دریل شارژی چیست؟
امروزه یکی از پر استفاده ترین دستگاه ها در میان ابزار آلات صنعتی و خانگی دریل شارژی می باشد که به وسیله آن می توان بسیاری از کار ها را ساده تر و سریع تر از گذشته انجام داد. مهم ترین کاربرد این وسیله در سوراخ کردن سطوح مختلفی مثل سطوح چوبی، فلزی، سیمانی و… می باشد اما اگر از وسیله های دیگری در کنار این ابزار استفاده شود، قابلیت باز و بسته کردن پیچ، سمباده زدن، جلا دادن و یا حتی برش را هم پیدا می کند.
اجزاء تشکیل دهنده دریل های شارژی:
- سه نظام
- کلید تنظیم سرعت چرخش
- عمق سنج جهت تنظیم پیمایش مته در سطح مورد نظر
- کلید فعال و غیر فعال کردن حالت چکشی
- کلید قفل برای روشن نگه داشتن دریل
- کلید روشن و خاموش
- دسته نگهدارنده
- کلید تعویض جهت چرخش
سه نظام:
سه نظام ها در دریل های شارژی در دو دسته اتوماتیک و آچاری جای می گیرند؛ در واقع برای محکم کردن سه نظام آچار از آچار مخصوصی که با نام آچار سه نظام شناخته می شود، استفاده می کنیم اما در سه نظام های اتوماتیک، شما به راحتی به کمک دست می توانید این کار را انجام دهید.
چپ گرد و راست گرد:
از آنجایی که از دریل های شارژی برای باز و بسته کردن پیچ ها استفاده می شود، چپ گرد و راستگر بودن، از موارد مهمی است که بهتر است در یک دریل شارژی حتما وجود داشته باشد. در واقع در حالت نرمال این دریل ها به شکل ساعتگرد حرکت می کنند و پیچ ها را می بندند. همچنین با این نوع حرکت قادر به سوراخ کردن دیوار نیز هستند. برای اینکه بتوانید پیچی را باز کنید، نیاز دارید تا دریل شما به صورت پاد ساعت گرد یا چپ گرد بچرخد. داشتن این امکان به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید از دریل ها به عنوان پیچ گوشتی نیز استفاده کنید. بنابراین دریل شما باید هر دو حالت ساعت گرد و پاد ساعت گرد را داشته باشد.
دیمر (کنترل کننده سرعت الکترونیکی)
باید بدانید که در نوع الکترونیکی به هر مقدار که ماشه را بیشتر فشاد دهید، سرعت چرخش آن بیشتر می شود تا زمانی که به حداکثر برسد. همچنین برعکس این عمل نیز وجود دارد و می توانید سرعت را کم کنید. دیمر بیشتر برای کنترل کردن سرعت باز و بسته شدن پیچ مورد استفاده قرار می گیرد. در سرعت پایین تر، باز و بسته شدن پیچ با دقت و کنترل بیشتری صورت می گیرد. همچنین از خوردگی سر پیچ گوشتی و گل پیچ، رد کردن پیچ و در کل زیان مالی نیز جلوگیری می شود. این کلید که برای کم و زیاد کردن سرعت چرخ سه نظام دریل شارژی است دو نوع دارد:
- ساده
- کپسولی
در نوع ساده آن، با فشار دادن کلید پاور (روشن یا خاموش) دستگاه روشن شده و شروع به کار می کند. هنگامی که کلید پاور را رها کنید دستگاه خاموش شده و از کار می افتد. در نوع کپسولی آن به اندازه ای که به کلید سه نظام فشار وارد کنید، میزان سرعت و چرخش آن کم و زیاد می شود.
چراغ نمایشگر مقدار شارژ باتری دستگاه
شما باید برای کار خود برنامه ریزی دقیق داشته باشید. این نمایشگر با نشان دادن مقدار شارژ باتری باقی مانده به کارکنان این امکان را می دهد تا برای کار خود برنامه ریزی دقیق داشته باشند. این نمایشگر در برخی از مدل های دریل شارژی وجود دارد و با استفاده از چند لامپ ال ای دی کوچک، می توانید مقدار شارژ باقی مانده از باتری را مشاهده کنید.
نکاتی برای استفاده بهینه از دریل های شارژی
- ممکن است بخواهید پیچ هایی را با درجه های سفتی و سختی مختلف باز و بسته کنید. در این صورت سعی کنید از گشتاور مناسب استفاده کنید.
- باید توجه داشته باشید که هیچ موقع، دستگاه های شارژی را در زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.
- دقت داشته باشد که هیچ ابزار و وسایلی را بدون بررسی و یا مشاوره با کارشناس خریداری نکنید.
- سعی کنید قبل از خرید کمی وقت بگذارید. قطعا از این کار پشیمان نخواهید شد.
- در جابجایی های خارج از کارگاه برای حمل و نقل پیچ بند شارژی، از کیف مخصوص استفاده کنید. این کیف ها می توانند از ضربه خوردن و آسیب دیدن وسیله شما جلوگیری کنند. در بیشتر مواقع آن ها را به همراه دستگاه مورد نظر می توانید خریداری کنید.
- دقت کنید که از ریختن مایع هایی مانند آب، روغن و … بر روی پیچ بند شارژی، خودداری کنید. مخصوصا در خصوص موتور و منافذ آن بیشتر دقت داشته باشید. اگر این اتفاق افتاد، قبل از استفاده دوباره از دستگاه با سشوار، فشار باد، دستمال یا آفتاب آن را خشک کنید. ریختن چنین مایعاتی باعث اتصالی در دستگاه می شود.
- سعی کنید توانایی دستگاه را به طور دقیق بشناسید.
- از دستگاه بیش از حد توانش توقع نداشته باشید و کار نکشید.
نکاتی مهم برای نگهداری از دریل های شارژی
- دقت داشته باشید که هرگز برای باز و بستن پیچ از حالت دریل استفاده نکنید.
- برای کار کردن در ارتفاع، سعی کنید تا جای ممکن از مدل هایی استفاده کنید که در برابر پرت شدن ناگهانی و ضربه های شدید مقاوم هستند.
- از وارد کردن ضربه های شدید به دستگاه خود، شدیدا خودداری کنید.
- به وسیله هوای فشرده، کل دستگاه و به خصوص موتورآن را، در فاصله های زمانی مناسب و متفاوت، باد گیری کنید. در صورتی که کمپرسور در اطراف شما موجود نباشد، می توانید از پارچه یا فرچه نیز استفاده کنید.
- در برخی از این دستگاه ها، حالت چکش وجود دارد که این حالت برای سوراخ کاری های سنگین مورد استفاده قرار نمی گیرد.
- برای سوراخ کاری های سنگین از دریل های مخصوص و بتن کن استفاده کنید. این دستگاه ها مکانیسم مقاومی در برابر سوراخ کاری های سنگین در دیوار را دارند که به همین دلیل بسیار مناسب می باشند.
- حداکثر قطر مته مورد استفاده در دستگاه مورد نظر، یکی از مهم ترین پارامتر ها در تکنیکال دیتا است. اصولا حداکثر قطر مته مورد نیاز برای سه ماده چوب، فلز و بتن تعیین می شود.
- استفاده از مته با قطر بیش تر از مقدار پیشنهاد شده سازنده، باعث کوتاه شدن عمر دستگاه می شود.
برای دریافت مشاوره و تهیه این محصول می توانید با مشاوران ما در تهران ابزار در ارتباط باشید.
It’s awesome designed for me to have a web site, which is
beneficial for my know-how. thanks admin