همه چیز درباره ابزار ترموول

ترموول چیست؟

تقریبا کلیه اندازه گیری های دقیق دما هنگامی اتفاق می افتند که سنسور دما در ارتباط مستقیم با جریان فرآیند باشد. این جریان فرآیندی ممکن است خورنده و یا فرسایشی بوده و موجب تخریب سریع سنسور بدون پوشش گردد، یک روش عادی به منظور جلوگیری از این مساله استفاده از ترموول می باشد. ابزار ترموول یک تیوب توخالی است که معمولا مخروطی شکل بوده، در مسیر جریان قرار گرفته و از سنسور دما محافظت می کند. از آن جایی که ترموول درون جریان غوطه ور است پس با جریان فرآیند هم دماست.

ترموول

هنگامی که ترموول نصب شد، پروب غوطه وری که شامل سنسور دماست از بیرون، داخل ترموول قرار می گیرد به طوری که کاملا با انتهای آن در تماس باشد. از آن جایی که ترموول بطور کامل در جریان غوطه ور است، دمای جریان را بطور کامل با سنسور منتقل می نماید. ترموول همچنین می تواند بر روی بدنه جانبی تانک ها نیز نصب گردد.

روش نصب یا اتصال ترموول:

  • رزوه ای: 

در شرایطی که فشار خیلی بالایی وجود نداشته باشد از این نوع اتصال استفاده می گردد.

  • فلنجی: 

در فشار های بالا از این نوع اتصال استفاده می شود. جنس این اتصال اصولا فولادی بوده و در مواد خورنده استقامت بالایی دارد.

  • اتصال جوشی: 

در این حالت ترموول به دیواره مخزن جوش می شود و این در حالتی است که فشار سیستم بسیار بالا باشد و حتی استفاده از اتصال فلنجی نیز پاسخگو نباشد.

تفاوت ترموول با غلاف:

علت مشترک استفاده از هر دو محصول، در نهایت مراقبت کردن از سنسور می باشد. اما فرق بین آن ها در مقدار محافظت کردن  می باشد. می توان اینطور گفت که میزان محافظت از ترموول بالاتر از غلاف است.  ترموول در واقع از غلاف نیز محافظت می کند. غلاف های ترموکوپل یا سنسور های RTD در بسیاری از شرایط دچار خرابی می شوند. مثلا اگر دمای محیط به سرعت تغییر کند باعث خرابی غلاف خواهد شد. غلاف همچنین در برابر شوک گرمایی محافظ خوبی نیست و در چنین شرایطی طول عمر بسیار پایینی خواهد داشت.

ترموول

می توان اینطور تصور کرد که ترموول درواقع لایه دوم در حفاظت از سنسور حرارتی شما است. لایه ای که حتی از غلاف نیز در برابر شرایط نامساعد محافظت می کند.

کاربرد های ترموول:

صنایع پتروشیمی، پالایش، فرآوری مواد غذایی، داروسازی، مواد آرایشی و سایر صنایع فرآوری از اماکنی هستند که این محصول در آن ها استفاده می شود. سنسور دما و ترموکوپل ها اغلب در معرض فشار یا تماس با مواد ناسازگار هستند، بنابراین، از ترموول برای محافظت از آن ها استفاده می شود. آیرودینامیک یا نیرو های هیدرواستاتیک به طور معمول بر روی ترموول ها عمل می کنند که بسته به نوع کاربرد آن می توانند کم فشار باشند.

مزایای استفاده از ترموول:

  • ترموول سنسور را از فشار، خوردگی، سایش و لرزش ناشی از محیط فرایند محافظت می کند.
  • ترموول بدون قطع جریان سیال عبوری باعث جدا شدن سنسور اندازه گیری از فرایند می شود.

معایب استفاده از ترموول:

  • استفاده از آن ها برای اندازه گیری دما منجر به افزایش اضافی و هزینه نصب می شود.
  • از دست دادن گرما در طول کل ترموول ممکن است منجر به اندازه گیری نادرست دما شود.

پارامترهای مهم و تعیین کننده در انتخاب ابزار ترموول:

  • تعیین جنس:

جنس ترموول با توجه به ویژگی های سیال فرآیند تعیین می شود. این ویژگی ها شامل دمای سیال، قابلیت اکسیدکنندگی سیال، سولفوردار بودن سیال، مقاومت ماده مورد نظر در مقابل فشار وارده از سمت سیال، مقاومت در برابر سایش و برخی عوامل دیگر است.

  • تعیین نوع بدنه:

ابزار ترموول در ۳ نوع مستقیم، پله ای و مخروطی ساخته می شوند. با توجه به اینکه ترموول پله ای دارای ثابت زمانی کمتری نسبت به دو نوع دیگر است، در مواقعی که نیاز به پاسخ سریع داشته باشیم مورد استفاده قرار می گیرد. ترموول مخروطی با توجه به ساختار خود دارای فرکانس تشدید بالاتری نسبت به ترموول مستقیم با ابعاد مشابه است. بنابراین در مواقعی که سرعت سیال عبوری از لوله زیاد باشد، انتخاب مناسبی است. پیشنهاد می شود برای سرعت های بیش از ۵ m/s در سیالات مایع و ۱۵ m/s در سیالات گاز از ترموول مخروطی استفاده شود.

  • تعیین طول مناسب:

برای انتخاب طول مناسب، در ابتدا حداقل طول مورد نیاز برای ترموول را تعیین کنید. معمولا این طول توسط سازنده ی حسگر دما پیشنهاد می شود.-المنت فشنگی

ترموول

  • تعیین نوع اتصال ترموول به خط:

برای اتصال ابزار ترموول به لوله می توان از یکی از ۳ روش معمول فلنجی، پیچی و جوشی استفاده کرد. تعیین نوع اتصال ترموول به خط لوله با توجه به الزامات پایپینگ انجام می شود. ویژگی های اتصال همچون اندازه و نوع رزوه در ترموول پیچی، اندازه و نوع فلنج در ترموول فلنجی و غیره هم با توجه به نیازمندی های پروژه و مشخصات حسگر دما تعیین می شود. البته انواع دیگری از اتصال هم وجود دارند که در صنایع بزرگ و اصلی ایران نظیر نفت و گاز، صنایع معدنی و غیره کاربردی ندارند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد