پیستوله برقی چیست؟
همانطور که در مقاله بررسی تخصصی پیستوله بادی گفته شد، پیستوله ها رنگ پاش هایی هستند که با تکنولوژی ویژه ای که دارند، موجب پاشش رنگ می شوند. داخل سیستم پیستوله برقی، یک مخزن رنگ و یک مخزن هوا وجود دارد که با برخورد هوا با رنگ باعث پودری شدن رنگ و در نهایت اسپری شدن آن به بیرون می شود.
درواقع، این پیستوله ها متشکل از یک قسمت به نام تفنگ پاشش می باشند که گاز های تبدیل شده به پودر رنگی را به بیرون پخش می کنند، ابن تفنگ ها که با نام اسپری گان هم شناخته می شوند، قابل تبدیل به حالت های اتوماتیک، بادی و دستی می باشند.
پس از گذشت سال ها، شخصی به نام ادوارد سیمور (Edward Seymour) این اختراع را کامل تر کرده و رنگ پاش های امروزی با نام پیستوله برقی به وجود آمدند که در آن ها رنگ تبدیل به حالت گاز می شود.
مکانیسم عملکرد پیستوله برقی چگونه است؟
همانطور که گفته شد، پیستوله برقی دستگاهی است که برای رنگ کردن محیط اطراف، کاربرد های بسیاری دارد. این دستگاه، در واقع یک اسپری است که در پوششی فلزی قرار گرفته و مقدار مشخصی از هوا را درون خود ذخیره کرده است. مکانسیم عملکرد آن به این شکل است که:
- پیستوله مقداری هوا در مخزن خود ذخیره می کند و از آن برای تبدیل کردن رنگ به ذرات پودری شکل بهره می گیرد.
- پیستوله های برقی غالباً به یک تفنگ پاشش مجهز هستند که ذرات پودری شکل رنگ را در محیط پخش می کند.
- این تفنگ انواع مختلفی دارد که رایج ترین آنها تفنگ اتوماتیک، بادی و دستی می باشد.
برخی از کاربرد های مختلف پیستوله برقی:
- پیستوله های برقی در رنگ آمیزی دیوار کاربرد بسیاری دارند.
- این محصول، موجب کیفیت بهتر رنگ آمیزی درب منزل می شود.
- پاشش مواد ضدعفونی کننده یا الکل از دیگر کاربرد های این وسیله می باشد.
- رنگ آمیزی نرده یکی از بهترین کاربرد های این دستگاه می باشد.
- به منظور ایجاد رطوبت در گلخانه ها، استفاده از پیستوله برقی توصیه می شود.
- پاشش شکلات رقیق روی شیرینی از کاربرد های این محصول در صنایع خوراکی به حساب می آید.
- رنگ آمیزی صندلی یکی دیگر از کاربرد های پیستوله برقی می باشد.
- این روز ها برای رنگ کردن بدن به به رنگ برنز یا شکلاتی به جای رفتن سولاریوم و همچنین مسابقات پرورش اندام از این وسیله پر کاربرد، استفاده می شود.
انواع سیستم پاشش رنگ در پیستوله های برقی:
-
قابلیت High volume low pressure:
با استفاده از این قابلیت، حجم زیادی از هوای گرم با فشار خیلی کم، از تفنگ رنگ پاش خارج می شود که برای استفاده در پاشش رنگ روی خودرو ها، مبلمان، نقاشی منظره و … بسیار پرکاربرد می باشد.
-
قابلیت Low volume low pressure:
برخلاف قابلیت HVLP، این قابلیت از حجم پایین هوا برای پاشش رنگ استفاده می کند و این ویژگی نشانه برتری آن نسبت به HVLP می باشد. اما مدل های HVLP بیشتر استفاده می شوند و قیمت پایین تری دارند؛ این در حالی است که پیستوله ها با قابلیت LVLP راندمان بالاتری دارند.
یک نوع دیگر از پیستوله ها نیز وجود دارند که برای نخستین بار در کشور آمریکا طراحی شدند و قابلیت ترکیب ذرات اتم را دارند. از این نوع پیستوله، معمولا در صنعت دوچرخه سازی استفاده می شود.
نکاتی مهم در زمان استفاده از پیستوله برقی:
- همواره توجه داشته باشید که اگر می خواهید در زمان استفاده از پیستوله برقی بهترین کارایی را داشته باشید، فاصله پیستوله با سطح مورد نظر به اندازه فشار هوا تنظیم باشد؛ یعنی به صورتی باشد که رنگ بر روی سطح دون دون نشود.
- حتما توجه کنید که اگر باد پیستوله زیاد باشد، پیستوله برقی با هوای بیشتری کار می کند که در این صورت باعث می شود رنگ زیادی پودر شود. در نتیجه بیشتر رنگ در هوا پخش شده و مقدار کم تری بر روی سطح مورد نظر، به صورت پودری تشکیل می شود.
- حال اگر باد دستگاه کم باشد قطرات رنگ بزرگ تر می شوند و به صورت نقطه نقطه روی سطح نمایان می شوند. این مسئله از کارکرد پیستوله برقی می کاهد و سطح مورد نظر، دیگر زیبا به نظر نمی رسد.
- در هنگام کار با پیستوله برقی، همیشه یک دستمال تمیز به همراه خود داشته باشید تا در صورت ایجاد گرفتگی در دهانه خروجی رنگ، سریعا سطح را تمیز نموده و مانع از خشک شدن رنگ در محل شوید.
- از نکات مهم در هنگام کار با پیستوله برقی، استفاده از ماسک می باشد. سعی کنید حتما فن و یا پنجره باز باشد و بخاری، گاز یا اجاق در مکان روشن نباشد. زیرا مواد رنگی معمولا با فرآورده های بنزینی ساخته می شوند.
- اگر از پیستوله برقی در اماکن باز استفاده می کنید، کالا های دیگر همچون خودرو، موتور یا … را دور نگه دارید زیرا ذرات رنگ در داخل هوا معلق می باشند و بر روی تمام سطوح می نشینند.
- پس از اتمام کارکرد پیستوله برقی، محفظه و پیستوله را کاملا تمیز نمایید.
نگهداری و تمیز کردن پیستوله:
- پس از اتمام رنگ کاری، کل بدنه پیستوله را درون محلول تمیز کننده قرار داده و به خوبی تمیز کنید.
- کلاهک و نازل باید به صورت جداگانه در محلول با برس به خوبی تمیز شوند.
- بهتر است محلول تمیز کننده را در مسیر عبور رنگ اسپری نمایید و مراقب باشید منافظ کلاهک و نازل، صدمه نبینند.
- برای تنظیم سوزن پیستوله بهتر است در زمان نصب، ماشه را به عقب بکشید.
برای دریافت مشاوره بیشتر با ما در تهران ابزار در تماس باشید.