سطح سنج و انواع آن 2

سطح سنج رادیومتری یا گاما:

شیوه اندازه گیری با سطح سنج گاما به این صورت است که امواج گاما در زمان عبور از ماده، تضعیف می‌ شوند. اندازه‌ گیری به شیوه رادیومتری سطح سنج گاما، دارای کاربرد های زیادی همچون اندازه گیری پیوسته سطح، استفاده به عنوان سوئیچ سطح، تشخیص سطح جدایش و حتی اندازه گیری چگالی می باشد. به منظور اندازه‌ گیری با این روش، به دو تجهیز اصلی نیاز داریم. تجهیز اول، منبع گاما (gamma source)  نامیده می‌شود.

سطح سنج گاما

منبع گاما می‌ تواند ایزوتوپی از عنصر سزیم (cesium-137) یا کبالت (cobalt-60) انتخاب شود. این منبع در یک طرف لوله یا مخزن نصب می‌شود. ماده درون مخزن، بخشی از امواج گاما را جذب می‌ نماید. ترانسمیتری که در سمت مقابل مخزن نصب شده، تجهیز اصلی دوم، به حساب می‌آید. این ترانسمیتر به عنوان دریافت کننده (receiver) عمل کرده و امواج باقیمانده گاما را جذب می‌کند.

سطح سنج معناطیسی:

سطح سنج مغناطیسی به نوعی نمایشگر سطح مایع در مخازن است. سیستم کار این سطح سنج به این شکل است که یک آهنربا به وسیله شناور در استوانۀ لول گیج بالا و پایین می رود. یک ستون از آهنربا ها در طول مسیر این حرکت وجود دارند که آهنربا ها روی هم آنجا چیده شده اند و یکطرف هر آهنربا سفید و طرف دیگر رنگی می باشد؛ هر زمان آهنربای متصل به شناور از مقابل آن ها عبور کند براثر جذب و دفع قطب های مغناطیسی، دانه به دانۀ این آهنربا ها چرخیده و سطح مایع را نمایش می دهند.

سطح سنج مغناطیسی بر اساس قوانین فیزیکی، نیروی فشار مایعات و خاصیت جذب و دفع قطب های غیر همنام و همنام آهنربا طراحی شده است، بدنۀ لول گیج لوله ای استوانه ای شکل می باشد که از ناحیۀ نازل های مربوطه به صورت عمودی بر روی مخازن نصب می گردد.

سطح سنج مغناطیسی

مایع درونی مخزن به وسیله نازل پایینی به داخل لولۀ استوانه هدایت شده و توپی دارای آهنربای دائمی را شناور می سازد. با تغییر سطح مایع، شناور به حرکت درآمده و با روبروی هم قرار گرفتن آهنربای توپی و فلپ ها، و سپس چرخیدن و تغییر رنگ فلپ ها، سطح مایع درون مخزن نشان داده می شود. به وسیلۀ سنسور هایی که بر روی لول گیج مغناطیسی نصب می گردند می توان فرمان های لازم را توسط پانل الکتریکی مربوطه مستقیماً به تابلو های اصلی برق ارسال نمود و با START و STOP  کردن الکتروپمپ های تغذیۀ مخزن، سطح مایع را در ارتفاع مورد نظر کنترل نمود.

سطح سنج راداری:

اندازه گیری سطح به روش غیر تماسی با لول ترانسمیتر یا سطح سنج راداری به علت استقلال از پارامتر های دما، فشار، چگالی، هدایت، بخار یا گرد و غبار از روش های دقیق و موثر برای اندازه گیری سطح مخازن مواد پودری و مایع متلاطم، سطوح دارای فوم یا کف و مواد دارای غبار و جامداتی نظیر مخازن آهک یا سیمان با دقت در حد میلیمتر می باشد. سطح سنج های راداری در مدل ها و مکانیزم های مختلف ارائه می گردند. از لول ترانسمیتر های راداری تا ارتفاع ۷۰ متر و در شرایط با دما و فشار بالا برای انواع مایعات و جامداتی نظیر اسید ها و باز ها، حلال های آلی، الکل، نفت و فراورده های نفتی، گازهای مایع و گرانول های پلیمری، آهک، سیمان، دانه ها، غلات، شکر، مواد معدنی، پودر های فلزی، کربن و ذغال سنگ  می توان استفاده کرد.

سطح سنج هیدرواستاتیک:

در سطح سنج هیدرواستاتیک، مبنای اندازه گیری، اندازه گیری فشار است. این روش، مشابه روش فشار تفاضلی است. با این تفاوت که در اینجا، مخزن تحت فشار نیست و فقط با محاسبه فشار در کف مخزن، می‌توان ارتفاع را به دست آورد.

سطح سنج هیدرواستاتیک

در سطح سنج هیدرواستاتیک در یکی از ساده‌ ترین شیوه ها می‌ توان یک ترانسمیتر فشار ساده را روی فلنجی در بدنه و نزدیک به کف مخزن نصب کرد به طوری که سنسور آن، در تماس با مایع قرار گیرد. در شیوه‌ ای دیگر، سنسور فشار به کمک کابلی از بالا به داخل مخزن فرستاده می‌ شود. در این حالت، سنسور در نزدیکی کف مخزن قرار می‌ گیرد و بدنه سنسور به بدنه مخزن بسته می‌ شود تا از حرکت و ارتعاش احتمالی جلوگیری شود.

در سطح سنج هیدرواستاتیک، ترانسمیتر در بیرون و با فاصله از مخزن نصب شده و مقدار فشار یا ارتفاع به صورت یک سیگنال جریان  ۴–۲۰mA به اتاق کنترل ارسال می‌شود.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد