همه چیز درباره اینورتر جوشکاری
در این مطلب کلیه اطلاعات مرتبط با دستگاه های اینورتر جوشکاری ارائه میشود . این مطلب در حال بروزرسانی میباشد
فهرست مطالب :
- جوشکاری چیست ؟
- الکترود
- ملاحظات جوشکاری
- انواع جوشکاری
- تکنولوژی IGBT
- انواع دستگاه های جوشکاری ( انواع ترانس جوش )
- درباره اینوتر
- نکات مهم درباره اینورتر
- روش کار اینورتر
- چرخه عملکرد دستگاه جوشکاری
- نکات ایمنی کار با دستگاههای جوشکاری و اینورترها
- انواع اینورتر
- لوازم جانبی اینورتر
جوشکاری چیست ؟
جوش فرآیندی است که ۲ قطعه ی فلزی را به یکدیگر بصورت دائمی متصل مینماید . این فرآیند بصورت های گوناگونی ممکن میباشد ، اما زمانیکه این فرآیند به شیوه ذوب همان متریال و یا متریال همگون ورت پذیرد ، جوشکاری نامیده میشود . جوشکاری نقطه ای و جوشکاری خطی دو روش بسیار محبوب برای قطعات فلزی ورقی است.
برای اینکه نوع متریالی که برای اتصال ۲ قطعه ی فلزی مشخص شود ، محاسبات گسترده و پیچیده ای انجام میشود . لکن در حال حاضر اکثر این محاسبات در قالبهای متعددی صورت گرفته و بدین گونه انواع الکترود جوشکاری و دستگاههای جوشکاری طراحی و تولید گردیده است .
فلسفه ی اصلی تنوع دستگاهها ، روش ها ، الکترودها و … مرتبط با جوشکاری ، متریال و کاربرد نهایی قطعه ساخته شده است . چراکه بعنوان مثال اگر قطعه ای که شما قصد جوشکاری آن را دارید برای هواپیما یا فضاپیما باشد ، بدلیل فشار ، اگر برای کشتی باشد ، بدلیل رطوبت ، اگر برای ساختمان باشد بدلیل استحکام در برابر زلزله ، اگر برای خودرو باشد بدلیل کشش و …. ، مشاهده میفرمایید که کاربردهای مختلف ، نیازمند ، روش تهیه برای قطعات مختلف را ایجاب میکند .
الکترود
متریال های مختلف برای ساخت الکترود
فولاد کم کربن مناسب برای جوش نقطه ای است. فولاد دارای محتوای کربن بیشتر یا فولادهای آلیاژی، جوش های سختی را تشکیل می دهند که شکننده هستند و می توانند شکسته شوند. این روند را می توان با کمک گرم کردن و سرد کردن ماده به منظور بهبود خاصیت سختی و قابلیت ارتجاعی کاهش داد.
فولاد زنگ نزن آستنیتی در سری های ۳۰۰ می تواند همانند فولاد زنگ نزن فریتی جوشکاری نقطه ای شود. فولادهای زنگ نزن مارتنزیتی مناسب نیستند چون خیلی سخت هستند. آلومینیوم ها را می توان با استفاده از برق با ولتاژ بالا و سطوح آزاد اکسید بسیار پاک جوش نمود. به منظور تمیز کردن سطح بدون اکسید، هزینه های اضافی (که می تواند با فولاد کم کربن پیشگیری شود) را افزایش دهید.
با توجه به خواص مختلف ذوب و هدایت های حرارتی، مواد متفاوتی را نمی توان جوش نقطه ای داد. جوشکاری فولاد صفحه بندی شده ویژگی های پوشش را بر می گیرد. فولادهای صفحه بندی شده نیکل و کروم نسبتا آسان جوش نقطه ای داده می شوند، در حالی که آلومینیوم، قلع و روی نیاز به آماده سازی ذاتی فلزات پوششی دارند
جوشکاری نقطه ای عمدتا برای اتصال قطعاتی است که به طور معمول تا ۳ میلیمتر (۰٫۱۲۵ اینچ) ضخامت دارند.
قطر جوشکاری نقطه ای از ۳ میلی متر تا ۱۲٫۵ میلی متر (۰٫۱۲۵ تا ۰٫۵ اینچ) است
ملاحظات جوشکاری
- ضخامت قطعات قابل جوش باید برابر باشد یا نسبت ضخامت باید کمتر از ۳: ۱ باشد.
- فاصله جوش
- مرکز جوش به فاصله لبه= ۲ * قطر جوش، حداقل.
- جوش برای شکل دهی فاصله = شعاع خم+۱ قطر جوش، حداقل.
- دسترسی مناسب به جوش نقطه ای باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال فلنج های کوچک در کانال های U ممکن است الکترود را از ورود به قطعه محدود کند.
به علت دسترسی آسان، سطوح تخت آسان تر جوشکاری نقطه ای می شوند. خم های چندگانه محدودیت های دسترسی را اعمال می کند واگر برای دسترسی مشکلی وجود نداشته باشد ممکن است ، ثابت سازهای خاصی برای کنترل قطعات طراحی شده باشد.
قبل از اتمام، جوش های نقطه ای باید سنباده زده شوند یا از خم شدن جوش ها با بقیه سطح جلوگیری کنند.بهتر است اندازه جوش خطی یکسان،را برای به حداقل رساندن تنظیمات و افزایش کارایی انتخاب کنید.
آبکاری مونتاژهای جوش داده شده خطی می تواند زمانی که فلز صفحه ای همپوشانی دارد باعث مشکلاتی شود. این باعث می شود که نمک های آبکاری محدود شوند- در حالی که نیاز به تمیز کردن خاص یا مشکلات خوردگی درازمدت دارند. طراحی دقیق مونتاز باعث می شود تا از تخلیه آسان محلول ها اجتناب شود.
قطعات جفتی برای جابجایی آسان قبل از جوشکاری ممکن است خود جوش باشد. این را می توان با بنددار کردن یک قطعه و قرار دادن آن در یک شکاف مربوط به قطعه دیگر انجام داد. یا از طریق اکستروژن نوع برجستگی، دکمه های جوش، به طور جزئی در یک شکاف در دیگری. این نوع طراحی اغلب نیاز به ثابت سازهای خارجی را از بین می برد.
انواع جوشکاری
جوشکاری اتمی هیدروژن
در این فرآیند، دو نوع الکترود فلزی استفاده میشود. این دو الکترود در فضایی مملو از هیدروژن عملیات جوش کاری را انجام میدهند. این نوع جوشکاری در دسته بندی قوس الکتریکی میباشد
جوشکاری فلزی بدون پوشش
الکترودها در این فرآیند به طور کامل مصرف میشوند و پس از فرآیند، باید از الکترودهای جدید استفاده کرد. در این نوع از جوش، از هیچ گاز پوششی استفاده نخواهد شد. این نوع جوشکاری در دسته بندی قوس الکتریکی میباشد
جوش قوس کربنی
در این نوع از جوشکاری از الکترودهای کربنی استفاده میشود. برخی اوقات و در فرآیندهای خاص نیز از مس در این نوع جوش استفاده میشود . این نوع جوشکاری در دسته بندی قوس الکتریکی میباشد
جوش قوس الکتریکی با پوشش پودر
این نوع جوش مانند جوش کاری بدون پوشش است. با این تفاوت که از پوششی پودری در الکترودها استفاده میشود. این نوع جوشکاری در دسته بندی قوس الکتریکی میباشد
جوش قوس الکتریکی با پوشش گاز
این فرآیند نیز مانند جوشکاری بدون پوشش است البته از گاز مخصوص برای پوشش مواد و قطعات استفاده میشود. این نوع جوشکاری در دسته بندی قوس الکتریکی میباشد . جوش آرگون یکی از انواع جوشکاری با پوشش گاز میباشد .
روش جوشکاری زیرپودری (SAW)
این تکنیک یکی از روش های قوس الکتریک بوده که در آن سیم جوش با مشخصات استاندارد، همراه با پودر جوش دارای خصوصیات مشخص استفاده می شود. پودر ضمن محافظت از حوضچه مذاب، امکان آلیاژ سازی را نیز فراهم می نماید. این تکنیک با نام های Hidden Arc و Union Melt و یا جوش زیرپودری معروف می باشد.
پودر های جوش زیرپودری، مواد معدنی و فلزی دانه بندی شده و قابل ذوبی هستند که عامل تثبیت قوس و تشکیل سرباره بوده و در نهایت باعث محافظت و تصفیه جوش می گردند. پودرها به دو گروه پیش ذوب شده و آگلومره تقسیم می شوند. در این روش سیم جوش توسط یک دستگاه تغذیه کننده (Wire Feeder) به حوضچه جوش وارد می شود.
روش جوشکاری با سیم جوش توپودری (FCAW)
این تکنیک یکی از روش های جوشکاری با قوس الکتریکی بوده و بواسطه ذوب سیم توپودری تحت پوشش گاز محافظ Ar-CO۲ و یا CO۲ و یا بدون گاز محافظ خارجی انجام می شود. با تغییر در نوع و درصد پودر درون این سیم ها، تغییرات اساسی در آنالیز شیمیایی و در نتیجه خواص متالورژیکی . مکانیکی جوش حاصل میگردد. این روش با نام های Dual – Shielded، Inner-Shield، Open Arc و یا جوش توپودری معروف می باشد. در یک نوع خاص نیز که به FIFO Technology معروف است، سیم توپودری به روش جوش زیرپودری جوشکاری میگردد. در واقع فلاکس جوشکاری، جایگزین گاز محافظت می شود. در این روش سیم جوش توسط دستگاه تغذیه کننده (Wire Feeder) به حوضچه جوش وارد می شود.
روش جوشکاری با سیم جوش مسوار (CO۲)
این روش یکی از تکنیک های جوشکاری قوس الکتریک بوده که در آن از سیم استاندارد استفاده می شود که جوش حاصل از فرآیند ذوب سیم مذکور، عمدتا تحت پوشش گاز محافظ Ar یا CO۲ می باشد. این روش با نام های MIG-MAG و CO۲ و جوش میکرووایر نیز نامیده می شود، که در آن از سیم های با سایز ۸/۰ تا ۶/۱ میلیمتر استفاده می گردد. در این روش سیم جوش توسط یک دستگاه تغذیه کننده Wire Feeder به حوضچه جوش وارد می شود.
روش جوشکاری با الکترود دستی (SMAW)
این تکنیک یکی از روش های جوشکاری قوس الکتریک بوده که با نام های Stick و الکترود دستی معروف می باشد. در این روش، پروسه ایجاد قوس الکتریکی بواسطه گرم شدن و ذوب فلز مرکزی می باشد. پوشش خارجی این الکترود ها از یک مخلوط تشکیل شده است که وظیفه آلیاژ سازی و محافظت از حوضچه مذاب را به عهده دارد. این روش عموما به روش دستی انجام می شود و قادر به جوشکاری فلزات آهنی و همینطور بعضی از فلزات غیر آهنی می باشد. در تمام حالات، این روش نیازمند مهارت جوشکاری می باشد.
روش جوشکاری با گاز آرگون (TIG)
این روش جوشکاری با نام هایی مانند TIG و Heliarc و WIG و جوش آرگون شناخته می شود که در آن از الکترود تنگستن غیر مصرفی با گاز محافظ (معمولا آرگون) استفاده شده و از تکنیک های جوش قوس الکتریک محسوب شده که باعث پیوستگی فلزات ذوب شده، بواسطه قوس بین الکترود و فلز می گردد. جوش کاری تنگستن گاز GTAW یا TIG ، الکترودهای این نوع از جوشکاری، مصرفی نیستند و فرآیند آن آهسته است. البته دقیقترین جوشها را میتوان با استفاده از این روش انجام داد. صنایع هوا فضا یکی از کاربردهای جوش کاری تنگستن هستند.
جوشکاری قوس پلاسما
این جوشکاری شبیه به جوش تنگستن است و سطوحی بسیار با کیفیت تولید میکند. کاربرد عمده جوش قوس پلاسما در صنایع لوله سازی و ابزارسازی است.
جوشکاری همراه با پوشش فلزات
این نوع از جوش از الکترودهای مصرفی استفاده میکند. منتها جریان پیوسته پودر در این فرآیند، آن را از تماس با سطح هوا حفظ میکند.
درباره جوشکاری و برشکاری هواگاز
به شیوه های بغیر از الکترود و دستگاه جوشکاری نیز میتوان عملیات جوش را انجام داد ، از این جمله میتوان به جوشکاری از طریق هواگاز نام برد . برای توضیح کاملتر این فرآیند به انواع مختلف جوش هواگاز میپردازیم :
انواع جوشکاری گاز اکسیژن که شامل :
جوش هوا-استیلن
در این فرآیند از مواد شیمیایی به عنوان تسهیلکننده روند حوشکاری استفاده میشود. به خاطر نقاط ضعف جوشکاری هوا-استیلن، این نوع از اتصالات جوشی محبوبیت کمی در میان صنعتگران دارد.
جوشکاری اکسی – استیلن
در این نوع از جوش، از ترکیب استیلن و اکسیژن در فرآیند استفاده میشود. این ترکیب، قطعات را تا دمای بسیار زیاد گرم میکند و این دمای زیاد باعث تولید جوشی بسیار دقیق میشود. از طرفی، این ترکیب نسبت به ترکیبهای دیگر ارزانقیمتتر است. جوشکاری اکسی استیلن عموما در فرآیندهای تعمیر و نگهداری استفاده میشود.
جوش پروپان
این نوع از جوشکاری در صنعت به نام جوش اکسیژن نیز شناخته میشود. در این فرآیند، از شعله گاز اکسیژن یا پروپان برای گرم کردن قطعه استفاده میشود.
جوشکاری اکسی هیدروژن
ترکیب دقیق اکسیژن و هیدروژن، باعث ایجاد جوشهایی دقیق در این فرآیند میشود.
جوش کاری گاز و فشار
در این فرایند ابتدا شعله گاز دمایی بسیار بالا تولید میکند. سپس از فشار قطعات برای جوش دادن استفاده میشود. البته این نوع از جوشکاری امروزه به نوعی منسوخ شده است.
جوشکاری مقاومتی که شامل :
جوش نقطهای مقاومتی
این نوع از جوشکاری در صنعت خودرو و هوافضا استفاده میشود. در این فرایند از دو الکترود نوک تیز برای اتصال دو یا چند قطعه که عموما ضخامت کمی دارند استفاده میشود.
جوش درز مقاومتی
این نوع از جوشکاری یکی از متداولترین روشهای اتصال قطعات است. در این فرایند از دو الکترود رول شکل استفاده میشود که اعمال فشار و جریان را به صورت توامان انجام میدهند.
جوش آپست
در این نوع از جوشکاری، دو سطح که قرار است در لبهها به هم متصل شوند، تا دمایی مشخص گرم میشوند و با فشار زیاد به یکدیگر متصل میشوند. فرآیند گرم شدن به کمک مقاومت و جریان الکتریکی ایجاد میشود .
تکنولوژی IGBT چیست؟
IGBT مخفف Insulated Gate Bipolar Transistor می باشد .
این تکنولوژی امکان افزایش فرکانس را مهیا نموده است و به همین سبب در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار گرفته و میکیرد . در صنعت دستگاههای جوشکاری و بالاخص در اینورترهای جوشکاری ، این تکنولوژی راهکار بسیار دقیق و البته ساده ای را بوجود آورده که به این واسطه انواع اینورترها طراحی و تولید گردیده اند . با استفاده از این تکنولوژی در تواید اینورترهای جوشاری ، سایز دستگاه جوش و وزن دستگاه جوش به میزان قابل توجه ای کاهش پیدا کرده است . همچنین اتلاف انرژی و در نتیجه کاهش مصرف انرژی را در بر داشته است .
انواع دستگاه جوشکاری
در این بخش از مقاله به معرفی انواع دستگاههای جوش میپردازیم . بطور کلی به ۲ دسته بندی بر اساس جریان و ولتاژ تقسیم میشوند .
دسته اول جریان ثابت یا CC نام دارد و دسته دوم ولتاژ ثابت یا CV
هر کدام از این دسته بندی ها میتواند متناوب AC یا مستقیم DC باشد .
ترانسفورماتور جوشکاری
اولین نوع دستگاه جوشی که معرفی میکنیم ، ترانسفورماتورهای جوشکاری میباشند . این نوع دستگاههای جوش از ساده ترین و ابتدائی ترین انواع دستگاه های جوشکاری میباشد . تراسفورماتور جوشکاری بوسیله جریان متناوب AC با شدت کم اما ولتاز بالا ، به جریان الکتریکی با شدت بالا اما ولتاژ کم تبدیل میشود . دستگاه ترانسفورماتور جوشکاری مستقیما به برق شهری متصل و توسط ۲ ترمینال خروجی ( کابل اتصال و کابل انبر جوش ) امکان جوشکاری را مهیا میسازد .
بدلیل وزن بالا ، تکنولوژی قدیمی ، مصرف برق زیاد ، مصرف اینگونه ترانس های جوشکاری در حال کاهش میباشد .
البته ترانسفورماتورها هم بعضا از تکنولوژی IGBT استفاده میکنند و بعضا با کنترلرهای CNC تلفیق شده اند .
رکتی فایر جوشکاری
دستگاههای جوشکاری که جریان متناوب AC با قدرت ۲۲۰ یا ۳۸۰ ولتی را به جریان مستقیم DC خروجی تبدیل میکنند ، رکتی فایر جوشکاری میگویند . به بیان دیگر رکتی فایر جوشکاری ، نوعی تراسفورماتور میباشد با این تفاوت که یک سیستم جهت دهی ( یک سو کنندگی ) جریان برق به آن اضافه میشود . معمول بر اینست که برق مصرفی برای رکتی فایر ۳ فاز میباشد . با دستگاه رکتی فایر جوشکاری میتوان انواع الکترودهای جوشکاری را ذوب نمود . همچنین کیفیت بالای جوشکاری با رکتی فایر جزو مزیت های اصلی آن بحساب می آید .
دو نوع رکتی فایر داریم: نیم موج و موج کامل. یک رگلاتور نیم موج اجازه میدهد تا برق تنها از یک قطب مثبت یا منفی عبور کند در حالی که در موج کامل به هر دو قطب منفی و مثبت عبور کند. قلب مدار رکتی فایر را دیود تشکیل میدهد چرا که آنها فقط در یک جهت، جریان میگیرند. در رکتی فایر نیم موج ممکن است یک یا دو دیود وجود داشته باشد ولی در رکتی فایر تمام موج به چهار دیود نیاز میباشد.
دینام جوشکاری
دینام جوشکاری در واقع نوعی ژنراتور است که محور آن توسط یک موتور برقی چرخانده میشود و این چرخش باعث بوجود آمدن جریان DC میگردد . نمونه های جدید انواع دینام جوشکاری با اصلاحات زیادی که بر روی طراحی آنها صورت گرفته ، کیفیت جوش خوبی را ارائه میدهد . اما به هر صورت مقدار استفاده از این نوع دستگاه برای جوشکاری محدود بوده و به دلیل هزینه بالای سرویس و تعمیرات ، استفاده نمیشوند .
ژنراتورهای جوشکاری
ژنراتور جوشکاری ، منبع تولید کننده جریان DC برای استفاده در عملیات جوشکاری میباشد . ۲ نوع ژنراتور جوشکاری وجود دارد . ژنراتورهای الکتریکی که جریان الکتریسیته را برای جوشکاری افزایش میدهد و نوع دوم ژنراتورهای احتراقی که بواسطه ی احتراق گازوئیل ، بنزین و گاز ، انرژی مدنظر تولید برق را تولید مینماید . توضیحات مفصلی در خصوص انواع ژنراتور در مقاله ” درباره ژنراتور و انواع آن ” ارائه شده است .
اینورتر جوشکاری
اینورترهای جوشکاری ، نسل جدید ترانس های جوش میباشند . انواع مختلف و کارآیی های مختلف این دستگاه نیازمند توضیحات تکمیلی میباشد که در این مقاله به آن پرداخته شده است .
نخست مزایای اصلی اینورتر را بیان خواهیم کرد
- وزن بسیار کمتر نسبت به وزن دیگر ترانس های جوش با قدرت مشابه و نتیجتا حمل و نقل آسان
- درصد بالای بازدهی و مقدار بالای امکان استفاده مداوم از این دستگاه
- کاهش تلفات برق ، تحمل بالای نوسانات برق ، پایداری در عملیات جوشکاری ،
- مصرف کم انرژی در هنگام بهره برداری از اینورتر
- کیفیت جوشکاری بالا
- امکان جوشکاری با انواع الکترود
مولدهای جوشکاری از انواع ژنراتور گرفته تا رکتیفایر و ترانسفورماتورهایی که قبلا درباره آنها توضیحاتی ارائه شد ، هر کدام مزایا و معایبی دارند و در صنایع بنا بر نیاز آن صنعت از آنها بهره برده میشود ، اما با ظهور تکنولوژی و طراحی و تولید اینورترها ، به واقع عصر جدیدی در صنعت جوشکاری بوجود آمد است .
دستگاه جوش اینورتر نوعی دستگاه جوش است که منبع تغذیه آن قادر به فراهم آوردن جریان بالا جوشکاری می باشد . دستگاه جوش اینورتر به کمک از یک سری ریکتیفایر و سوئیچ حالت جامد جریان متناوب ۶۰ هرتز (AC) برق ورودی را به جریان (DC) خروجی تبدیل می کند . مقدار جریان خروجی و ولتاژ قابل تنظیم بوده و در طول فرآیند جوشکاری توسط نرم افزار های کامپیوتری کنترل می شود . دستگاه جوش اینورتر بطور قابل توجهی سبک تر و همچنین مصرف برق کمتر نسبت به دستگاه جوش سنتی دارند
در مدت زمان نسبتا کوتاهی که این تکنولوژی راه خود را به صنایع باز کرده ، حجم استفاده از این نوع ترانس جوش حالت تصاعدی داشته و دارد . تا قبل از پیدایش تکنولوژی اینورتر ، دستگاه های جوش مستقیما به برق متناوب شهری (AC) با فرکانس ۵۰ تا ۶۰ هرتز (۵۰-۶۰ Hz) متصل می شدند. اما پیدایش تکنولوژی اینورتر نحوه کارکرد دستگاه های جوش را تغییر داد. در دستگاههای اینورتر ، برق شهری متناوب ابتدا توسط یکسو کننده ی تعبیه شده درون اینورتر به جریان مستقیم (DC) تبدیل شده و سپس وارد واحد اینورتر دستگاه می شود.
در این بخش جریان DC به جریان AC با شکل موج مربعی و با فرکانس بالا سوئیچ می شود. اما ولتاژ خروجی اینورتر پس از عملیات فوق هنوز مناسب برای جوشکاری نیست. بنابراین در مرحله بعد وارد ترانس جریانی رکتیفایر می شود تا به جریان مطلوب جوشکاری برسد. این ولتاژ هنوز بصورت پالسی و دارای فرکانسهای بالا و نامطبوع است.
بنابراین از یک طبقه یکسوساز متشکل از دیودهایی با فرکانس بالا با نام دیودهای سریع (FAST) عبور می کند و به ولتاژ DC تبدیل می شود ، این همان جریان جوشکاری است. نکته حائز اهمیت در مورد دستگاه های جوش اینورتری آن است که این دستگاه ها دارای ولتاژ خروجی با فرکانس بالا (۱۰۰KHz) می باشند. همین امر باعث می شود که این دستگاه نسبت به دیگر دستگاههای جوش با هسته آهنی برتری محسوسی پیدا کنند. لذا ما بصورت کوتاه تفاوت های اصلی اینورتر جوشکاری را با دیگر مولدهای جوشکاری ارائه میدهیم :
تفاوت اینورتر جوشکاری با رکتیفایر
در حالت کلی تفاوت عمده عملکرد ابزار جوش اینورتر با دستگاههای جوش قدیمی در نحوهی تبدیل جریان متناوب ورودی به جریان (DC) خروجی می باشد.
به دلیل تکنولوژی جدیدی که در ساختار دستگاههای جوش اینورتر مورد استفاده قرار می گیرد، هزینهی تولید آنها بسیار کمتر از دستگاههای پیشین تمام شده و باعث صرفه جویی در هزینه ی تولید دستگاه می شود.
به علاوه دستگاههای جوش اینورتردر مقایسه با دستگاههای جوش پیشین دارای وزن کمتر و قدرت جوش مستحکمتر و یکنواختتری می باشند. همچنین، اینورتر جوشکاری به توان کمتری برای کار احتیاج دارد و می توان با برق خانگی از آن استفاده نمود.
نیاز کمتر به جریان الکتریکی این امکان را فراهم میکند که اینورتر جوشکاری را به هر پریز برق عادی وصل نمایید و مشغول کار شوید. در این مدل ها بر خلاف دستگاه های جوش سنتی نیاز به برق سه فاز و صنعتی نخواهید داشت. مصرف انرژی کمتر به معنی صرفه جویی بیشتر در هزینه های مصرفی است.
همچنین اینورتر جوشکاری به نسبت دستگاه های جوشکاری خیلی بهتر نوسانهای برق را تحمل میکند که در نتیجه باعث میشود تا عملیات جوشکاریِ سریع تر و بهتری را برای شما فراهم آورد.
اینورتر همانطور که گفته شد نسل جدید ابزار جوشکاری است.
در واقع المانهای الکترونیکی هستند که با فرکانس بالا جریان متناوب برق شهری را به مستقیم تبدیل میکنند. موج تولیدی توسط اینورترها مربعی شکل است.
همچنین میتوان فرکانس و سطح ولتاژ را توسط تقویتکنندهها به سطح دلخواه تبدیل نمود. این ابزار هم به صورت تک فاز است هم سه فاز. همچنین این دستگاه در موارد جزئی و سبک مانند کارگاههای جوشکاری کاربرد دارد و به ویژه در بخش تاسیسات بیشترین کارکرد را خواهد داشت.
اما رکتیفایرها همانند ترانسفورماتورها برای کارهای سنگینتر مورد استفاده قرار میگیرند با این تفاوت که نسبت به ترانسفورماتور ، قابلیت جابجایی آسانی دارند که این مزیت در اینورترهای جوشکاری دوچندان میباشد .
رکتیفایرها جزء دستگاهای جوشی بزرگ به شمار میآیند که از دو قسمت اینورتر و ترانس بهره میبرند و وجود ترانس در رکتی فایر ، باعث وزن بالای آن شده است .
همچنین میزان آمپر دریافتی در اینورترها به هنگام کار ۱۸ تا ۲۲ آمپر است. با این تفاوت که رکتیفایرها جریان دریافتیشان گاهی اوقات از ۲۵ آمپر هم میگذرد و موجب بروز نوسانات برق میشود .
رکتی فایر خیلی پیرتر از اینورتر است. بعد از دستگاههای جوش CO2 رکتی فایر به بازار آمد. دستگاهی بسیار قوی و کارآمد و گران .
اولین اشکال رکتی فایر ، وزن بالای آن است . بعنوان مثال عملیات جوشکاری با یک دستگاه ۳۰۰ کیلوگرمی رکتی فایر را میتوان با یک دستگاه اینورتر جوشکاری ۷-۸ کیلیویی صورت داد .
نکته دوم اینکه رکتی فایر برق ۳ فاز نیاز دارد ، ولی اینوتر الزاما نیازمند برق ۳ فاز نیست و این مزیت بسیار مهمی برای اینورتر بشمار میرود . چراکه در بسیاری از مواقع عدم وجود برق ۳ فاز خودش معضلی بزرگ است .
در نهایت و شاید از همه ی موارد مذکور با اهمیت تر ، تفاوت قیمت این دو نوع دستگاه با یکدیگر میباشد .
اینورتر و رکتی فایر عملیات متفاوتی را در مدار الکترونیکی انجام میدهند. هر دو به عنوان مبدلهای الکترونیکی عمل میکنند. رکتی فایر رگلاتور جریان را از جریان متناوب (AC) به جریان مستقیم (DC )تغییر میدهد، در حالی که اینورتر DC را به AC تبدیل میکند.
نکات مهم در مورد دستگاههای اینورتر تک فاز و سه فاز
- دستگاه جوش اینورتر ولتاژ پایین ولتاژDC(مانند ۹ یا ۱۲ ولت) را به ولتاژ AC بالا تبدیل میکند. برای مثال شما ممکن است از یک اینورتر برای استفاده از وسایل ۱۲۰ ولت AC از باتری ۱۲ ولت خودرو خود استفاده کنید. تبدیل DC به AC پیچیدهتر از AC به DC است. دستگاههای جوش اینورتر (Inverter) دارای مدار پیچیده و گران قیمت نسبت به رکتیفایر (Rectifier) هستند.
- اضافه نمودن کابل جوش : در صورت نیاز به استفاده از کابل بلندتر می بایست نسبت قطر با طول کابل رعایت شود یعنی به ازای اضافه نمودن هر ۱۰ متر قطر کابل دستگاهها یک سایز افزایش می یابد. حد مجاز اضافه نمودن کابل برای دستگاههای اینورتری تکفاز تا ۱۰ متر، سه فاز ۲۵۰ آمپر تا ۲۰ متر و دستگاههای ۴۲۰ آمپر به بالا تا ۵۰ متر می باشد.
- اکیدا توصیه می گردد از کانکشن های (نری و مادگی) فابریک دستگاه استفاده گردد.
- در هنگام روشن و خاموش کردن دستگاه حتما ولوم جریان بسته باشد.
- دستگاه پس از استفاده به مدت ۵ دقیقه روشن بماند و سپس خاموش گردد.(جهت خنک شدن توسط فن)
- در مجاورت مبدل های حرارتی قرار نگیرد و همچنین از قرار دادن آنها در معرض مستقیم نور خورشید و باران اجتناب شود.
- اکیدا توصیه می گردد که هر چند وقت یکبار داخل دستگاه بوسیله کمپرسور از گرد و خاک و براده تمیز گردد (به نحوی که به اتصالات و قطعات بردهای الکترونیک آسیب نرسد)
- به سیکل کاری دستگاه توجه گردد و بیشتر از آن حد از دستگاه کار کشیده نشود.
- دستگاههای تک فاز با موتور برق و دستگاههای سه فاز با ژنراتور قابل استفاده می باشند.
روش کار اینورتر جوشکاری
مدرن ترین تکنولوژی در تولید اینورتر جوشکاری محسوب می شود و بیشتر تولید کنندگان ابزار برقی و برندهای مطرح جهان اینورترهای خود را به آن مجهز نموده اند .
- دارای جوش بدون قطع و وصل (جوش یکنواخت) می باشد
- ایجاد حوضچه جوش و قوس الکتریکی مناسب
- فاقد هرگونه آلودگی صوتی می باشد
- امکان کنترل جریان در هنگام جوشکاری نسبت به نیاز کاربر
- بازدهی و قدرت بالا، سبک و کم حجم
- امکان جوشکاری به وسیله انواع الکترودهای رتیلی، قلیایی، سلولزی و انواع سیم و فیلرهای جوشکاری
در این منبع تغذیه، برق ورودی AC با فرکانس Hz 60 – ۵۰ ( برق شهر ) که میتواند بهصورت ۳ یا تک فاز باشد ابتدا توسط یکسوکننده به جریان DC تبدیل و سپس به واحد اینورتری دستگاه وارد میگردد و به جریان متناوب موج مربعی با فرکانس بالا ( KHz 10 – ۱ ) تغییر مییابد و پس از عبور از مبدلهای هسته فریتی جریانی تولید میگردد که پس از یکسوسازی و عملیات فیلترینگ و تبدیل آن به جریان مستقیم، برای جوشکاری مورد استفاده قرار میگیرد..
ظهور نیمه هادیهای با قدرت بالا مانند اینورترهای حالت جامد (MOSFET) ( IGBT ) دستگاه را قادر به مواجهه با بارهای بالای اضافی میسازد. این مدارها همچنین میتوانند ویژگیهایی مانند کنترل قدرت و حفاظت بار را نیز فراهم سازند. این سیستم سوییچینگ در دستگاههای اینورتری مبتنی بر میکروکنترلر تنظیم میشوند که کنترل بهتر پالسها را امکانپذیر میکنند.
در مجموع این دستگاهها کارآمدتر از سایر منابع تغذیه جوشکاری بوده و کنترل دقیقتری از پارامترهای جوش را میتوان گرفت که در نهایت قوسی پایدار و آرام خواهیم داشت و به بهترین کیفیت سطح و ویژگیهای بالای جوش میتوان رسید.
ظهور نیمه هادیهای با قدرت بالا مانند اینورترهای حالت جامد (MOSFET) ( IGBT ) دستگاه را قادر به مواجهه با بارهای بالای اضافی میسازد. این مدارها همچنین میتوانند ویژگیهایی مانند کنترل قدرت و حفاظت بار را نیز فراهم سازند. این سیستم سوییچینگ در دستگاههای اینورتری مبتنی بر میکروکنترلر تنظیم میشوند که کنترل بهتر پالسها را امکانپذیر میکنند.
در مجموع این دستگاهها کارآمدتر از سایر منابع تغذیه جوشکاری بوده و کنترل دقیقتری از پارامترهای جوش را میتوان گرفت که در نهایت قوسی پایدار و آرام خواهیم داشت و به بهترین کیفیت سطح و ویژگیهای بالای جوش میتوان رسید .
درباره چرخه عملکرد اینورتر
به زبان ساده چرخه عملکرد مدت زمانی است که دستگاه میتواند بی وقفه جوشکاری کند و بعد از آن برای خنک شدن نیاز به وقفه زمانی دارد. این پارامتر در دستگاه های جوشکاری بر حسب درصد اعلام میگردد، به این صورت که اگر میزان چرخه عملکرد دستگاهی ۱۰۰% باشد، یعنی این دستگاه نیاز به هیچ وقفه ای برای خنک کاری نداشته و به صورت مداوم توانایی جوشکاری را دارد. اصولا چرخه عملکرد در یک بازه زمانی ده دقیقه اندازه گرفته میشود. به طور مثال اگر چرخه عملکرد دستگاه ۵۰% باشد بدین معنی است که در یک بازه ده دقیقه ای کار، دستگاه نیاز به پنج دقیقه زمان برای خنک کاری دارد. میزان نیاز دستگاه به خنک کاری با بالارفتن شدت جریان تولیدی، بیشتر میشود. هرچه کاربری دستگاه به سمت صنعتی و کارگاهی برود، چرخه عملکرد بالاتری مورد نیاز است.
نکات ایمنی استفاده از انواع دستگاههای جوش و اینورترها
جوشکاری قوس الکتریک در حقیقت یک مدار برقی با شدت جریان بالا است که در صورت لمس این مدار و قرار گرفتن در میان آن باعث شوک الکتریکی شدید و حتی مرگ میشود. بنابراین توصیه میگردد ضمن توجه به این نکته در هنگام جوشکاری حتما از دستکش مناسب استفاده نمایید.
اشعه حاصل از ذوب شدن الکترود میتواند باعث آسیب به چشم و حتی سوختگی پوست شود؛ حتما از ماسک و لباس مناسب استفاده گردد.
در هنگام ذوب الکترود به دلیل سوختن لایه محافظ، میزان قابل توجهی دود و گاز ایجاد میشود که میتواند در محیط های بسته باعث مشکلات تنفسی گردد.
