مانیتورینگ صنعتی چیست؟
در تعریف کلی مانیتورینگ صنعتی می توان اینطور گفت که به کمک این سیستم امکان آن وجود دارد که وضعیت انواع سیستم های صنعتی را بررسی نمود. در چنین شرایطی اطلاعات گوناگون از بخش های صنعتی جمع آوری گشته و با نمایش آنها اشخاص می توانند تصمیمات بهتری اتخاذ نمایند. زیرا اگر که برای هر دستگاه و یا هر قسمت، مشکلی به وجود آید، به سرعت می توان عکس العمل نشان داد و جلوی آن را گرفت.
تمامی این موارد نیازمند سیستم مانیتورینگ صنعتی قدرتمندی است که بتواند با سرعت زیاد، اطلاعات را نمایش داده و فرصت کافی برای اقدام را به مسئولین بدهد. یکی از تجهیزات مهم در این سیستم، مانیتور های بزرگ و صنعتی هستند که قادر هستند به صورت ۲۴ ساعته روشن مانده و مسئولیت نمایش اطلاعات را بر عهده گیرند.
کاربرد سیستم مانیتورینگ صنعتی:
سیستم های مانیتورینگ صنعتی، به منظور نظارت بر امکانات تاسیساتی و قسمت های مختلف به کار می روند. به وسیله این سیستم ها این امکان وجود دارد که با هزینه بسیار کم بر بخش های بسیاری نظارت داشت. هم چنین این سیستم کارایی پایش و نظارت بر روی تجهیزات را دارا می باشد. بعضی از این سیستم ها دارای فایل های خاصی به جهت ثبت صفحه های وب و دانلود کردن داده های ارسال شده هستند.
پایش دما و رطوبت به کمک سیستم های مانیتورینگ:
در محیط های صنعتی عوامل متعددی از قبیل دما، رطوبت، تابش مستقیم نور خورشید وجود دارند. هریک از موارد مذکور باید در بخش های گوناگون صنعتی مورد توجه قرار بگیرند و سیستم کنترل و مانیتورینگ صنعتی نیز به صورتی طراحی شده است که می تواند دما و رطوبت را کنترل نماید.
در قسمت های صنعتی که محیط آن ها فراتر از بخش های دیگر می باشند شرایط ویژه ای وجود دارد. عواملی همچون چگالی، درجه برودت و سطح رادیو اکتیو و دبی و … مواردی می باشند که در این سیستم ها باید به آن ها توجه شود. فضا هایی در بخش های صنعتی وجود دارند که وضعیت بسیار پیچیده ای را دارا نمی باشند ولی نمی توان مثل فضای منزل با آن ها مواجه شد.
سیستم کنترل کننده دما و رطوبت یکی از سیستم های ساده برای پایش محیط می باشد که تلاش می کند عوامل مختلفی مانند دما و رطوبت را با یکدیگر زیر نظر داشته باشد و اجازه ندهد که این دو عامل از حالت استاندارد خارج شوند. درحقیقت از این سیستم برای بیشتر بخش های صنعتی می توان استفاده کرد و شرایط مطلوبی را برای این محیط به وجود می آورند. امیدوارم به خوبی با مفهوم اینکه سیستم مانیتورینگ صنعتی چیست، آشنا شده باشید
بخش های مختلف مانیتورینگ:
-
سیستم کنترل:
متشکل از DCS / PLC و سخت افزار های مربوطه کـه مسـتقیما بـا I/O های داخل فیلد در ارتباط هستند.
-
سیستم Operatingو Monitoring:
این مجموعه در اتاقی به نام اتاق مرکزی یا Central control Room CCR نصب می شود و اپراتور ها از طریق این واسطه ها کنترل واحد ها را انجام می دهند. از آنجایی که این سیسـتم ها رابط بـین کـاربر و ماشـین آلات موجود می باشند، بـه آن ها اجمـالا Human – Machine Interface HMIیا رابط بین کاربر – ماشین گفته می شود.
در یک CCR بسته به وسعت و برزگی Plant تعدادی کامپیوتر و مانیتور قرار دارد که اپراتور ها با آن ها کار می کنند. ساختار رایج در سیستم های مانیتورینگ مدل Client – Server می باشد. در این مدل، اطلاعات دریافتی از سیستم کنترل در یک یا چند کامپیوتر قدرتمند بـه نـام Server پردازش شده و سپس اطلاعات لازم به کامپیوتر های ساده تری که در اختیار اپراتور ها قـرار دارد Client ارسال می شود. Server در واقع رابط بـین اپراتـور و سیسـتم کنتـرل اسـت. اپراتور ها مستقیما با Server کاری ندارند و وظیفـه نگهـداری Maintenance کـامپیوتر هـای Server بـر عهده فردی به نام Administrator است.
مزایای مانیتورینگ:
- نمایش گرافیکی پروژه و فرآیند تحت کنترل
- نمایش وضعیت لحظه به لحظه پروسه
- نمایش پارامتر های مهم فرآیند
- نمایش آنلاین خطا و محل آن
- ثبت دوره ای وضعیت ها
- تغییر و اصلاح کار
شرایط تخصصی اتاق های مانیتورینگ:
اتاق های کنترل به دلیل اهمیت بالایی که در روند اجرای پروسه و فرآیند نهایی دارند باید دارای شرایط خاص زیر باشند:
- تهویه مناسب
- دما
- کاهش نویز جهت صحت اطلاعات دریافتی و ارسالی
- رطوبت
- میزان تمیزی هوا
- طراحی مهندسی خود اتاق کنترل
- عدم مشکل جسمانی اپراتور
- امنیت
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.