گفته شد ابزارهایی از این دست به علت سرعت و دقت عمل بالا، کار را آسان کرده و در نتیجه از پرکاربردترین دستگاه‌ها در عملیات عمرانی و ساخت و ساز به شمار می‌رود.

انواع تراز لیزری

تراز لیزری خطی، نقطه‌ای، چرخشی و ترکیبی همگی از انواع تراز لیزری هستند که می‌توانید با توجه به نوع کار و نیازتان مدل مناسب را انتخاب کنید.

تراز لیزری چگونه کار می‌کند؟

پرتوهایی که به صورت اشعه‌ی لیزر از دستگاه خارج می‌شوند سه خط تراز عمود بر هم را تشکیل می‌دهند که یکی به صورت عمود و دو خط دیگر در راستای افق ایجاد شده و زاویه‌ی ۹۰ درجه به وجود می‌آورند. استفاده از تراز لیزری، ۴ نقطه شاقولی به کاربر می‌دهد که در واقع محل اتصال دو خط عمود و خط افق و نقطه‌ای در پایین دستگاه است. دستگاه تراز توانایی نمایش هر یک از خطوط را به صورت واحد دارد تا در صورت عدم نیاز، کار با تراز را آسان‌ و ساده‌تر کند.

نحوه کارکرد تراز با قابلیت خود ترازی


در ترازهایی با قابلیت خود ترازی، سیستم در صورت درست نبودن زاویه به صورت پیش فرض قادر است  با استفاده از قابلیت تراز خودکار، تراز شود در غیر این‌صورت باید از سیستم حباب‌های ترازی برای انجام این کار استفاده شود. انواعی از تراز سیستم هشدار دهنده دارند که در صورت تراز نبودن توسط علامت‌هایی هم‌چون نور چشمک‌زن یا صدایی مقطع کاربر را از تراز نبودن مطلع خواهد کرد.

انواع دیگری از تراز قفل پاندولی دارند که در صورت نیاز به خطوط عمود دیگری در راستایی که دلخواه شماست می‌توان ازآن استفاده کرد.

کاربردهای تراز لیزری

به غیر از عملیات ساخت و ساز و عمرانی که احتیاح به تراز بندی دقیق دارد، تراز لیزری در پروژه های معماری و دکوراسیون داخلی هم بسیار پرکاربرد است؛ از جمله کاربردهای تراز لیزری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تراز کردن قاب‌ و ستون‌های داخلی
  • نصب، تراز و یکسان‌سازی قاب در و پنجره
  • نصب قفسه‌های خانه مانند کابینت آشپزخانه، کمدهای داخلی، توالت و حمام
  • کاشی‌کاری و نصب سرامیک و سنگ
  • نصب انواع اتصالات برق مانند پریز برق
  • نصب کاغذ دیواری
  • انجام امور تأسیساتی

همان‌گونه که می‌بینید کاربردهای فراوان تراز لیزری آن‌را به وسیله‌ای پر کاربرد برای تمامی مجریان کارهای ساختمانی و تأسیساتی تبدیل می‌کند. با استفاده از تراز لیزری درصد خطا و هزینه‌‌ها کاهش یافته و سرعت و دقت کار به طرز چشم‌گیری افزایش می‌یابد.

راهنمای خرید تراز لیزری

همان‌گونه که پیش‌تر در این مقاله به بعضی نکات اشاره کردیم بهتر است هنگام خرید برای سهولت و دقت عمل در کارتان به مواردی همچون داشتن تراز اتوماتیک به هنگام میزان نبودن زاویه، داشتن سیستم هشدار دهنده صوتی یا نوری، تعداد محور افقی و عمودی که می‌تواند برآورد کند، قابل حمل بودن، توانایی میزان شدن روی کلیه‌ی سطوح و داشتن پایه‌ی آهنربایی برای وصل شدن آسان به بعضی سطوح دیگر، توجه کنید.

با ورود نسل جدید مترهای لیزری چندکاره شما می‌توانید با خرید یک دستگاه چندین نیاز خود را برآورده کنید. یکی از این دستگاه‌های کوچک اما پرکاربرد متر لیزری ۵۰ متر بوش هست که به عنوان تراز هم از آن استفاده می‌شود. در ویدیو زیر با متر و تراز لیزری ۵۰ متری بوش و نحوه استفاده آن آشنا می‌شویم.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد