راهنمای خرید انواع چکش تخریب و بتن کن و تفاوت آنها
چکش تخریب چیست؟
چکش تخریب در دستهی چکشهای برقی قرار میگیرد و همانگونه که از اسم آن پیداست به چکشی اطلاق میشود که فقط برای تخریب به کار میرود. چکش تخریب یکی مهمترین ابزارهای برقی به شمار رفته و در تمامی عملیاتهای تخریب از کارهای کوچک گرفته تا کارهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
از این دستگاه برای تخریب آسفالت، بتن و انواع سازه استفاده شده و از آن در عملیات عمرانی، ساختمانی و حفاری استفاده میشود؛ به تعریفی دیگر چکش تخریب از ابزار مورد نیاز و حیاتی تمامی مشاغلی است که به نوعی با عملیات ساخت و ساز مرتبط میشوند.
اجزاء چکش تخریب
این دستگاه از یک دستهی بلند، بدنهای سنگین، آرمیچر، بالشتک (استاتور) و دنده تشکیل شده که عملیات تخریب را به وسیلهی ضربه زدن چکشی انجام میدهد. قدرت چکش تخریب بر پایهی تعداد ضربات زده شده در دقیقه سنجیده میشود و تقسیم بندی آن بر اساس وزن صورت میگیرد.
انواع چکش تخریب
چکش تخریب بر اساس وزن به ۱۵ تا ۲۰ کیلویی تقسیم بندی شده و در انواع گریسی و روغنی عرضه میشود. چکش تخریب گریسی قدرت تخریب بالاتر و چکش تخریب روغنی استهلاک پایینتری دارد.
همانگونه که گفته شد قدرت چکش تخریب بر اساس تعداد ضربات در دقیقه یا ژول سنجیده میشود که در نتیجه به دو گروه چکش تخریب صنعتی و غیر صنعتی (کارهای سنگین و نیمه سنگین) قسمت میشود.
بتن کن چیست؟
بتن کن علاوهبر عملکرد ترکیبی نوعی عملکرد چرخشی دارد. این دستگاه قدرتمند در ساختار خود پیستونی برای ضربه زدن دارد که این ویژگی باعث افزایش قدرت حفاری بتن کن میشود. درون دستگاه مته و قلم گیری وجود دارد که که امکان استفاده از آن بهعنوان چکش تخریب را ممکن میسازد.
انواع دسته بندی بتن کن
دریلهای بتن کن بر اساس وزن و نوع سیستم قلم گیر تقسیمبندی میشوند.
انواع بتن کن بر اساس قلم گیر
- دریل بتن کن چهار شیار (SDS plus1)
- دریل بتن کن پنج شیار (SDS max)
- دریل بتن کن ستارهای (SP line)
دریل بتن کن چهار شیار بهطورمعمول قلم یا متهای به قطر ۲۴ میلیمتر داشته و نسبت به قلم گیر پنج شیار نازکتر و سبکتر است. دریل بتن کن پنج شیار متهای با قطر ۳۴ میلیمتر به بالا داشته و وزن آن نسبت به بتن کن چهار شیار بیشتر است.
تفاوت چکش تخریب و بتن کن
چکش تخریب و بتن کن ابزارآلاتی کاملا متفاوت بوده و هرکدام برای کاربردی خاص طراحی و ساخته شدهاند اما گاهی در میان فروشندگان و حتی استادکاران این دو ابزار به اشتباه به جای یکدیگر استفاده و پیشنهاد میشوند.
گاهی اوقات بنا بر نوع استفاده، این دو دستگاه با هم مقایسه میشوند اما در یک تعریف کلی باید گفت چکش تخریب ابزاری است که فقط برای عملیات تخریب استفاده میشود و بتن کن برای سوراخکاری و کندن در پروژههایی به کار میرود که به نصب و تأسیسات مربوط است. به عبارتی دیگر بتن کن ظرفیتهای مختلفی داشته و برای انجام فعالیتهایی از قبیل سوراخکاری، کندهکاری بتن، کندهکاری دیوار و درنهایت انجام کارهای نصب و تأسیساتی مورد استفاده قرار میگیرند اما چکش تخریب بهصورت اختصاصی برای تخریب سطوح سخت مانند آسفالت و سنگها مورد استفاده قرار میگیرد.
نکات ایمنی استفاده از چکش تخریب
- رعایت نکات ایمنی به هنگام کار با چکش تخریب کن بسیار ضروری است. شخصی که از ابزاری به سنگینی چکش تخریب استفاده میکند باید از نظر وزنی مشکلی برای کنترل و نگهداری آن نداشته باشد.
- هنگام تخریب از تمامی وسایل ایمنی از قبیل دستکش، کلاه سخت، عینک، لباس مناسب، کفش مخصوص، ماسک و محافظ گوش استفاده کنید.
- نبودن شخصی دیگر در محیطی که عملیات تخریب در آنجا انجام میشود از نکات مهم است.
- فراموش نکنید که هنگام کار با چکش، برای تخریب نقطهی مورد نظر باید کمی زاویه دار ایستاد تا عملیات تخریب بهتر انجام شود.
- به هنگام کار با این چکش باید فشاری سنگین به صورت ثابت و مداوم وارد شود تا تخریب بدون نقص و اختلال انجام شود در غیر این صورت احتمال خطر بسیار بالا است.
بهترین برند چکش تخریب
برندهای مختلفی اقدام به ساخت و تولید چکش تخریب کردهاند که از موفقترین آنها میتوان به برندهای هیلتی، بوش و دیوالت اشاره کرد.
راهنمای خرید چکش تخریب
کیفیت بالای قطعات، داشتن سیستم ضد لرزش، داشتن ضربه زن گیربکسی، دندههای مرغوب، طول مدت ضمانتنامهی کالا، امور مشتریان و همینطور متعلقات موجود در جعبه در کنار استاندار کیفی همگی از مواردی است که در قیمت چکش تخریب تاثیر داشته و باید در هنگام خرید به آن توجه کرد.
Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate
your efforts and I am waiting for your next post thank you once again.