فیلتر سپراتور چیست؟
فیلتر سپراتور ها وسیله ای همچون فیلتر هوا یا فیلتر روغن نیستند که آلودگی ها را جدا کنند. فیلتر سپراتور ذرات مواد را از هم جدا می کند. برای مثال زمانی که آب با سوخت و یا ذرات روغن با هوا قاطی شده باشد به کمک فیلتر سپراتور این ذرات مواد از هم جدا می شوند.
انواع فیلتر سپراتور بر اساس ابعاد و اندازه:
-
نوع فلنچ دار و بدون فلنچ:
اگر در طراحی لبه در نظر گرفته نشده باشد d2 با d1 برابر می شود. فیلتر های سپراتور بدون فلنچ با فشار در جای خود ثابت می شوند اما فیلتر های فلچ دار با یک واشر آب بندی در جای خود ثابت می شوند.در فیلتر های فلنچ دار ممکن است بر روی فیلتر سوراخ هایی تعبیه شده باشد. در زمان خرید فیلتر سپراتور باید به تعداد سوراخ ها، قطر سوراخ ها و فاصله مرکز شان تا مرکز دهانه فیلتر دقت شود.
-
نوع کاسه بیرونی و کاسه داخلی:
ارتفاع h2 اگر صفر باشد تانک یا کاسه ته فیلتر که برای جمع کردن روغن بکار می رود بیرون زدگی ندارد. همین تفاوت به ظاهر کوچک در طراحی فیلتر های سپراتور در مشخصات فنی تغییرات محسوسی ایجاد می کندو بر میزان جریان عبوری هوا و اختلاف فشار داخل و بیرون فیلتر موثر است.
-
نوع پیچ دار:
در بعضی از نمونه های فیلتر سپراتو بر روی تانک کوچک انتهایی یک عدد پیچ نگهدارنده نیز تعبیه می شود. اتصال این پیچ در کمپرسور هایی که مخازن بزرگی دارند به ثابت ماندن فیلتر کمک میکند .
عملکرد سپراتور:
عملکرد سپراتور ها بر اساس قوانین ساده فیزیکی و نیرو های گریز از مرکز، اینرسی و گرانش استوار می باشد. گاز ورودی به سپراتور ترکیبی است از گاز با جرم حجمی پایین و قطرات مایع یا ذرات جامد با جرم حجمی بالامی باشد. این ترکیب ضمن عبور از فضای بین وین ها، چندین بار تغییر جهت می دهد که با توجه به جرم حجمی پایین ، گاز به راحتی از این مسیر پر پیچ و خم عبور می کند اما در هر بار تغییر جهت نیروی گریز از مرکز به ذرات درون گاز وارد شده و باعث پرتاب ذرات به سمت دیواره وین می گردد.
این سپراتور ها بدون محدودیت نسبت به مقدار دبی، با حد اقل افت فشار ممکن، ذرات جامد وقطرات مایع در حدود کمتر از ۱۰ میکرون را از جریان گاز، جدا می نمایند.
مزایای سپراتور:
- راندمان بالا در جدایش مکانیکی قطرات مایع و ذرات جامد از گاز
- افت فشار کم با توجه به راندمان جدایش
- ساختار مستحکم، نصب آسان همراه با عمر طولانی
- طراحی قابل سفارش برای کاربرد های متفاوت
- با قابلیت تعویض وین ها در صورت سفارش
چه زمانی باید فیلتر سپراتور را تعویض کنیم؟
اگرفیلتر سپراتور ساعت کارکرد پیش بینی شده توسط شرکت سازنده را گذرانده باشد باید تعویض شود. پوشش نانو فایبر گلاس به کار رفته در فیلتر سپراتور کمپرسور پس از مدتی اشباع می شود و عملکرد خود را از دست می دهد و این باعث بالا رفتن اختلاف فشار داخل و خارج المنت فیلتر می شود. معمولا مدت زمان کارکرد مفید فیلتر سپراتورها بین ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ ساعت است که بستگی مستقیم به جنس و کیفیت الیاف به کار رفته، دما و فشار کاری محیط، میزان ذرات آلاینده در هوا و از همه مهم تر کیفیت روغن مخصوص به کار رفته در کمپرسور دارد.
- در دوره های زمانی منظم که توسط اپراتور مشخص شده و در چک لیست کمپرسور درج شده است باید فیلتر سپراتور تعویض گردد.
- در چک های دوره ای اگر اختلاف فشار داخل و خارج فیلتر سپراتور کمپرسور به ۱ بار رسیده باشد باید فیلتر سپراتور تعویض گردد.
در زمان نصب فیلتر سپراتور ، اختلاف فشار در داخل و خارج فیلتر سپراتور در حدود ۰.۲۵bar و باید کمتر از ۱bar باشد و میزان ذرات روغن عبوری از فیلتر سپراتور کمپرسور بین ۳ تا ۵ PPM و یا به عبارتی ۳ تا ۵ میلی گرم در۱ متر مکعب است.
سپراتور ها در صنعت سیمان:
سپراتور ها معمولا در صنعت سیمان در کنار آسیاب ها به کار می روند. آسیاب های گلوله ای در صنعت سیمان دارای انواع گوناگونی هستند که در برخی از آن ها سپراتور جز جدا نشدنی می باشد.
سیمان تولیدی قبل از اینکه وارد سیلو ها برای ذخیره شود از دستگاه سپراتور عبور می کند تا ذرات درشت و ریز از یکدیگر جدا شوند و ذرات درشت برای آسیاب دوباره برگردانده شوند.
سپراتورهای مورد استفاده در دو نوع استاتیک و دینامیک می باشند. در سپراتورهای استاتیک بدون وجود تجهیزات متحرک مانند گیربکس عمل جداسازی انجام می شود اما در نوع دینامیک با کمک یک یا چند محرک، فرآیند جداسازی امکان پذیر می شود.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.