همه چیز درباره لوکس متر

لوکس متر

لوکس چیست؟

قبل از صحبت درباره لوکس متر، باید گفت که لوکس، یک معیار اندازه گیری از شدت نور در یک محیط برای تمام فواصل از منبع نور است و یا به عبارت دیگر، دستگاه لوکس مقدار تفاوت نوری است که در محیط‌ های مختلف توسط چشم انسان تشخیص داده می شود و اهمیت سنجش آن در این است که کیفیت نور در محل کار، مدارس و ساختمان‌ های عمومی بر کمیت و کیفیت کار در کارگران و دانشجویان تأثیر می‌گذارد.

لوکس متر

درک مفهوم تششعات نوری برای ذهن انسان تا حدی سخت است زیرا ما تنها در صورتی می توانیم نور را ببینیم که بر روی سطحی مشخص انعکاس پیدا کند. بنابراین میزان نور تابیده شده بر روی سطح، واحدی است که در علوم عملی بیشتر با آن سروکار داریم. واحد لومن، مشخص کننده حجم تششعات نوری در یک محیط است. این تششعات تا زمانی که به سطحی برخورد نکنند قابل تشخیص نخواهند بود و اینجاست که واحد لوکس اهمیت پیدا می کند. فرمول ساخت این واحد بسیار ساده است. یک لوکس برابر است با هزار لومن بر روی یک سطح یک متر مربعی.

اگرچه رنگ و میزان انعکاس نور از سطح نیز بر روی میزان نور محیط تاثیر گذار می باشد، اما میزان نوری که از نظر چشم انسان در یک محیط دیده می شود رابطه مستقیمی با میزان لوکس سطوح در آن محیط دارد.

لوکس متر چیست؟

دستگاه نورسنج یا لوکس متر، به ابزاری گفته می شود که به منظور اندازه گیری شدت نور محیط به کار می رود. درواقع باید گفت نورسنج ها از طریق سنسور خود، شدت نور بر سطح سنسور را با توجه به ضرایب تبدیل اختصاص داده شده به دستگاه دیجیتالی، اندازه گیری می کنند. اندازه گیری شدت نور به وسیله نورسنج ها در صنایع مختلف پزشکی، صنایع غذایی، صنایع رنگ سازی، پتروشیمی، صنایع کشاورزی و ادارات بسیار پرکاربرد می باشد، به همین علت اندازه گیری شدت نور در محیط با توجه به نوع کاربری به وسیله نورسنج ها حائز اهمیت می باشد.

کاربرد لوکس متر چیست؟

 سیستم سنجش شدت روشنایی، کاربردهای مختلفی دارد که موارد زیر را شامل می‌شوند:

  1. سنسور های این دستگاه در دوربین‌ های عکاسی و فیلم‌ برداری استفاده می‌ شوند
  2. در گلخانه‌ ها از شدت روشنایی سنج استفاده می‌ شود و مدل‌ های مختلف آن به کار می‌ رود.
  3. لوکس‌ متر ممکن است در صنعت برق برای سنجش نور پروژکتور ها و مواردی از این قبیل نیز استفاده شود.
  4. طراحی نور ساختمان ها و تاسیسات و بررسی شدت روشنایی به کمک اندازه‌گیری لوکس محیط در بخش های مختلف.
  5. استفاده در دستگاه هایی که شدت نور در آن ها اهمیت دارد مانند لیزر های نوری و…
  6. این دستگاه در صنعت برق برای اندازه‌گیری شدت نور سیستم‌ ها، به وفور مورد استفاده قرار می‌ گیرد و جزو مواردی است که ممکن است در درون دستگاه‌ های زیادی در اندازه‌ های کوچک کار گذاشته شود. همچنین در انواع دستگاه‌ های لیزر نوری برای مشخص کردن شدت نور به آن نیاز دارند.

لوکس متر

ویژگی های دستگاه لوکس متر:

  • اهرم های اندازه گیری کننده نور در محدوده ۰.۱ تا۱۰۰,۰۰۰ لوکس  _  ۰.۰۱ تا ۱۰,۰۰۰فوت کندل
  • دقت بالا و پاسخ سریع
  • نمایش علامات برای خواندن آسان
  • صفر کردن اتوماتیک
  • صفحه نمایش: ۳  digit 1.2  LCD
  • قابلیت تکرار: % ۲ +_
  • مشخصه دمایی:  %۰.۱ +_
  • طول عمر باتری۲۰۰ ساعت
  • دارای حافظه نگهداری اطلاعات
  • منبع قدرت: یک باتری ۹ولت
  • رطوبت و حرارت اجرایی: ۰ تا ۴۰cو۷۰%رطوبت نسبی
  • وزن: تقریبا ۲۵۰ گرم
  • ضمایم: کیف حمل، راهنمای کار بادستگاه و باتری

ساختار لوکس متر چگونه است؟

در لوکس متر از سنسورهای فتوولتائیک سلینیوم و سیلیکون استفاه شده است. درواقع سنسور فتوولتائیک به سنسور هایی گفته می شود که براساس میزان شدت نور ولتاژ تولید می کنند؛ این ولتاژ تولید شده توسط واحد پردازشگر، پردازش می شود و در خروجی میزان شدت نور با واحد لوکس (lux) نمایش داده می شود. لوکس متر از سه بخش دریافت کننده، پردازشگر و نمایش دهنده تشکیل شده است.

لوکس متر چیست

نحوه کار با لوکس متر

روش اندازه گیری با دستگاه لوکس متر بسیار آسان می‌ باشد؛ جهت اندازه گیری شدت روشنایی باید آشنایی نسبی با میزان شدت نور در محیط‌ های مختلف داشته باشیم. تقریبا بیشتر دستگاه‌ های لوکس متر، دارای قابلیت‌ های یکسان می‌ باشند و تفاوت آن‌ ها در سرعت نمایش، دقت نمایش و محدوده رنج اندازه گیری می‌باشد. اندازه گیری شدت روشنایی می‌تواند به روش زیر باشد.

  • اندازه گیری محیطی: تعیین شدت روشنایی و متوسط آن و درخشندگی
  • اندازه گیری موضعی: تعیین شدت روشنایی و درخشندگی در موضع مشخص
  • اندازه گیری به منظور ارزیابی فنی و ممیزی

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد