جلوگیری از زنگ زدن ابزار

زنگ زدن ابزار

زنگ زدن ابزار:

حتما بسیاری از افراد با این پدیده مواجه شده اند که در اثر استفاده نکردن از ابزار به مدت طولانی، این ابزار دچار زنگ زدگی می شوند زیرا در گوشه ای قرار گرفته و طبیعتا به مرور زمان رطوبت موجود در هوا موجب تغییرات شیمیایی در ساختار آن ها می شود. وسایل آهنی همچون انبرآلات، آچارآلات و … همواره افراد را با مشکل زنگ زدن ابزار مواجه کرده اند.

زنگ زدن ایزار

در هنگام زنگ زدگی شما با رنگ نارنجی بر روی این ابزار مواجه می شوید که نشانگر زنگ زدگی می باشد و در این حالت دیگر نمی توانید از آن ها به درستی استفاده نمایید. در این مقاله برآنیم تا با انجام برخی از روش ها از این مشکل جلوگیری یا آن را برطرف نماییم.

نگهداری ابزار در محیط خشک:

بهترین مکان برای نگهداری ابزار، اماکن خشک می باشد؛ برای مثال اختصاص یک طبقه خشک از کیف یا جعبه ابزار، انتخاب مناسبی می باشد. با قرار دادن یک خط کش در کف کشو، ابزار با فلز کف کشو جایی که رطوبت جمع می شود، برخورد نمی کند و درنتیجه رطوبت در زیر کشو باقی می ماند.

همچنین شما می توانید به منظور نگهداری بهتر، در هر کشو کمی بسته سیلیکا قرار دهید. در صورتی که نمی توانید سیلیکا پیدا کنید، استفاده از پد ضد زنگ در کشو ها گزینه مناسبی می باشد. این پد ها قادرند گازی که موجب زدودن لایه محافظتی ابزار می شود را بیرون برانند.

در صورتی که نمی خواهید هیچ یک از کار های گفته شده را انجام دهید، جعبه ابزار چوبی بهترین مکان برای نگه داری ابزارتان می باشد؛ زیرا چوب هر نوع رطوبتی را که از ابزارتان خارج می شود به خود جذب می کند.

رفع زنگ زدگی با سنباده:

  1. قبل از هر کاری باید ابزار را با آب و صابون شستشو دهید تا هر نوع چربی و کثیفی‌ از روی آن زدوده شود. سپس آن را آب‌ کشی کرده و خشک نمایید.
  2. در هنگام بروز زنگ زدگی‌ های سطحی، می توانید روی ابزارتان را با سنباده یا سیم ظرف‌ شویی بسابید. سعی کنید با سنباده‌ های زبر این کار را انجام دهید تا زنگ زدگی با قدرت بیشتری پاک شود؛ پس از آن از سنباده های نرم تر استفاده نمایید تا خراش‌ های به وجود آمده از طریق سنباده‌ زبر از بین برود. در صورتی که هنوز زنگ‌ زدگی وجود دارد، بهتر است که از روش کارآمد تری استفاده نمایید.
  3. به منظور از بین بردن زنگ زدگی‌ های عمیق، قبل از هرچیز ابزار را به نفت سفید آغشته کنید و پس از گذشت دقایقی سری سیمی را به دریل وصل کرده و شروع به سابیدن زنگ‌ زدگی‌ ها نمایید.
  4. سپس از سنباده‌ ای نرم برای باقی مانده‌ زنگ‌ زدگی استفاده نمایید. اگر دیگر اثری از زنگ زدگی نبود کار شما به پایان رسیده ولی اگر هنوز اثرات زنگ‌ زدگی دیده می‌شود، بهتر است به سراغ راه حل‌ های شیمیایی بروید.

جلوگیری از زنگ زدن ابزار

استفاده از روغن بزرک:

روغن بزرک که با نام روغن کتان هم شناخته می شود، نوعی ضد زنگ طبیعی و سنتی می باشد که موجب خارج شدن آب و رطوبت از سطح شده و پس از خشک شدن، پوششی نازک روی سطح تشکیل می‌ دهد. برای این کار باید کمی از روعن را بر روی ابزار آهنی زنگ زده بمالید و پس از گذشت ۱ تا ۲ روز شاهد خشک شدن ابزار باشید.

گفتنی است که در قسمت های متحرک ابزار همچون مفصل قیچی بر اثر برخورد با این روغن احتمال کند شدن وجود دارد. لذا توصیه می کنیم از این روغن برای ابزارآلات و قطعاتی استفاده نمایید که فاقد مفصل بوده و ثابت می باشند.

 تمیز کردن ابزار با روغن:

بهترین راه، پیشگیری از بروز زنگ زدگی می باشد. اگر شما ابزارتان را به روغن موتور آغشته نمایید دیگر شاهد زنگ زدگی بر روی ابزار نخواهید بود. برای این کار می توانید از روغن آخرین تعویض روغن موتور ماشینتان استفاده نمایید یا اگر مایلید می توانید از روغن تمیز هم برای این کار استفاده کنید. ابتدا، پارچه ای کهنه برداشته و در روغن قرار دهید؛ سپس، ابزارتان را با آن پاک کنید به طوری که یک لایه روغن روی آن ها قرارگیرد. در آخر، پارچه تمیزی بردارید و روغن اضافه را پاک کنید.

جلوگیری از زنگ زدگی ابزار

اگر تمایلی به انجام این کار ندارید می توانید از چوب استفاده کنید و یک لایه نازک اسپری بزنید. موارد اضافی را پاک کنید. اسپری می تواند خوب باشد اما روغن بهتر است. به هر حال، فلز منافذ زیادی دارد و زنگ زدگی یک واکنشی شیمیایی است که در هنگام رسیدن آب به منافذ فلز اتفاق می افتد. شما می توانید با خشک نگه داشتن ابزار و پوشاندن آن ها با یک لایه نازک روغن، از رسیدن هرگونه رطوبت به منافذ آن ها و در نتیجه زنگ زدگی جلوگیری نمایید.

 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد