بررسی دستگاه پخ زن و کاربرد آن

دستگاه پخ زن

پخ چیست؟

پیش از صبحت از دستگاه پخ زن باید گفت پخ زدن یا کونیک کردن لبه‌ ها در اتصال دو یا چند قطعه فلزی به یکدیگر نقش مهمی دارد. با استفاده از این فرایند، قطعات فلزی برای اتصال در جوشکاری آماده‌سازی می‌شوند. در عملیات پخ زنی لبه‌ های تیز و ناهموار

ورق‌ های فلزی هموار یا به اصطلاح پخ می‌شوند. این عملیات بر اتصال و کیفیت جوش بسیار تأثیرگذار است.

پخ زن

دستگاه پخ زن چیست؟

از دستگاه پخ زن برای ایجاد سطحی صاف و حذف لبه‌ های تیز ورق‌ های فلزی در طی عملیات جوشکاری استفاده می‌شود. در واقع، این فرایند لبه‌ سازی انتها و گوشه‌های لوله است. ایجاد این لبه در انتهای لوله به منظور آماده‌سازی آن ها برای عملیات

جوشکاری و اتصال لوله‌ها ضرورت دارد. بناراین، با استفاده از این ابزار کیفیت و کمیت نهایی کار افزایش پیدا می کند.

دستگاه‌ پخ زن در صنایع لوله و تیوپ، جهت صاف و گرد کردن قسمت‌های تیز دو سر لوله و آماده‌سازی آن ها برای فرآیند جوشکاری کاربرد دارد. ایجاد لبه‌ های صاف در میل گردها، حذف تیزی لبه سنگ‌ها یا شیشه‌ها نیز با استفاده از این دستگاه انجام می‌شود.

دستگاه پخ زن جهت پلیسه‌ زنی لوله‌های بریده شده و ایمن‌ سازی آن ها هم کاربرد دارد.

چگونه شیوه صحیح پخ زنی را انتخاب کنیم؟

پیش از انتخاب شیوه صحیح پخ‌زنی عوامل متعددی را باید در نظر گرفت. سوالات زیر تصمیم‌گیری در مورد شیوه پخ‌زنی را برای شما آسان‌تر می‌کند:

آیا این امکان وجود دارد که لوله یا صفحه را به مکانی که دستگاه پخ‌زنی قرار دارد، بیاورید؟

آیا قابل حمل بودن دستگاه پخ‌ زنی ضروری است؟

به ازای هر لوله یا به ازای هر عملیات پخ‌زنی چقدر زمان صرف می‌شود؟

برای راه‌اندازی دستگاه پخ‌زن، چه سطحی از مهارت لازم است؟

ایمنی همیشه حرف اول را می‌زند، هیچ کدام از شرایط و الزامات دیگر به اندازه ایمنی مهم نیستند. سایر شرایط و الزامات هر چه باشد، ارزیابی خطرات احتمالی در مکان پخ‌زنی اولین قدم برای تصمیم‌گیری در مورد شیوه صحیح پخ‌زنی است.

پخ زن

انواع مختلف دستگاه پخ زن:

دستگاه‌های پخ زن ورق و لوله در بازار به ۳ نوع مختلف وجود دارند که عبارتند از:

پخ زن دستی:

پخ زن دستی از انواع رایج این دستگاه به شمار می‌آید. برای کار با این دستگاه، نیروی دست اپراتور نیز در عملیات پخ زنی دخالت دارد. دستگاه پخ زن دستی در ورق‌ها یا لوله‌هایی که ضخامت زیادی ندارند و نیروی دست قادر به خم کردن آن هاست، کاربرد دارد.

ضخامت معمول ورق یا لوله برای استفاده در این نوع پخ زن، ۵ تا ۱۲ میلیمتر است. پخ زن دستی در صنایعی چون قاب‌ سازی یا ساخت اشیاء دکوراتیو کاربرد دارد.

پخ زن اتوماتیک:

تفاوت این نوع پخ زن با نوع دستی دستگاه پخ چیست؟

این دستگاه بر خلاف نوع دستی، به صورت کاملاً اتوماتیک عملیات پخ کردن را انجام می‌دهد. بنابراین، نیازی به استفاده از نیروی یدی یا دست در حین کار با این دستگاه وجود ندارد. به طور معمول، از این دستگاه برای خم و گرد کردن لوله‌ هایی که ضخامت بالایی

دارند، استفاده می‌شود.

پخ زن پنوماتیک:

از ویژگی‌های شاخص دستگاه پخ زن پنوماتیک می‌توان به وزن سبک و کاربرد آسان آن اشاره کرد. این نوع پخ زن در صورت عدم دسترسی به برق در مکان مورد نظر یا وجود گاز زیاد در محیط، بیشتر کاربرد دارد.

تفاوت بین پخ زن دستی ، اتوماتیک و پنوماتیک:

در اینجا می‌خواهیم تفاوت سه دستگاه پخ زن دستی ، هیدرولیک، اتوماتیک و پنوماتیک را با هم بررسی کنیم. دستگاه پخ زن دستی با نیروی دست اپراتور کار می‌کند. پخ زنی در نوع دستی تمیز بوده و به دلیل کنترل کردن فشار وارد شده کیفیت به دست

آمده مانند دستگاه سی ان سی می‌شود. اما در نوع اتوماتیک تمام کارها از وارد کردن فشار تا انتهای کار بر عهده دستگاه می‌باشد. در این دستگاه‌ ها نیاز به نیروی اپراتور نداریم.

معمولا کاربرد پخ زن دستی برای صنایعی انجام می‌شود که وسایل ضخامت زیادی ندارند. برای کار با فلزاتی که ۵ تا ۱۲ میلیمتر ضخامت دارند پخ زن دستی قابل استفاده است. در راهنمای استفاده از آن آمده است که برای قاب سازی و پخ زدن اشکال

هندسی و ورق‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از پخ زن اتوماتیک برای لوله‌ های ضخیم و سنگین استفاده می‌شود.

پخ زنی

در صورتی که قصد کار کردن با دستگاه‌ پخ زن را در مکان هایی که دسترسی به گاز یا برق به آن دشوار است را دارید، دستگاه‌پخ زن پنوماتیک بهترین گزینه برای استفاده است. این دستگاه به وسیله پمپ باد عمل پخ زنی را انجام می دهد.

روش های پخ زدن در جوشکاری:

پخ زدن در فرآیند جوشکاری با روش های مختلفی صورت خواهد گرفت. این روش ها شامل سنگ، قوس، تراش و شعله می باشند که هر یک هزینه هایی را می طلبد. زمانیکه قرار است برآورد کلی از هزینه جوش داشته باشیم، اینکه کدام روش را برای پخ زدن در

جوشکاری استفاده می کنید، باید مد نظر قرار دهید. در صورت نیاز به راهنمایی در زمینه پخ زدن در فرآیند جوشکاری و خرید قطعات و دستگاه های جوش اصل و با کیفیت با ما در تهران ابزار در تماس یاشید.

تهران ابزار

مجموعه تهران ابزار از سال ۱۳۸۴ تاکنون در زمینه تامین تمامی تجهیزات مورد نیاز صنایع پیشران ، کارگاه ها ،‌تولیدی ها و … فعالیت کرده تا سهمی در بهبود، رشد و تکامل تولیدات داخلی در هر رسته ای داشته باشد جهت دریافت

اطلاعات کاملتر می توانید به وب سایت تهران ابزار مراجعه و یا با کارشناسان مجموعه از طریق شماره ۰۲۱۸۸۹۸۹۲۰۰ در تماس باشید.

زمینه کاری تهران ابزار در ابزارآلات برقی:

دریل برقی ، دریل شارژی ، اره برقی ، فرز ، میخکوب ، بکس برقی ، سشوار صنعتی ،مینی فرز و … در انواع برند های مختلف مانند متابو ،‌آروا ، بوش ، رونیکس و …

زمینه کاری مجموعه تهران ابزار در حوزه ابزارآلات هیدرولیک :

جک هیدرولیک انرپک ،  پمپ هیدرولیک انرپک ، جک هیدرولیک رن ، پمپ هیدرولیک رن ، آچار هیدرولیک انرپک و …

تامین تجهیزات بادی :

دریل بادی ، گیریس پمپ بادی ، بکس بادی و …

تهران ابزار مجموعه کاملی از هر آن چیزی است که شما به آن نیاز پیدا خواهید کرد.

پیگیری مقالات مشابه

لوله سیاه فولادی و کاربرد آن

بررسی لوله مانیسمان و کاربرد آن

بررسی تخصصی لوله پلی اتیلن 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد