شیشه سکوریت چیست؟ | انواع یراق آلات آن را بشناسید

شیشه سکوریت چیست؟ | انواع یراق آلات آن را بشناسید

شیشه سکوریت چیست؟

شیشه از اشیا پرکاربرد است که تقریباً در اکثر بناها و سازه‌ها به کار می‌رود. شیشه معمولی مزایای فراوانی دارد اما مقاومت کم و شکنندگی آن از معایب اصلی آن به شمار می‌رود تا آنجا که هرساله آمار فراوانی از آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر گزارش می‌شود. به همین جهت متخصصین صنعت شیشه‌سازی نوعی شیشه طراحی و ساخته‌اند که آن را با نام شیشه سکوریت به بازار عرضه کرده‌اند. امروزه شیشه سکوریت یا شیشه نشکن یکی از مصالح ساختمانی مهم در صنعت ساخت‌وساز است. شیشه سکوریت از فرآیند حرارت دهی به شیشه معمولی به دست می‌آید. این شیشه علاوه بر تمام مزایا و فواید شیشه معمولی، استحکام و امنیت بالایی دارد.

شیشه سکوریت چگونه ساخته می‌شود؟

سکوریت کردن شیشه فرآیند مکانیکی حرارتی است که طی این فرآیند دمای شیشه را تا ۷۰۰ درجه سانتی‌گراد یعنی تا مرحله نرم شدن شیشه بالا برده و فوراً به هر دو طرف شیشه هوای خنک می‌وزند. طی فرآیند سردسازی شیشه، لایه‌های بیرونی سریع‌تر از لایه‌های درونی سرد شده و درنتیجه شیشه مستحکم می‌شود. این استحکام به دلیل شوک دمایی ایجاد می‌شود.

ضخامت، وزن و رنگ و شفافیت شیشه سکوریت با شیشه معمولی کاملاً یکسان است و تنها تفاوت آن در مقاومت، قابلیت برش مجدد و قیمت آن است.

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد مهم‌ترین تفاوت شیشه سکوریت با معمولی در استحکام و امنیت بالاتر آن است. مقاومت شیشه سکوریت در برابر فشار و ضربه، ۵ برابر بیشتر از شیشه معمولی است. در صورت وارد شدن ضربه یا فشار بیش‌ازحد به شیشه سکوریت و شکسته شدن آن، شیشه به ذرات ریز با لبه گرد تبدیل شده که خطر آسیب را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

شیشه سکوریت مانند شیشه معمولی قابلیت برش مجدد نداشته و باید پیش از سفارش به‌صورت دقیق اندازه‌گیری و بریده شود. علاوه بر این شیشه سکوریت تا ۳ برابر بیشتر گرما و شوک حرارتی را تحمل می‌کند.

به دلیل انجام فرآیند سکوریت، قیمت شیشه سکوریت بسته به ضخامت ۱.۵ تا ۴ برابر بیشتر از شیشه معمولی با همان اندازه و ضخامت است.

از شیشه سکوریت در خودرو، شیشه مانیتور و لپ‌تاپ، انواعی از تلفن همراه، شیشه مغازه و مراکز تجاری، لوازم‌خانگی مانند ماکروویو، ایستگاه اتوبوس، کابین تلفن، پله‌برقی، شیشه کابین سرویس بهداشتی و حمام، درب شیشه‌ای، پارتیشن اداری و تزیینی و … استفاده می‌شود.

انواع یراق آلات شیشه سکوریت

نصب شیشه سکوریت نیاز به یراق آلات خاص دارد. یراق آلات شیشه سکوریت روی طول عمر و عملکرد صحیح آن مؤثر است. از مهم‌ترین یراق آلات شیشه سکوریت می‌توان به لولا، ریل، قفل، دستگیره، بست، استوپ، فریم و درزگیر و ضربه‌گیر اشاره کرد.

از مهم‌ترین نکاتی که در انتخاب یراق آلات باید مدنظر قرار داد جنس آن است. هرچه آلیاژ به‌کاررفته مرغوب‌تر باشد، احتمال زنگ‌زدگی، خردگی، شکستن و خرد شدن کمتر خواهد بود.

لولا

یکی از یراق آلات بسیار مهم شیشه سکوریت، لولا است. لولا بلبرینگی مکانیکی بوده و وظیفه آن اتصال دو جسم جامد است. لولا مانند مفصل، زاویه‌ای محدود برای چرخش ایجاد می‌کند. از دیگر وظایف لولا، تحمل وزن شیشه سکوریت است. لولای درب استوپی، پارتیشن و حمامی از انواع مختلف لولا هستند.

ریل

ریل یکی از یراق آلات مهم برای باز و بستن درب شیشه سکوریت است. ریل انواع مختلفی داشته و از آن برای درب‌های کشویی و ریلی استفاده می‌شود.

قفل شیشه سکوریت

اقفل جهت افزایش ایمنی درب‌های شیشه سکوریتی استفاده می‌شود. قفل شیشه سکوریت اغلب از جنس استیل ضدزنگ بوده و با کلید باز و بسته می‌شود. با توجه به محل قرارگیری قفل روی شیشه سکوریت آن را به قفل دستگیره دار فرودگاهی، قفل پارتیشن مرونی ایتالیا، قفل پارتیشن هوبه، قفل کمری و قفل ۱۰۵ شیشه سکوریت تقسیم‌بندی می‌کنند.

دستگیره شیشه سکوریت

دستگیره از یراق‌آلاتی است که از جنس و در رنگ و طرح‌های مختلف ساخته می‌شود و ظاهر آن تأثیر به سزایی در نمای کار دارد.

بست

بست شیشه سکوریت تنوع و کاربرد متفاوتی داشته و جهت اتصال شیشه‌ها به یکدیگر یا دیوار کاربرد دارد. از انواع بست می‌توان به بست ۴۰×۸۰، ۱۲۰، ۱۰۸، گونیایی، نبشی، گرد (۱۳۱) اشاره کرد.

استوپ

استوپ شیشه سکوریت برای نگهداری درب شیشه سکوریت سنگین و حرکت راحت و روان آن اهمیت زیادی دارد. روغن داخل استوپ برای جلوگیری از تأثیر تغییرات دما در فصول مختلف است. استوپ توکار و روکار از انواع آن است. همان‌طور که از نام استوپ توکار مشخص است، برای نصب آن باید زمین را حفر کرد. از استوپ روکار در مواردی که امکان کندن زمین وجود ندارد استفاده شده و معمولاً بر روی درب شیشه‌ای نصب می‌شود.

فریم

فریم شیشه سکوریت روی زمین و دیوار نصب شده و وظیفه مهار شیشه و جلوگیری از لرزش شیشه را دارد.

درزگیر شیشه سکوریت

درزگیر شیشه سکوریت از پلاستیک فشرده شفاف تهیه شده و روی درب نصب می‌شود. وظیفه درزگیر پر کردن فاصله بین شیشه و جلوگیری از ورود گرد و خاک، آب و سرما است. درزگیر دارای انواع روبه جلو و کناری بوده و باعث می‌شود درب شیشه سکوریت در یک جهت باز شود.

ضربه‌گیر

ضربه‌گیر از پلاستیک فشرده شفاف تهیه شده و روی درب‌های ریلی و کشویی نصب می‌شود. این محصول فاصله بین درب شیشه سکوریت با دیوار یا فریم را پر می‌کند.

برای جلوگیری از شکستگی یا خرابی شیشه سکوریت از یراق آلات با کیفیت استفاده کنید. علاوه بر این نحوه نصب یراق آلات نیاز به مهارت خاصی دارد؛ به همین جهت توصیه می‌شود از یراق آلات با کیفیت و از افراد متخصص برای نصب آن‌ها استفاده کنید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد