بررسی تخصصی دستگاه های لیفتمگ

لیفتمگ چیست؟

در کارخانه های صنعتی و کارگاه های تولیدی یکی از بزرگ ترین مسائلی که کارفرمایان و کارگران با آن روبرو هستند موضوع نحوه جابجایی محصولات تولید شده و یا مواد اولیه می باشد. در قدیم بیشتر این کار را از طریق نیروی انسانی انجام می دادند؛ یعنی افرادی را استخدام می کردند تا مواد اولیه را به دستگاه های تولیدی یا قسمت های مورد نیاز برسانند و محصولات تولید و بسته بندی شده را نیز به داخل انبار ببرند.

لیفتمگ

این کار هم از نظر هزینه نیروی انسانی برای کارفرما و هم از نظر سختی کار برای نیرو ها طاقت فرسا بود. به همین دلیل مهندسین مکانیک سعی کردند وسیله ای به نام لیفتمگ را طراحی کنند که با استفاده از خواص برخی مواد و آلیاژ ها مانند جذب بسیار قوی آهنربای نئودیمیوم بتوانند به راحتی قطعات و بسته های مختلف را جابجا کند. البته خود این دستگاه های لیفتر مگنت یک سیر تکاملی داشته اند و در حال حاضر در انواع مختلف دائمی و اتوماتیک در بازار موجود هستند.

کاربرد های لیفتمگ:

کاربرد های آهنربا های الکتریکی در صنایع مختلف بدون حد و مرز است؛ از ماشین های صنعتی بسیار بزرگ تا قطعات الکترونیکی کوچک و در حقیقت هر جا که به یک میدان مغناطیسی کنترل شده نیاز باشد از آهنربای الکتریکی استفاده می شود.

برای نمونه هایی از کاربرد آهنربای الکتریکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تفنگ های الکتریکی بازی پینت بال ‏‎(paintball)‎
  • دستگاه های بازی پین بال ‏‎(pinball)‎
  • پرینتر های ماتریس ‏سوزنی
  • سیستم سوخت رسانی انژکتوری

‏علاوه بر این، آهنربا های الکتریکی به پیشبرد پژوهش ها و آزمایش های علمی، هم چون حوزه ابر رسانش و شتاب ‏دهی سریع، هم کمک فراوانی کرده است.

ظرفیت حمل بار مگنت:

مگنت های صنعتی برای استفاده در صنعت با ظرفیت های گوناگونی تولید و روانه بازار می شوند و ظرفیت آن ها توسط تولید کننده مشخص می گردد اما حداکثر ظرفیت مگنت به فلزی که قرار است توسط مگنت لیفت شود نیز بستگی دارد.

لیفتمگ

هر چه سطج فلز صاف و یکدست باشد و ضخامت بیشتر داشته باشد ظرفیت مگنت بالاتر می رود و در مقابل اگر فلز دارای انحنا باشد ظرفیت مگنت کاهش می یابد. برای مثال اگر ظرفیت مگنتی ۱ تن باشد اما فلز مورد نظر دارای انحنا باشد می تواند بسته به میزان انحنا ظرفیت مگنت تا ۰.۵ تن کاهش یابد.

در نتیجه در حالت کلی ظرفیت مگنت به سه عامل زیر بستگی دارد:

  1. ظرفیت اسمی مگنت صنعتی
  2. شکل و میزان تخت و مسطح بودن فلز
  3. ضخامت فلز

مزایا و معایب مگنت های صنعتی:

مهمترین مزیت مگنت صنعتی قابلیت لیفت اجسام در حال حرکت می باشد؛ لذا اتصال آن به جسم مورد نظر بسیار آسان تر از جرثقیل می باشد و زمان کمتری هم نیاز دارد؛ همچنین حمل اجسام با وزنه چند تنی تا چندیدن برابر وزن خود دستگاه نیز از مزایای آن هاست؛ اما این مگنت ها تنها قادر به حمل اجسام فلزی می باشند که توسط نیروی مغناطیسی جذب می شوند و دیگر اجسام را نمی توانند حمل کنند که این مورد از معایب آن ها به حساب می آید.

بالابردن ایمنی در استفاده از لیفتمگ:

  • دستگاه باید دقیقاً در مرکز ثقل قطعه قرار گیرد تا به هنگام بلند کردن آن، احتمال بروز حادثه کاهش یابد.
  • به هیچ وجه نباید افراد در هنگام حمل و جابه‌جایی بار، در مسیر موردنظر حضور داشته باشند.
  •  لازم است اپراتور این بخش، از مهارت کافی برخوردار باشد و نیز تمامی افرادی که در اطراف این دستگاه قرار دارند، کلاه ایمنی به سر داشته باشند.

لیفتمگ

افزایش عمر لیفتر مغناطیسی:

برای بالا بردن عمر مگنت دستی می‌ توان در مواقعی که دستگاه مورد استفاده قرار نمی‌ گیرد، سطح آن را آغشته به روغن و یا گریس کرد تا از زنگ‌ زدگی سطح جلوگیری شود. همچنین برای محافظت از قطب‌ های دستگاه، باید دستگاه را پس از استفاده، روی تخته‌ های چوبی قرار داد تا از حالت کالیبره خود خارج نگردد.

رعایت این نکات ریز و جزئی، می‌ تواند ماندگاری و کارایی دستگاه را افزایش داده و شدیداً روی قیمت لیفت مگنت‌ های موجود مؤثر باشد. این نکات گرچه بسیار ساده به نظر می‌ رسند و خیلی از افراد از انجام آن‌ ها سرپوشی کرده و به‌ راحتی از کنار آن‌ ها می‌گذرند، اما نتایج خارق‌العاده و چشم‌گیری را به همراه خواهند داشت.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد