نکات مهم کار با پیک جوشکاری

پیک جوشکاری:

همانطور که در مقالات گذشته هم گفته شده است، سرپیک جوشکاری وسیله ای مکانیکی می باشد که با ترکیب گاز سوختی و اکسیژن موجبات ذوب کردن فلزات را فراهم می کند. این سرپیک متشکل از یک فلز بلند است که انتهای آن به منظور سهولت در کار کاربر، با یک زاویه خم شده است. از دو لوله تشکیل دهنده این سرپیک گاز سوختنی و اکسیژن خارج می گردد. تورچ جوشکاری (سر پیک جوشکاری) از طریق شیلنگ به منبع سوخت وصل می گردد. سپس در اثر ترکیب سوخت و اکسیژن، یک شعله آبی کوچک ایجاد می شود. در بسیاری از صنایع مختلف از این نوع جوشکاری استفاده می شود اما می توان گفت رایج ترین آن ها جوشکاری های MIG و TIG می باشند.

سرپیک جوشکاری

سرپیک جوشکاری اکسیلی استیلن:

سر پیک جوشکاری اکسیلی استیلن یک وسیله کاملا مقرون به صرفه و همه کاره می باشد که بسیاری از افراد جهت گرم کردن، جوشکاری، لحیم کاری و برش فلز از آن استفاده می کنند. گفتنی است که این ابزار جهت بهبود کارکرد از گرمای شدید استفاده می کند و یکی از مهم ترین نکات در مورد استفاده از آن، تنظیم کردن درست آن می باشد. در واقع به کار گیری تنظیم کننده های کاهش فشار، اتصال گاز به منبع گاز و روشن نمودن ایمن شعله سر پیک، همگی از نکات بسیار مهم چگونگی استفاده از سرپیک های اکسی استیلن می باشند.

نکات بسیار مهم در مورد جوشکاری با گاز اکسی استیلن:

  1. همواره به یاد داشته باشید که پیش از آن که دستگاه های تقلیل فشار را ببیندید باید شیر کپسول ها را مقداری باز کنید تا اگر گرد و غبار یا آلودگی در آن محل وجود دارد، به داخل دستگاه وارد نگردد.
  2. توجه نمایید که از یک کپسول استیلن هیچوقت بیشتر از ۱۰۰۰ lit در ساعت برداشت نکنید؛ اما اگر لازم دارید که بیش از این مقدار استفاده کنید، بهتر است چند کپسول را به وسیله یک کلکتور (جمع کننده) به مدار متصل کنید. در صورت نیاز می توان چند کپسول را از طریق یک کلکتور (جمع کننده) به مدار متصل کرد که در این صورت هم نباید از هر کپسول بیشتر از ۷۰۰ lit برداشت نمود، زیرا استیلن به علت سرعت زیاد از کپسول خارج می شود.
  3. برای جلوگیری از خروج استیلن از کپسول ها باید در زمان خروج گاز آن ها را به حالت عمودی قرار دهید در صورت نیاز آن را مایل قرار دهید تا شیر کپسول حداقل به اندازه ۴۰ cm از سطح زمین فاصله داشته و به عنوان زیر سری حتماً از قطعات توپر استفاده کنید.
  4. جهت پاک کردن سوراخ نازل ها از هرگونه آلودگی تنها از سوزن های ویژه همین کار استفاده نمایید نه از چیز دیگری.
  5. هیچگاه پیش از سرد شدن کامل سرمشعل، آن را تعویض ننمائید.

جوشکاری

نکات ایمنی و پیشگیری از حوادث درجوش با گاز و کار با کار با پیک جوشکاری:

  1. هرگونه اتصالات مربوط به گاز هایی که مصرف می شوند باید به خوبی آب بندی شوند و آب بندی آن ها از طریق کف و صابون به همراه یک قلم مو انجام می شود.
  2. به یاد داشته باشید که کپسول های اکسیژن و استیلن باید از منابع حرارتی دور باشند و از محل جوشکاری حداقل ۳ m فاصله داشته باشند.
  3. هیچگاه مشعل را با کبریت روشن نکنید و جهت روشن نمودن آن از فندک یا چراغ جوشکاری کمک بگیرید.
  4. به یاد داشته باشید که برای هر مخزن استیلن باید ۶۰ m ۲فضا و ۲۰ m سطح در نظر گرفته شود.
  5. کپسول استیلن را در برابر حرارت یا تابش نور خورشید قرار ندهید؛ این موضوع به علت آن است که ازدیاد حرارت به اندازه ۲ cm فشار کپسول را در یک اتمسفر بالا می برد.
  6. از کپسول های استیلن در برابر ضربه خوردن، زمین افتادن، حرارت دیدن و یا یخ زدگی مراقبت کنید و اگر مخزن دچار یخ زدگی شد، به نحوی از آب گرم استفاده نمایید کپسول بیش از اندازه گرم نشود.
به یاد داشته باشید:
  1. در هنگام کار با پیک جوشکاری همواره از عینک های ایمنی محافظ جهت مراقبت از چشم ها در برابر درخشندگی شدید محل جوشکاری و جهیدن استفاده نمایید. عینک هایی که شیشه تیره تری دارند، بهترین گزینه به حساب می آیند.
  2. در صورتی که شیلنگ استیلن آتش گرفت، سریعا شیر اصلی را ببندید و بعد از آن شروع به خاموش کردن آتش کنید.
  3. به خاطر داشته باشید که اتصالات لوله ها و واشر های آب بندی در استیلن را، هرگز از جنس مس یا آلیاژ هایی از آلومینیوم که بیشتر از ۶۵% مس داشته باشد انتخاب نکنید زیرا خطر انفجار در آن ها وجود دارد.

ابزار حوشکاری

  1. سعی کنید کپسول اکسیژن و اتصالات آن را دور از روغن و چربی نگه دارید زیرا خطر انفجار وجود دارد؛ به منظور روان نمودن پیچ های تنظیم مربوطه از آب صابون و یا گلیسرین استفاده کنید.
  2. هرگز کاغذ و پارچه و چوب  و مواد قابل اشتعال دیگر را در محل جوشکاری نگهداری نکنید.
  3. در کارگاه های سر بسته پنجره ها باید همیشه در زمان کار باز باشند و هواکش های محل هم به خوبی کار کنند.
  4. در صورتی که شعله در سر پیک جوشکاری یا  برشکاری پس بزند باید فورا شیر اکسیژن و سیلندر را بسته و سر پیک را در صورت لزوم در آب خنک نمود.
  5. در هنگام جوشکاری حتماً از لباس کار یقه بسته استفاده کرده و تا جای ممکن از پیشبند و کلاه محافظ و دستکش چرمی استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر درباره متعلقات جوشکاری می توانید به مقالات ابزار متداول جوش و برش پرتابل و هوابرش، پیک جوشکاری و دسته برش مراجعه نمایید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد