مقدمه:
در مقاله درباره موتور برق و انواع آن درباره موتور برق ها، مدل های مختلف و کارایی آن ها بسیار صحبت نمودیم. حال بر آنیم تا در این مقاله، شما را با نکات بسیار مهمی که قبل از خرید موتور برق باید به آن ها توجه شود، آشنا نماییم.
حجم کار:
همانطور که قبلا گفته شد، موتور برق ها به دو نوع دیزلی و بنزینی تقسیم می شوند. قبل از انتخاب آن ها، شما باید به این نکته توجه نمایید که حجم کارتان به چه مقدار است. یعنی آیا برای مصارف خانگی قصد استفاده از آن را دارید یا هدف شما استفاده مصارف صنعتی است؟ در صورتی که حجم کار شما سبک باشد به انواع بنزینی و اگر حجم کارتان سنگین است، به نوع دیزلی احتیاج خواهید داشت. به یاد داشته باشید که انواع دیزلی در مقایسه با انواع بنزینی گرانتر می باشند.
نگهداری از موتور برق:
اگر بیش از ۲ هفته قصد ندارید که از موتور برق خود استفاده نمایید حتما شیر دستگاه را ببندید. گاه موتور برق را روشن نموده تا دستگاه، بدون بار روشن بماند و برای نگهداری از آن ها حتما شرایط انبار کردنشان را ایجاد نمایید.
اندازه گیری مصرف برق:
برای خرید مدل های بنزینی، لازم است که شما میزان برق مصرفی وسایل برقی موجود را محاسبه کنید. به این شکل که تمام وسایل برقی موجود در محل دستگاه را در نظر گرفته، میزان برق مصرفی هریک را اندازه گرفته و می نویسید. سپس این اعداد را با یکدیگر جمع می کنید تا به یک عدد دست یابید. عدد به دست آمده نشانگر قدرت مناسب موتور برقی است که قصد خرید آن را دارید.
قدرت برق دهی واقعی:
لازم است اطمینان حاصل شود که آیا موتور برق منتخب ما از نظر پشتیبانی وسایل و دستگاه هایی که قصد روشن کردنشان را داریم، نیاز ما را رفع می کند یا خیر. به طور کلی میزان قدرت این دستگاه حتما باید بیشتر از میزان مد نظر و مورد نیاز ما باشد تا با گذشت زمان، دستگاه دچار آسیب دیدگی نشود و عمری طولانی داشته باشد.
دستگاه هایی که الکتروموتور دارند برای روشن شدن، در زمان استارت به بیش از ۳ برابر توان نامی خود انرژی برق دهی نیاز دارند. به عنوان مثال برای استارت زدن و روشن کردن یک دستگاه میکسر بتن تک فاز که الکتروموتوری با قدرت ۲.۲ کیلووات دارد، حداقل موتور برقی با توان ۷ تا ۸ کیلووات مورد نیاز است. همچنین باید توجه کرد، اعداد بزرگی که بر روی موتور برق ها می نویسند، صرفا مدل دستگاه هستند و برای پی بردن به توان واقعی آن باید به برچسب مشخصات دستگاه رجوع کرد.
میزان صدای موتور برق:
یکی از نکات بسیار مهم در این زمینه، توجه به صدای موتور برق می باشد؛ در هنگام خرید این وسیله، شما باید به این نکته توجه نمایید که برای چه مکانی قصد استفاده از آن را دارید. توجه داشته باشید در صورتی که محل مورد نظر شما نزدیک بیمارستان یا دانشگاه باشد، شما نمی توانید از مدل های پر سر و صدا استفاده نمایید. مدل های دیزلی، سر و صدای بیشتری تولید می کنند. پس اگر حتما لازم است که از این نوع موتور برق استفاده کنید،باید از انواع کانوپی یا محفظه دار استفاده نمایید؛ زیرا این مدل دارای عایق صدا بوده و تا حد زیادی صدای دستگاه را جذب می کند یا اگر قرار است مدل بنزینی خریداری کنید و همچنان معذوریت صدا دارید باید مدل اینورتری یا سایلنت موتور برق بنزینی را تهیه کنید که به مدل کیفی معروف می باشد.
تفاوت موتور برق بنزنی و دیزلی در چیست؟
- روشن کردن دستگاه های بنزینی با هندل یا استارت برقی از انواع دیزلی بسیار راحت تر می باشد به خصوص در دمای پایین هوا.
- از لحاظ هزینه های تعمیرات و سهولت تعمیرات، موتور های بنزینی، نصف یا حتی کمتر از موتور های دیزلی می باشند.
- قیمت انواع دیزلی ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از بنزینی می باشد.
نکات ایمنی موتور برق:
- پیش از استفاده از هر نوع موتوری از جمله موتور برق، ابتدا کلیه اقدامات اولیه را به درستی مطالعه نموده و اجرا نمایید.
- در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی احتمال ایجاد آسیب های شخصی، آتش سوزی و یا شوک الکتریکی وجود دارد.
- رعایت اقدامات ایمنی و کنترل اتصالات، نقش بسیار مهمی در راه اندازی این وسیله به عهده دارد.
- نصب و راه اندازی یک موتور برق باید توسط یک فرد ماهر و با تجربه انجام گردد تا از بروز هرگونه مشکل احتمالی به دور باشد.
- نصب درست و اصولی دستگاه، یکی از نکات حائز اهمیت در میزان بهره وری و عملکرد این وسیله به حساب می آید.
- در زمان راه اندازی موتور برق، همه اجزاء آن باید به درستی متصل شوند تا از خطراتی از قبیل برق گرفتگی از موتور برق، سوخته شدن دستگاه و آتش سوزی موتور برق جلوگیری کند.
- از آنجایی که دستگاه های موتور برق ساعت های طولانی کار می کنند، احتیاج به نگهداری دائمی دارند.
نوع استارت موتور برق:
روشن نمودن دستگاه هایی که استارت الکتریکی دارند، بسیار آسان تر از دستگاه های هندلی می باشد؛ زیرا دستگاه های هندلی با کشیدن هندل فنری روشن می شوند. لازم به ذکر است که قیمت دستگاه های با استارت الکتریکی، گران تر می باشد.
تجهیزات جابجایی:
فرقی نمی کند که برند سازنده موتوربرق شما کدام کشور و کدام سازنده باشد به هر حال اگر موتور برقی که خریداری میکنید، دارای چرخ و دستگیره باشد، جابجایی آن سادهتر خواهد بود. اگر خود دستگاه این تجهیزات را نداشته باشد، باید کیت چرخ را جداگانه خریداری کنید.
اندازه مخزن سوخت:
مسلما هرچقدر مخزن سوخت بزرگتر باشد، دستگاه مدت بیشتری کار می کند؛ پس به انداره مخزن سوخت دقت نمایید.
قیمت:
قبل از خرید حتما باید قیمت های کلیه مدل ها را بررسی نمایید. درواقع شما باید ابتدا یک فهرست از همه انواع موتور برق ها تهیه کنید و قیمت ها را بنویسید. سپس با در نظر گرفتن بودجه خود و نوع کاری که از موتور برق توقع دارید، می توانید بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
برند های معتبر تولیدکننده موتوربرق:
برند های بسیاری اقدام به ساخت و تولید این محصول نموده اند که معتبرترین های آن ها عبارتند از:
- المکس ELEMAX
- هندا HONDA
- هوادسان HWASDAN
- کیپور KIPOR
- لانسین LONCIN
- کاما KAMA
- راتو RATO
- جیانگ دانگ JIANG DONG
- گرین پاور GREEN POWER
برای دریافت مشاوره و تهیه این محصول می توانید با مشاوران ما در تهران ابزار در تماس باشید.