درباره پنل های خورشیدی و کاربرد های آن

پنل خورشیدی چیست؟

آنچه بر همگان واضح است، به وجود آمدن انرژی خورشیدی از نور خورشید است. در این میان پنل های خورشیدی این نور را به الکتریسیته تبدیل نموده و دارای کاربرد های بسیاری می باشند. این کاربرد ها عبارتند از:

  1. کنترل قدرت سیستم اتاقک ها
  2. کنترل تجهیزات ارتباطی
  3. کنترل حسگر و تولید الکتریسیته توسط سیستم های الکتریکی خورشیدی خانگی و تجاری

پنل خورشیدی

انواع پنل خورشیدی:

  • پنل خورشیدی مونو کریستال:

این پنل ها به شکل تک کریستالی بزرگ، طراحی و تولید می شوند که در صورت سطح یکسان صفحه خورشیدی، قادرند بیشترین توان الکتریکی را در خروجی به وجود آورند. نکته قابل توجه اینجاست که این گونه پنل ها در نواحی که بازتابش بیشتری دارند، دارای بازدهی بالاتری هستند.

  • پنل خورشیدی پلی کریستال:

این مدل پنل ها در مناطق گرمسیر بیشتر استفاده می شوند به این دلیل که سطح آن روشن تر بوده و انرژی تابشی خورشید را جذب می کند و با افزایش مقاومت در اثر گرم تر شدن، افت توان پنل خورشیدی کمتر می باشد.

نحوه کار صفحات پنل خورشیدی:

این پنل ها متشکل از موادی می باشند که با تابیدن نور خورشید و دریافت انرژی از فوتون های خورشیدی باردار می شوند. باردار شدن الکترون های این مواد به سیستم خاص اتمی آن ها مربوط می باشد. در سیستم اتمی آن ها از موادی استفاده شده که الکترون ها با دریافت انرژی فوتون ها برانگیخته شده و به سطح انرژی بالاتری تغییر مکان می دهند. در این حالت از دو نوع ماده با دو خاصیت در دو طرف یک صفحه نفوذ ناپذیر الکترونی استفاده می شود و در دو طرف این صفحه بار های مثبت و بار های منفی با دریافت انرژی خورشید شکل گرفته و اختلاف پتانسیل ایجاد می کنند.

پنل خورشیدی

با استفاده از پتانسیل ایجاد شده (ولتاژ دو طرف صفحه) و ایجاد مدار بسته می توان به جریان الکتریکی دست پیدا کرد. با سری سازی و موازی سازی سلول های موجود در پنل های خورشیدی می توان به سطح پتانسیل بالاتر و جریان بیشتر دست یافت. تعداد و نوع سلول های خورشیدی موجود بر روی یک صفحه خورشیدی، انرژی خورشیدی ولتاژ و جریان خروجی و نهایتا توان خروجی پنل را مشخص می کنند و بدین ترتیب پنل های ۱۲ ولت، ۲۴ ولت، ۴۸ ولت، با توان های ۵۰ وات، ۱۰۰ وات، ۱۵۰ وات، ۲۰۰ وات و ۲۵۰ وات رایج برای استفاده در سیستم های انرژی خورشیدی تولید می شوند.

نحوه نصب پنل های خورشیدی چگونه است؟

راندمان و بازده یک پنل خورشیدی به میزان و شدت تابش دما و درجه حرارت مراقبت های دوره ای بستگی دارد تا بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد. گفتنی است صفحات خورشیدی در مناطق خنک بالاترین بازده ممکن را دارند و علت آن هم این است که از اتلاف انرژی به دلیل بالا رفتن دما جلوگیری می گردد.

در زمان نصب این تجهیزات باید شدت تابش محل قرار گیری پنل خورشیدی را اندازه گرفت تا بهترین مکان را انتخاب کرد. همچنین در زمان نصب، باید پنل ها را به نوعی قرار داد تا سایه هر پنل بر روی پنل کناری قرار نگیرد تا از ایجاد سایه سوختگی جلوگیری شود. همچنین از نصب صفحات خورشیدی در اماکنی که تیر های چراغ برق و ساختمان های بلند حضور دارند و باعث ایجاد سایه بر صفحه خورشیدی می شوند، جدا خودداری شود زیرا موجب تشکیل نقطه داغ و تشکیل سایه سوختگی می شود.

فواید پنل های خورشیدی:

  • فایده بعدی این است که شما تنها در هنگام نصب اولیه پنل، هزینه می پردازید و انرژی ای که پنل در ادامه طول عمر خود تولید می کند بسته به کیفیت و نوع پنل به اندازه ۱۵ تا ۲۰ سال است و کاملا رایگان است.
  • با وجود پنل های خورشیدی، دیگر نیازی به پرداخت هزینه های سنگین نصب دکل و کابل کشی نمی باشد. پنل خورشیدی مطمئنا ارزان تر است و در صورت نگهداری صحیح، تا سه دهه قابلیت تولید انرژی دارد.

پنل خورشیدی

  • درزمان استفاده از صفحات خورشیدی از تجهیزات آف گرید استفاده می شود؛ تجهیزات آف گرید تجهیزاتی هستند که جهت استفاده از آن به جریان اصلی برق احتیاجی نیست.
  • همچنین از دیگر مزایای پنل های خورشیدی این است که در صورتی که انرژی مصرفی از تولیدی پنل بیشتر باشد، انرژی اضافی قابل فروش است معمولا کمپانی سازنده پنل آن را خریداری می کند.
  • بهترین فایده آن این است که از انرژی های پاک و تجدیدپذیر تغذیه می شود. با توجه به تغییرات جهانی آب و هوا و گرم شدن کره زمین، حفظ اتمسفر امری مهم به حساب می آید. پنل های خورشیدی کمترین آلودگی و استهلاک را دارند و تا مدت زیادی سالم می مانند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد