هرچه باید درباره دیتالاگر ها بدانید!

دیتالاگر

دیتالاگر چیست؟

در میان تجهیزات دما و رطوبت، دستگاه دیتالاگر به یک وسیله الکترونیکی گفته می شود که وظیفه دخیره کردن داده‌ هایی را که از طریق حسگر های تعبیه شده در دستگاه یا ابزار و حسگر خارجی تامین می‌ شوند در طول زمان یا در رابطه با مکان را بر عهده دارد. داده های ذکر شده ممکن است دما، کشش، جابجایی، جریان، فشار، ولتاژ، مقاومت، توان و بسیاری پارامتر های دیگر باشند.

انواع دستگاه های اندازه گیری ساده و پیچیده که تحلیل های مختلف را بر روی داده ها انجام می دهند، نیاز به جمع آوری و ذخیره داده ها دارند؛ با این وجود، برخی از پروژه ها نیاز به آنالیز آنلاین، آنالیز آفلاین، نمایش، گزارش گیری و اشتراک گذاری داده ها دارند. حتی می توان گفت برخی از پروژه ها احتیاج به جمع آوری و ذخیره داده های متفاوتی مانند صدا و تصویر دارند.

دیتالاگر

دیتالاگر ها معمولاً به محض فعال سازی، بدون مراقبت رها شده تا در طول دوره دیده بانی اندازه گیری نموده و اطلاعات را ذخیره کند. با استفاده از این ویژگی، یک تصویر جامع از شرایط محیط تحت نظر مثل دمای هوا یا رطوبت به دست می آید.

کاربرد های دیتالاگر یا ثبت کننده:

  • مانیتورینگ فرایند به منظور نگهداری و عیب یابی کاربرد ها.
  • ذخیره کردن داده های سطح آب، عمق آب، جریان آب، pH آب، رسانایی آب در ایستگاه‌ های بدون مراقبت هیدروگرافی
  • ذخیره خودکار فشار گاز.
  • ذخیره سازی ‘نمودار بارگذاری الکتریکی’ به منظور مدیریت مصرف انرژی.
  •  شمارش ترافیک جاده.
  • اندازه گیری دمای (رطوبت و …) مواد فاسد شدنی همزمان با انتقال محموله.
  • ذخیره خودکار رطوبت خاک.
  • تحقیقات حیات وحش.
  • اندازه گیری لرزش و شرایط حمل (ارتفاع سقوط) در توزیع.
  • داده برداری از متغیر های دما و فشار در طول خط لوله.
  • مانیتورینگ خطوط لوله نفت و گاز.
  • مانیتورینگ محیط زیست.
  • ذخیره داده های حاصل از اندازه گیری پارامتر های هواشناسی همچون سرعت باد و جهت باد، دما، رطوبت نسبی، تشعشعات خورشیدی در ایستگاه هواشناسی بدون مراقبت.
  • آزمایش خودرو.
  • مانیتورینگ سطح مخزن.
  • مانیتورینگ وضعیت رله در سیگنال دهی راه آهن.

انواع دیتالاگر

انواع دیتالاگر ها:

همانطور که گفته شد برای ثبت نمودن اطلاعات دما و رطوبت محیط، ثبت اطلاعات فشار مخازن، ثبت اطلاعات پالس‌های DC، ثبت اطلاعات سطح سیالات، ثبت اطلاعات هواشناسی، ثبت اطلاعات ولتاژ، ثبت اطلاعات سرعت موتور، ثبت اطلاعات آنالیزر ها، ثبت اطلاعات ترموکوپل ها و RTD و … در صنایع مختلف مانند صنایع مواد غذایی، صنایع داروسازی، صنعت حمل و نقل، صنعت برق و صنعت پتروشیمی از دیتالاگر ها استفاده می ‌شود و صنایع مختلف با به کارگیری داده‌ هایی که از انواع دیتالاگر ها دریافت می‌کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از آسیب ‌ها و خسارت‌ های جبران‌ ناپذیر را بگیرند. برخی از دیتالا گر ها عبارتند از:

  • دیتالاگر دما:

 از کاربردی ترین و مهم ترین ابزار ها به منظور نگهداری زنجیره، دیتالاگر های دما می باشند. این وسیله، دما را در کلیه مراحل نقل و انتقال و بررسی زنجیره، تحت کنترل گرفته و در صورت وقوع یک مشکل در ارتباط با دما هشدار می‌‌ دهد و همین موضوع، باعث می ‌شود پیش از آسیب رسیدن به محصول اقدامات لازم انجام شود. از این نوع دیتالاگر ها به منظور کنترل دما در صنایع زنجیره ‌ای و همچنین جمع ‌آوری اطلاعات مربوط به دما در شرایط مختلف کاری استفاده می ‌شود.

  • دیتالاگر RTD:

این وسیله، متشکل از سیمی می باشد که از جنس پلاتین، مس یا نیکل بوده و نشانگر دما می ‌باشد. این نوع از دیتالاگر ها یکی از قطعات شکننده تجهیزات به حساب می آیند و معمولا توسط پروب‌ هایی محافظت می‌ شوند.

  • دیتالاگر فشار:

در رابطه با این محصول باید اینطور گفت که ساختار و تنظیمات آن به صورتی است که می تواند فشار گاز ها یا مایعات را اندازه گیری نماید. همچنین از این محصول به منظور اندازه‌گیری جریان گاز یا مایع، ارتفاع و سطح آب نیز استفاده می‌ شود. خوب است بدانید که طراحی دیتالاگر های فشار مناسب و مقاوم در برابر شرایط سخت و زیر آب می باشد.

  • دیتالاگر ارتعاشی (دیتالاگر لرزه‌ای):

از دیتالاگر ارتعاشی یا همان دیتالاگر لرزه‌ ای همچنین جهت ثبت و اندازه‌ گیری لرزه‌ ها و ارتعاشات در یک بازه زمانی مشخص، استفاده می شود. داده‌ ها از این نوع دیتالاگر، به صورت دیجیتالی به شکل شتاب و زمان ارائه می‌ شود. یک دیتالاگر ارتعاشی مجهز به شتاب سنج‌ ها و همچنین پردازنده، منبع تغذیه و فضای ذخیره‌ سازی می باشد.

  • دیتالاگر رطوبت:

معمولا از این محصول به همراه دیتالاگر دما در شرایط و محیط های حساس به دما همچون گلخانه‌ ها، اتاق ‌های کالیبراسیون و انبار های اجناس استفاده می‌ شود. آن ها مجهز به سنسور هایی می باشند که سطح رطوبت را اندازه‌ گیری می‌کنند و در صورت بروز مشکل هشدار می‌ دهند. برخی از این مدل ها قابلیت ‌های مختلفی همچون اتصال همزمان به چهار سنسور، ارتباط با سرور مرکزی به وسیله روش‌ های مختلف، استخراج آفلاین داده‌ ها، کنترل همزمان سیستم‌ های تهویه و آژیر و الگوریتم‌ های هوشمند کاهش هزینه و انرژی را دارند.

دیتالاگر چیست

نکات مهم جهت خرید دیتالاگر:

  1. از مهم ترین فاکتور هایی که در هنگام خرید این محصول، شما باید به آن توجه نمایید، فرکانس نمونه برداری می باشد. منظور از فرکانس نمونه برداری، در واقع مدت زمانی است که دیتالاگر نمونه را از ورودی ها می گیرد، تعداد سمپلی که می تواند ذخیره نماید یا به طور ساده تر چه مدت می تواند اطلاعات را ضبط نماید.
  2. در هنگام خرید دقت فرمایید تا کانال های ورودی دیتالاگر، نوع ورودی جریان شما را پشتیبانی نمایند.
  3. به هر تعداد ورودی که نیاز دارید از آن نمونه بگیرید، سعی کنید ۲۰% بیشتر از آن را در دیتالاگر در نظر بگیرید. برای مثال شما در یک پروژه نیاز به ثبت اطلاعات ۵ سنسور دما را دارید، هنگامی که قصد خرید دیتالاگر را دارید سعی کنید ۶ کانال ورودی را انتخاب نمایید.
  4. روش نمایش اطلاعات، باید طبق نیازتان انتخاب شود که دیتالاگر به چه صورت اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد، به صورت شبکه صنعتی، اتصال به PC ، دسترسی به اطلاعات از طریق بلوتوث و…

برای تهیه این محصول و دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

۲ دیدگاه ها

  1. ممنون از مقاله بسیار خوبی که گذاشتید، بسیار کمک کننده است.باید بگم شرکت بازرگانی ما از ترموگراف های مختلفی که گذاشتید مثل elitch ,viratracker ،cem،testo، benetech،kimo
    استفاده کردیم… ما هم نیاز به ترموگراف برای سردخونه داشتیم هم برای صادرات… ترموگراف های سردخونه برامون مهم بود دقیق باشن، برای ترموگراف های صادراتی هم نیاز داشتیم اطلاعات را از راه دور برامون ارسال کنن، دما و رطوبت و موقعیت مکانی، بعضی ترموگراف های تستو این امکان رو داشتن که دما و رطوبت رو ارسال کنن، که خوب بود و دقیق بود ولی موقعیت مکانی مشخص نمی کردن که مجبور بودیم از ردیاب جدا استفاده کنیم، برای همین هزینه هامون بالا می رفت… خود تستو هم مدل ۱۷۵ اش ۳ تومن در میومد. برای همین از یه نمونه ایرانی بود ترموگراف ویراترکر هم موقعیت مکانی میداد و هم دقت خوبی تو اندازه گیری دما و رطوبت داشت، از اون هم استفاده کردیم. و قیمت پایینی هم داشت برای بقیه کانتینرها هم می تونستیم بخریم. برای سردخونه هم از ترموگراف پارادیک ایرانی بود استفاده کردیم و تستو خیلی خوب بود.. امیدوارم این نظر به درد کسایی که میخوان ترموگراف برای سردخونه میوه و صادارت میوه تهیه کنن بخوره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد