تاریخچه سیم بکسل:
درمیان انواع سیم بکسل اولین سیم بکسل توسط ژیلوس آلبرت یک مدیر معدن در آلمان در سال ۱۸۳۴ ساخته شد اما رطوبت بالا و اصطکاک ناشی از کشیده شدن طناب و زنجیر ها با دیوار های سنگی باعث پاره شدن و از بین رفتن زود هنگام طناب زنجیر های بهکار رفته در آسانسور ها میشد. ژیلوس آلبرت با دست چند رشته مفتول نازک فولادی را همانند طناب های معمولی به یکدیگر تاباند، سپس تعدادی از این رشته های به هم تابیده شده را مجداد به هم تاباند تا سیم زخیمتری به وجود آمد که آن را جایگزین زنجیر و طناب های معمولی کرد.
در آن زمان به دلیل قیمت بالای این سیم به دلیل استفاده فولاد در آن مورد استقبال عمومی قرار نگرفت، اما به دلیل ساختار متفاوت سیم بکسل نسبت به زنجیر ها( در زنجیر ها اگر یکی از حلقه ها دچار مشکل شود بایدکل سیستم را جایگزین کرد.) رفتهرفته جای خود را در صنعت باز کرد و با افزایش نیاز به سیم بکسل در صنایع مختلف ساخت سیم بکسل صنعتی شد و اکنون با قطره های گوناگون ساخته میشود.
انواع بافت سیم بکسل:
سیم بکسل با چهار نوع بافت مختلف تولید می شود. این چهار نوع عبارت انداز:
-
بافت فیلر:
در برخی سیم بکسل ها، فضای خالی بین مفتول های هر ردیف با مفتول نازک پر شده است، به همین خاطر به آن ها بافت فیلر می گویند. بافت فیلر سایش و انعطاف سیم بکسل را افزایش می دهد.
-
بافت سیل:
در بافت سیل قطر مفتول خارجی از قطر مفتول داخلی بیشتر است و می توان گفت به همین خاطر مقاومت سایشی سیم بکسل افزایش می یابد. تعداد مفتول های یکسان در اطراف مفتول اصلی قرار دارد.
-
بافت استاندارد:
این نوع بافت از سیم بکسل انعطاف پذیری بالا و کاربرد زیادی دارد. مفتول ها در رشته های سیم بکسل قطر یکسانی دارند.
-
بافت وارینگتون:
در این نوع بافت، مفتول های به کار رفته در ردیف بیرونی سیم بکسل، قطر ضخیم و نازک به صورت یک در میان در کنار هم قرار گرفته است. بافت وارینگتون از انعطاف پذیری بیشتری نسبت به بافت سیل برخوردار است.
انواع تاب سیم بکسل:
تقسیم بندی سیم بکسل ها از نظر نحوه چرخش رشته ها به شرح زیر است:
-
سیم بکسل یک طرفه:
در این نوع از سیم بکسل، رشته ها و کلاف ها به یک سمت تابیده شده است.
-
سیم بکسل دو طرفه یا صلیبی:
در نوع دو طرفه، رشته ها و کلاف ها در دو جهت متفاوت تابانده شده است.
-
سیم بکسل ترکیبی
در سیم بکسل ترکیبی، همانند سیم بکسل دو طرفه جهت تاب رشته و کلاف مخالف هم است، از طرفی تاب کلاف به دور رشته ها به صورت یک در میان سمت چپ و راست است.
سایز سیم بکسل:
اگر مقاومتی که برای سیم های خارجی درنظر گرفته می شود، برابر با یکدیگر باشند و همچنین در صورتی که کمتر از مقاومت کششی سیم های داخلی باشند، به این نوع سیم بکسل ها در آسانسور، کشش دوگانه می گویند. لازم به ذکر است که اندازۀ انواع سیم بکسل ها با قطر آن ها توسط کارخانۀ سازندۀ آن مشخص خواهد شد.
قطر نامی سیم بکسل، مطابق با استاندارد انگلیسی (B.S) میبایست حداقل در حدود ۸ میلیمتر باشد و همچنین در استاندارد آمریکایی حداقل قطری که برای قطر نامی سیم بکسل ها تعیین شده، ۵/۹ میلیمتر می باشد. از دیگر استاندارد های تعیین شده در ایالات متحده آن است که حداقل قطر سیم های خارجی، حدود ۶۱ درصد میلیمتر می باشد.
اما اندازۀ قطر سیم بکسل ها که به عنوان قطری ظاهری در سیم بکسل ها دیده می شود، معمولاً بین ۸ تا ۲۲ میلیمتر تعیین میشود و متناسب با نیروی موردنیاز آسانسور تعیین خواهد شد. رایجترین سایز های در نظر گرفته شدۀ آن، ۱۰-۱۱-۱۳-۱۵-۱۶-۱۹-۲۲ میلیمتر می باشد.
کاربرد سیم بکسل:
-
سیم بکسل های حفاری:
این نوع مقامت زیادی در برابر حرارت و سایش ومقاومت کششی زیادی دارند.
-
بنادروکشتیرانی:
سیم بکسل های کشتیرانی از سیم بکسل های دارای روکش استیل وگالوانیزه ساخته شده اند.
-
شرکت های اسانسوری:
در مغزی این سیم بکسل ها الیاف کنفی وجود دارد که باعث افزایش انعطاف آن می شود و در سایز های ۸ و ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ میلیمتر موجود هستند و ۱۰میلیمتری آن پرمصرف ترین آن است. این نوع از سیم بکسل ها بیشتر گالوانیزه و گاهی روغن انود به رنگ زرد و سیاه هستند.
-
سیم بکسل های کنفی:
در صنایعی مورد استفاده قرار می گیرند که انعطاف از اهمیت بیشتری برخوردار است.
-
سیم بکسل های کلایمر:
این نوع برای اقدامات امنیتی و ورزشی و آب نما ها کاربرد دارد.
-
سیم بکسل های پوستماری:
این نوع در تاورکرین کاربرد دارد زیرا دارای خاصیت ضدگردشی است.
-
سیم بکسل های روکشدار:
روکش سیم بکسل باعث محافظت از آن در برابر رطوبت و اشعه و سوختگی می شود و جنس آن از پی وی سی است و در سالن های بدنسازی کاربرد دارد.
-
سیم بکسل های دارای روکش استیل:
این نوع در صنایع دریایی دارویی و غذایی و شیمیایی و فضاهایی که امکان خوردگی زیاد است کاربرد دارد.
برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.