پمپ کف کش چیست؟
پمپ کف کش که با نام لجن کش هم شناخته می شود، از دستگاه های مدرنی می باشد که در پی مدرنیزه شدن کارخانجات و صنایع طراحی و تولید شد. مکانیزم عملکرد این پمپ ها به گونه ای است که از طریق خارج نمودن آب های آلوده و صاف که املاحی مثل گل و لای، لجن های ته نشین شده، شن های ریز و پسماندهای کوچک دارند، عمل کف کشی را انجام می دهد.
این پمپ ها از لحاظ مسائل مختلف، به انواع گوناگونی تقسیم بندی می شوند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. از آنجایی که موتور های الکتریکی پروانه های پمپ را به حرکت در می آورند، به پمپ لجن کش، الکترو پمپ لجن کش هم گفته می شود.
انواع این محصول:
همانطور که گفته شد، این دستگاه دارای انواع متعددی بوده و بسته به فاکتور مورد نظر جهت دسته بندی، می توان انواع متعددی را نام برد که برخی از آن ها عبارتند از:
- ساده: انواع پمپ کف کش که با نام های کف کش دستی یا حتی کف کش های بدون قطع کن (بدون فلوتر) هم شناخته می شوند، به صورتی طراحی شده اند که در آن ها کاربر به حالت دستی، پمپ را خاموش و روشن می کند و از آنجایی که فلوتر ندارد، خطر خشک کار کردن همواره این پمپ ها را تهدید می کند.
- فلوتردار (دارای قطع کن برقی): از آنجایی که انواع فلوتر دار این پمپ ها، بر اساس مقدار سطح آب، جریان را قطع و وصل می کنند، گزینه بسیار مناسبی برای خرید می باشند.
- کف کش آب از بغل: در این مدل کف کش ها، پمپ فضای بیشتری را گرفته و دهانه خروجی آن ها در کنار تعبیه شده است.
- کف کش آب از رو: این مدل کف کش ها هم فضای کم تری را اشغال می کنند و هم این که راحت تر خنک می شوند؛ علت این موضوع این است که دهانه خروجی در بالای پمپ تعبیه شده است.
- پمپ کف کش بادی (پنوماتیک): از این پمپ ها در محیط هایی با خطر زیاد جهت خارج کردن سیال از منهول، چاه ها و غیره استفاده می شود.
- پمپ کف کش برقی ضد انفجار (EX) اروپایی: این پمپ ها به منظور انتقال سیالات شیمیایی و قابل اشتعال و انفجار و انواع مشتقات نفتی به کار رفته و دارای بدنه چدنی هستند.
- خازن داخل
- خازن بیرون (تکفاز)
-
انواع پمپ کف کش از لحاظ نحوه خنک کاری:
- آب خنک
- روغن خنک
-
انواع پمپ کف کش از لحاظ قرار گیری پروانه در هوزینگ یا پوسته و از لحاظ شکل:
- پروانه نیمه باز: جهت جابه جایی آب صاف و آب های آلوده و حاوی املاح (آب و یا آبگیر رودخانه).
- پروانه بسته: به منظور جا به جایی آب های صاف و تمیز.
راهنمای استفاده از این محصول:
پیش از انجام عمل کف کشی، محل مد نظرتان را پر از آب کرده و سپس پمپ را داخل آن محل قرار دهید. حتما به این نکته دقت نمایید که به منظور پمپ کردن لجن ها، ولتاژ برق باید کافی باشد زیرا در غیر اینصورت موجب کم کاری پمپ و یا نیم سوز شدن آن می شود. به یاد داشته باشید که از پمپ های تک مرحله ای فقط برای چاه هایی تا قطر ۱۲ اینچ استفاده کنید. همچنین موتور پمپ توسط آب هایی که پمپ می شوند، خنک می شود. لازم به ذکر است که بهتر است از انتخاب موتور به دبی (واحد سیالات در مکانیک) و نمودار ارتفاع یا هد پمپ توجه کنید.
کاربرد های مهم این محصول:
همانطور که گفته شد پمپ هاب کف کش یا لجن کش دارای انواع مختلفی می باشند و البته هر یک از آن ها کارایی و کاربرد مخصوص به خود را دارند؛ البته در کل می توان گفت که این وسیله پرکاربرد، در بسیاری از موارد موجب سهولت کار کاربران شده است. برخی از این کاربرد ها عبارتند از:
- پمپاژ کردن و انتقال آب های صاف و تمیز
- پمپاژ کردن و انتقال مایعات رقیق
- تخلیه و خروج آب استخر ها و مخازن و انتقال آن ها
- تخلیه و خروج مخزن های آب و مایعات مختلف
- تخلیه آب از چاه ها
- آبیاری کردن مزارع، باغ ها، گلخانه ها و باغچه های بزرگ
- پمپاژ کردن آبی که مخصوص مصارف خانگی و نوشیدن است
- تخلیه پساب های فاضلاب با غلظت کم و ناچیز
- تخلیه آب ها و پساب های پس از باران
- کف شکنی
اجزاء تشکیل دهنده این دستگاه چیست؟
این پمپ ها از اجزای مختلفی تشکیل می شوند که عبارتند از:
- پروانه
- الکتروموتور
- محور
- حلزون
- درزگیر مکانیکی
- کابل و متعلقات دیگر
جنس کف کش ها با توجه به کاربردی که دارند می تواند آلومینیومی، استنلس استیل، چدنی، مواد پلیمری و … باشد. از آنجایی که میزان پمپاژ این محصولات، به سرعت چرخش پروانه های آن بستگی دارد، پروانه ها نیز باید از مواد با کیفیت ساخته شوند، اما معمولا جنس آن ها از استیل، چدن، برنج، تکنوپلیمر و نوریل (پلاستیک فشرده) می باشد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.