از این نوع جوش در محیط هایی که احتمال آتش سوزی وجود دارد و همچنین به دلیل پرتاب شدن جرقه حین جوشکاری؛ در مجاورت اشیا قابل اشتعال، استفاده نکنید
انواع اینورتر جوشکاری
دستگاه جوش آرگون TIG
دستگاه جوش برق MMA / ARC
دستگاه جوش میگ مگ CO2
دستگاه جوش CO2 دبل پلاس
دستگاه جوش اینورتر
دستگاه جوش آرگون
دستگاه جوش آرگون پالسی
لوازم جانبی اینورترهای جوشکاری
دستگاه جوش اینورتر به طور معمول به همراه انبر الکترود گیر و کابل رابط عرضه میگردند. انبر الکترود گیر توانایی نگه داشتن الکترود با شماره های متفاوت را داشته و کابل آن وظیفه انتقال جریان به انبر و در نهایت الکترود را بر عهده دارد. بنابراین به منظور بالا بردن کیفیت جوش نیاز به انتقال کامل شدت جریان تولیدی دستگاه است که این وظیفه به عهده کابل رابط و در رابطه مستقیم با کیفیت آن میباشد.
لیست برخی از لوازم جانبی جوشکاری
آون ( الکترود خشک کن ) ، انبر جوش ، انبر اتصال ، هود جوشکاری ، ماسک جوشکاری ، دستکش جوشکاری ، عینک جوشکاری ، کلمپ لوله و…
برای مشاهده ابزار و تجهیزات جوشکاری و برشکاری به فروشگاه آنلاین تهران ابزار مراجعه بفرمایید .
انبر اتصال چیست
انبر اتصال برای ایجاد اتصال منفی به قطعه مورد جوشکاری می باشد.در واقع این انبر نقش گیره را دارد. فنر مورد استفاده در انبرهای اتصال باید دارای کیفیت مناسب و قوی باشند. و انبر اتصال را به جریان منفی وصل می کنند.
انبر اتصال از جمله تجهیزات جوشکاری است که در لیست لوازم جوشکاری بسیار دیده می شود . آن ها تقریبا در هر فرایند جوشکاری استفاده می شوند . پروژه های بزرگ بدون آن ها کامل نمی شود . انبر اتصال برای نگه داشتن موقت دو قطعه کاری در کنار یکدیگر استفاده می شود . با وجود آن ها ، قطعات محکم کنار یکدیگر نگه داشته می شوند بطوریکه می توان آن ها را به هم جوش داد . آن ها اغلب برای نگه داری ورقه ها و قطعات بزرگ که به راحتی با دست کنار هم نمی توان نگه داشت استفاده می شوند .
اگر به تازگی وارد حرفه جوشکاری شده اید و می خواهید قطعات را در کنار هم محکم نگه دارید ، گیره اتصال ( انبر اتصال ) را به شما پیشنهاد می کنیم . گیره های اتصال در فرایند جوشکاری برای شما شبیه به یک همکار هستند .
انواع گیره های اتصال
نوع گیره ای که استفاده می کنید بستگی به سایز پروژه و نوع موادی دارد که با آن ها کار می کنید . این تجربه در حرفه جوشکاری است که مشخص می کند از چه نوع انبر اتصالی استفاده کنید . تعداد انبرهای اتصال هر روزه رو به افزایش است . حتی پایه ای ترین نوع آن ها نیز انواع متفاوتی دارد . در زیر لیستی از معروف ترین انبرهای اتصال را می بینید .
- گیره C یا گیره G: یکی از معمول ترین انبرهای اتصال است . زمانی از آن ها استفاده می شود که مواد نیازمند فشار قابل ملاحظه ای هستند تا به یکدیگر متصل شوند . به دلیل اینکه آن ها این توانایی را دارند تا به خوبی مواد را در جای خود نگاه دارند ، یکی از معایب آن ها این است که بسیار کند از قطعه جدا می شوند و تنظیم مجدد آن ها در مقایسه با سایر انواع انبرهای اتصال سخت است . انواع مختلفی انبر اتصال C وجود دارد . یکی از انواع آن ها قابل قفل شدن است . برای کارهای دستی مورد استفاده قرار می گیرد . در نتیجه کاری بیش تر از یک گیره معمولی را انجام می دهد .
- انبر اتصال (F) انبر کشویی: F Clamp در اصل ، برای نگه داشتن اشیاء استفاده می کند. اصطکاک ، عامل اصلی نگه داشتن اشیاء در این گیره است . ظرفیت باز شدن بالایی دارد . به همین دلیل گاهی اوقات به عنوان جایگزینی برای گیره C استفاده می شود. بر خلاف گیرهC می توانید خیلی سریع و اغلب با یک دست یک انبر اتصال F را تنظیم کنید.
- انبر اتصال قفل شو: گیره های قفل شو برای جوشکاری مواد کوچک بیشتر مورد استفاده واقع می شوند . یکی از انواع آن گیره های فلزی ورقه ای است . شباهت زیادی به انبر اتصال قفل شو دارد اما برای محدوده های بزرگ تر مورد استفاده قرار می گیرد . آن ها برای جوشکاری ورقه های فلزی مناسب هستند .
- گیره های جهشی: این نوع انبرها بسیار مقرون به صرفه بوده و استفاده از آنها بسیار آسان است . شما به سادگی دسته را فشار می دهید تا گیره را باز کنید. عیب وارده به گیره های جهشی ظرفیت باز شدن کوچک آنها است. بعضی اوقات آنها به عنوان یک گیره اضافی برای نگه داشتن مواد مفید هستند.
- گیره دو محور :گیره های دو محور دو لوله یا میله را در یک زاویه نگه می دارند. ضخامت اشیاء به کار رفته در جوشکاری نیازی به یکسان بودن ندارند. این گیره ها اغلب روی میزهای جوشکاری ثابت می شوند. نمونه ای دیگر از گیره دو محور ، گیره ۹۰ درجه است که هدف استفاده از آن نگه داشتن مواد در زاویه مناسب است.
- گیره واکنشی سریع: گیره های واکنشی سریع در بین جوشکارها محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند . آنها را می توان با استفاده از یک دست ( برای کسی که به تنهایی کار می کند یا باید سریع کار کند ) سفت کرد .
- انبرهای لوله ای: این نوع گیره بسیار شبیه به گیره F است . با این تفاوت که به جای محور کشویی از لوله استفاده می کند .
- انبرهای vice grip: این نوع انبرها در جوشکاری های اتوماتیک مورد استفاده واقع می شوند . برای نگه داشتن آیتم های کوچک در جای خود در حین جوشکاری مناسب هستند .
مواردی که در تهیه گیره اتصال باید اهمیت داده شود
مانند هر محصول دیگری برای خرید یک گیره اتصال باید به یک سری از موارد دقت کرد . لیستی از برخی از موارد بشرح زیر میباشد .
- مواد به کار رفته: انبرهای اتصال جوشکاری اغلب از فولادهای ضد زنگ یا چدن هستند . بعضی اوقات آهن می تواند مستعد زنگ زدگی باشد ، اما از فولاد نیز ارزانتر است. تصمیم شما به این بستگی دارد که شما مایل به صرف هزینه هستید یا خیر . و به چه میزان مایل به جایگزین کردن گیره های زنگ زده هستید.
- جزئیات ساخت و ساز– دانستن اینکه انبرهای اتصال چطونه ساخته شده اند می تواند به کیفیت کلی آن بینش خوبی بدهد. آیا آن ها تکه تکه به هم متصل شده اند؟ یا این سوال که، تقلبی هستند ؟ اگر در حال خرید گیره جدید هستید ، اغلب می توانید این اطلاعات را در برچسب محصول بیابید.
- دسته ها– بعضی از گیره ها روی قسمتهایی که مواد را در کنار هم نگه می دارند دارای لنت های نرم یا لاستیکی هستند. این می تواند از خراش و ساییدگی مواد جلوگیری کند. بعضی اوقات این بستر باعث می شود یک گیره هزینه بیشتری داشته باشد ، اما اگر پروژه های شما به زیبایی شناسی توجه بیشتری دارند ، ممکن است بخواهید از این نوع گیره استفاده کنید.
- ظرفیت باز شدن دهانه– دانستن حداکثر ضخامت قابل استفاده در گیره قبل از شروع پروژه مفید است. شما نمی خواهید خود را در شرایطی بیابید که نتوانسته اید یک پروژه را به موقع به اتمام برسانید . گاهی علت به موقع تمام نشدن پروژه نداشتن تجهیزات مناسب برای آن است .
- تراز صحیح– اگر گیره های شما نمی توانند موارد مورد نظر را در تراز مناسب قرار دهند ، نمی توانید از پروژه های خود انتظار خوبی داشته باشید. قبل از شروع هرگونه جوش ، مطمئن شوید که وسایل به درستی درون گیره ها تنظیم شده اند.
تعداد گیره های مورد نیاز در جوشکاری
یک جوشکار باتجربه احتمالاً می گوید که شما به همان تعداد گیره های جوشکاری با انواع مختلف احتیاج دارید که به دست های اضافه در کار نیاز دارید . واقعیتی که در این مورد وجود دارد این است که ممکن است در طی یک پروژه اتفاق غیر منتظره رخ دهد . از طرف دیگر جوشکار های تازه وارد نمی خواهند هزیه زیادی روی انبرهای اتصال داشته باشند .
شما باید مجموعه خود را با حدود ۱۰-۱۲ گیره شروع کنید. شاید تعداد آن ، خیلی به نظر برسد ، اما می توانید به راحتی از ۱۰ گیره حتی برای یک پروژه کوچک نیز استفاده کنید. با ادامه کار بر روی پروژه ها ، تعداد گیره های مورد نیاز شما آشکارتر می شود. مجموعه خود را بر اساس تجربه خود پرورش دهید. اطمینان حاصل کنید که چندین نوع بست جوش وجود دارد که با انواع پروژه هایی که در آن کار می کنید مطابقت دارد.
همیشه به دنبال گیره های جدیدی باشید که متناسب با پروژه های شما باشند ، زیرا واقعاً نمی توانید انبر های جوشکاری زیادی داشته باشید.
نکاتی در مورد استفاده از گیره های جوش
هنگام جوشکاری ، باید همیشه نکات ایمنی را در نظر داشته باشید. در اینجا چند نکته وجود دارد که مخصوص گیره های جوش است:
- گیره مناسب کار را انتخاب کنید: همانطور که قبلاً بحث کردیم ، گیره ها کارهای مختلفی انجام می دهند و اهداف مختلفی را ارائه می دهند. به عنوان مثال ، اگر شما در پروژه نیاز به تنظیم مجدد مکرر دارید ، ممکن است بخواهید از یک گیره که سریع باز می شود استفاده کنید .
- در صورت امکان از حداقل دو گیره استفاده کنید: استفاده از بیش از یک گیره از حرکت یا چرخش قطعات جلوگیری می کند. بسته به نحوه چیدمان مواد ، غالباً یک گیره برای حفظ و پایداری آنها کافی نیست.
- از بالشتک استفاده کنید : برای جلوگیری از ساییدگی یا علائم ناخواسته ، بالشتک (مانند یک تکه چوب) را بین گیره و مواد قرار دهید.
- گیره ها را بیش از حد محکم نکنید: گیره ها را تا جایی که مواد احساس امنیت می کنید ، محکم کنید. گیره های بیش از حد محکم می توانند سریعتر از حد نرمال آسیب ببینند و آنها را از بین ببرند.
- پس از اتمام کار ، گیره ها را بردارید: بست ها راه حل طولانی مدت برای نگه داشتن مواد نیستند. اطمینان حاصل کنید که جوش ایمن است و سپس گیره ها را بردارید.
- گیره ها را تمیز نگه دارید: در صورت عدم استفاده ، گیره ها را تمیز و روغنی نگه دارید تا دفعه بعدی که به آنها احتیاج دارید استفاده از آنها آسان باشد .
انبر جوش چیست
انبر جوش برای ایجاد برق می باشد و برای نگهداشتن الکترود استفاده می شود و الکترود را به جنس متصل می کند.در واقع انبر جوشکاری ، برای نگه داشتن الکترود استفاده می شود تا جریان لازم بین کابل جوشکاری و الکترود برقرار شود. به طور کلی انبر جوش را به جریان مثبت می گویند.
انبر جوش یا نگهدارنده الکترود ( electrode holder ) دسته عایقی است که الکترود به آن بسته می شود . یک فرد جوشکاری برای کنترل کردن قوس الکتریکی ( arc ) از این وسیله استفاده می کند . مزایای آن عبارتند از :
- انتقال عالی جریان الکتریکی بین الکترود و انبر جوش .
- دو موقعیت متفاوت نگه داری جوشکاری مانند موقعیت ۴۵ درجه و ۹۰ درجه .
- کابل های الکترود با دو پیچ آلن در جای خود نگه داشته می شوند .
- بمنظور ارتقا امنیت همه انبرهای جوش بطور کامل عایق می شوند .
یک انبر جوشکاری ، در واقع یک وسیله نگهدارنده و گیره است . از این گیره برای نگه داری الکترود بصورت امن در هر موقعیتی استفاده می شود . کابل جوشکاری از داخل یک سوراخ می گذرد . دسته های انبر جوش عایق هستند . علت عایق بودن آن ها این است که اگر اتصالی بین آن ها و هر قسمت از کار پیش بیاید ، مشکلی رخ ندهد . و مدار کوتاه اتفاق نیافتد . انبر های جوش تعویض سریع و راحت الکترود ها را محیا می کنند .
شکل انبرهای جوش
انبر های جوش در شکل ها و سایز های متفاوتی ساخته می شوند . هر نوع انبر جوش برای نوع خاصی از الکترود ها با قطر داخلی متفاوت مناسب است . همچنین هر یک از آن ها قادر به عبور دادن جریان الکتریکی ماکزیمم متفاوتی است . در استفاده از دستگاه های جوشکاری با واحد ۳۰۰ آمپر استفاده از انبر جوش بزرگ تر منطقی تر است . مطمئنا این نوع انبر ها در کار کردن با دستگاه جوش ۱۰۰ آمپر کاربردی نیستند .
ویژگی انبر جوش
انبرهای جوش باید الکترود را محکم نگه دارند . عایق دور دسته انبر باید یکدست و بدون آسیب دیدگی باشد . زمانی که الکترود تنها به اندازه ۲ اینچ از نوک انبر فاصله دارد باید آن را از داخل انبر بیرون آورد و جدا کرد . در غیر اینصورت به عایق انبر آسیب زده می شود . استفاده از تمام الکترود بدون جدا کردن از انبر باعث سوختگی عایق می شود . همچنین احتمال شوک الکتریکی را بالا می برد . زیرا قوس الکتریکی در این حالت به انبر انتقال پیدا می کند . یا اینکه انبر جوش به دلیل قرار گرفتن در معرض گرما آسیب می بیند .
نکاتی که باید در استفاده از انبر جوش به آن ها دقت کرد
- هیچ گاه از انبر نگاه دارنده الکترود که عایق آن آسیب دیده است استفاده نکنید .
- هیچ گاه نوک انبر را در داخل آب فرو نبرید یا آن را خنک نکنید .
- انبر را رو ی سطوح رسانا قرار ندهید .
- به انبرهایی که در یک زمان به دو دستگاه جوشکاری متصل هستند دست نزنید .
- افرادی که انبر و الکترود در دست دارند را لمس نکنید .
ویژگی های انبر جوش مناسب
- انبر جوشکاری باید سبک، متعادل و دارای گیره باشد به گونه ای که تعویض الکترود و کار با آن راحت باشددر غیر اینصورت حمل و نقل آن مشکل بوده و باعث خستگی مفرط جوشکار می شود.
- دارای روکش عایق قوی از جنس کائوچو،الستیک و… باشدفک انبر جوشکاری (دهانه انبر جوش) باید بگونه ای باشد تا بتواند الکترود را محکم و در زاویه دلخواه نگه دارد.
- اگر می خواهید انبرجوشکاری تهیه کنید حتما دقت کنید که متناسب با جریان مصرفی انتخاب شود تا مقاومت کافی برای استفاده زیاد و سخت را داشته باشد. اگر انبر جوشکاری را برای جریان بیش تر استفاده کنید، انبر داغ می شود و می سوزد توجه داشته باشید اگر انبر جوش داغ شده را هیچ گاه برای از بین بردن داغی آن را در آب فرو نبرید. البته داغ شدن انبر اتصال فقط به دلیل جریان بیش تر اتفاق نمی افتد.گاهی کثیف یا شل بودن انبر و یا کابل می تواند باعث داغی انبر اتصال شود.
توصیه های ایمنی برای استفاده از انبر جوش و انبر اتصال
- هنگام شروع به کار ابتدا انبر اتصال را بزنید سپس اقدام به جوشکاری کنید تا از معیوب شدن انبر اتصال خودداری کنید.
- از انبرجوش و انبر اتصال مناسب دستگاه جوشکاری استفاده نمایید.
- جهت جلوگیری از سوختن دهانه انبر جوش، از جوشکاری ( welding) با الکترود خیلی کوچک شده خودداری کنید.
- جایی که انبر اتصال و الکترود را به بدنه اتصال می دهید باید رسانا باشد.
- هرگز انبر الکترود داغ را برای سرد شدن در آب فرو نکنید.
- از انبر جوشکاری که قسمت انتقال جریان آن به اندازه کافی بزرگ باشد استفاده کنید تا از گرم شدن بیش از حد دسته انبر جلوگیری شود.
کانکتور چیست و چگونه عمل میکند؟
کانکتور (به انگلیسی Connector) قطعاتی هستند که معمولا برای اتصال بخش های مختلفی به کار می رود. ریشه این واژه کلمه Connect به معنای اتصال هست و خود کانکتور یعنی اتصال دهنده.
کانکتور وسیله الکترومکانیکی است که یک اتصال جداشدنی را میان دو زیرمجموعه یک سیستم الکتریکی و الکترونیکی برقرار می کند بدون اینکه تأثیری منفی بر کارکرد سیستم داشته باشد. کانکتور در واقع یک وسیله الکترومکانیکی است که کار آن انتقال جریان الکتریکی و داده است، هر ارتباطی میان دو وسیله مکانیکی نیازمند جریان الکتریکی یا داده است. به عنوان مثال یک کلید و پریز یا دوشاخه برق کارش انتقال جریان الکتریکی است و یک نوع کانکتور محسوب می شود. کار کانکتور کم وزیاد کردن برق نیست بلکه انتقال جریان الکتریکی و دیتا است.
انواع کانکتور
کانکتور ها به دو دسته نری و مادگی تقسیم میشوند اما از نظر تنوع قابل شمارش نیستند و تعداد آن ها زیاد است به طوری که هر دستگاه و مورد خاص نیازمند یک کانکتور است. کانکتورها در حوزه های بسیار و مختلفی از جمله پزشکی، نفت و گاز، ریلی، خودرو، هوا و فضا، دریایی و صنعت جوش و برش کاربرد دارند.
کانکتور جوشکاری چیست و چگونه عمل میکند؟
یکی از استفاده های کانکتور در در دستگاه های جوشکاری می باشد که این کانکتور های به صورت نری مادگی به هم اتصال پیدا میکنند. در دستگاه های جوشکاری بیش از ۲۰ مدل کانکتور جوشکاری وجود دارد که به ترتیب ۲۵، ۵۰، ۷۵، ۹۵ و . . . را دارا میباشد. کانکتور جوشکاری به صورت کابل جوش به دستگاه جوش و کابل جوش به کابل جوش مورد استفاده قرار میگیرد . بدنه ی کانکتور مادگی دستگاه جوش دارای عایق باکالیتی نسوز می باشد و کانکتور نری کابل دارای عایق لاستیکی ضد سایش می باشد که هردوی آنها توسط فرایندی تولیدی که انجام شده به نحوی در هم ققل شده (کانکتور نری در کانکتور مادگی قرار میگیرد) و سطح بیرونی فلز نری و مادگی به هم چسبیده و اتصال جریان را برقرار می کند و همچنین نوع متریال فلز کانکتور از برنز جهت انتقال سریع جریان می باشد.
سلام وقت شما به خیر من از طریق وب سایت تماس میگیرم خدمت شما
: دستگاه پرس جوش پنوماتیک ایستگاهی اینورتر دارید
[ اصلا همچین نوع دیتگاهی داریم یا تماما این نوع جوش به صورت ترانس هستش
: به خاطر محدودیت دیمان شرکت و تقاضای تعداد قابل توجهی پرس جوش به دنبال پرس جوش با مصرف برق پایین و حداقل شوک لحظهای روی شبکه هستیم ممنون از اینکه ما رو راهنمایی میکنید
چقد خوبین شما ❤️❤️❤️
درود و سلام
تشکرازتوضیحات شما
موفق باشید
ممنون
سلام ممنونم از توضیح جامع شما
ممنون از اطلاعات تقریبا کامل
سلام. میشه از اینورتر برای جوش نقطه ای مقاومتی استفاده کرد؟؟؟
با سلام
دستگاه مخصوص جوش های نقطه ای با اینکه بتوانید با دستگاه جوش ( اینورتر ) به صورت نقطه ای جوشکاری کنید ، متفاوت است .
قطعا شما میتوانید با دستگاه جوش اینورتر ، بصورت نقطه ای جوش کاری نمایید . اما کاربرد جوش نقطه ای همانطور که احتمالا خودتان هم مستحضر هستید ، با جوشکاری متفاوت است .