همه چیز درباره کمپرسور باد

کمپرسور باد چیست؟

دستگاه کمپرسور باد یا پمپ باد، یک دستگاه‌ اولیه‌ و الزامی در بسیاری از صنایع گوناگون از جمله ابزار پنوماتیک می باشد که به منظور تامین نیروی لازمه در تجهیزات با تولید هوای فشرده، قدرت و انرژی طیف گسترده‌ای از ابزار ها و دستگاه ‌ها را فراهم نموده و موجب فراهم شدن بسیاری از امکانات در این تجهیزات، می باشد. از آنجایی که این دستگاه ها کاربری فوق العاده بالایی دارند، آن ها را با نام اسب بارکش هم شناسایی می کنند. در حال حاضر از انواع کمپرسور های باد، به منظور مصارف صنعتی و عمومی استفاده می‌شود، در واقع کمپرسور های باد با عملکرد منحصر بفردی که دارند، موجب پیشرفت و گسترش بسیاری از صنایع شده و در افزایش راندمان کاری و بازدهی آن‌ ها بسیار موثر می باشند.

کمپرسور باد

موارد استفاده از کمپرسور باد:

  • ایجاد هوای تمیز با فشار هوای متوسط ​​برای رانندگی در بعضی از مدارس و سیستم های کنترل پنوماتیک
  • تولید حجم زیادی از هوای فشار متوسط ​​برای پروسه های صنعتی در مقیاس بزرگ
  • ایجاد هوای با فشار بالا جهت پر کردن سیلندر گاز
  • پر کردن مخزن هوای فشار بالا (HPA)
  • تهویه هوای تمیز با فشار متوسط ​​برای غواصان در سطح زیر آب
  • باد کردن تیوپ، تایرها، توپ، جاروبرقی، یخچال و …
  • ایجاد حجم بالایی از فشار هوای متوسط در ابزار پنوماتیک (بادی)

انواع کمپرسور های باد:

  • کمپرسور باد سیلندر پیستونی:

رایج ترین نوع کمپرسور در خیلی از بخش های تولیدی و صنعتی، کمپرسور پیستونی می باشد. حداکثر میزان فشار باد موجود در کمپرسور باد پیستونی، ۸ الی ۱۰ بار می باشد و اگر تعداد مصرف کننده های بادی در یک مکان بالاتر روند، دیگر نیاز به بالا بردن فشار نبوده و در این حالت لازم است که ذخیره مخزن دستگاه و سرعت باد افزایش یابند. در صورت ازدیاد میزان مصرف کننده ها و قصد استفاده از کمپرسور در کارگاه های رنگ پاش، لازم است که از نوع دو پیستونه به همراه پمپ باد ۳۵۰ یا ۷۰۰ لیتری استفاده شود. در واقع با در نظر گرفتن تعداد مصرف کننده ها باید از ظرفیت بالاتری استفاده کرد.

  • کمپرسور باد اسکرو:

عملکرد این کمپرسور، به این شکل است که در این دستگاه، دو مارپیچ یا حلزونی در کنار هم به صورت نر و ماده قرا گرفته و با ورود هوا به کمپرسور، مارپیچ ها به حالت دورانی درمی آید، در نتیجه هوای تولید شده در اثر این دوران، فشرده شده و از سمت دیگر کمپرسور، خارج می گردد. کمپرسور هوا یا باد اسکرو به دو صورت روغنی و بدون روغن تولید و عرضه می شوند. در کمپرسور باد روغنی اسکرو، روغن از فیلتر و سیستم جدا کن روغن عبور کرده، و وارد دستگاه می شود، در نتیجه به علت چرب شدن هوا، از میزان استهلاک قطعات کم شده که این امر موجب افرایش عمر کمپرسور می شود. در نوع بدون روغن، هزینه تهیه سیستم جدا کن روغن از بین می رود و به همین دلیل استفاده از این محصول، در ظاهر، مقرون به صرفه تر است. استفاده از این سیستم در صنایعی رایج است که به هوای کاملا تمیز و پاک احتیاج باشد اما گفتنی است که در کمپرسور باد بدون روغن به دلیل خشکی قطعات، هزینه استهلاک بالاتر می باشد.

  • کمپرسور باد بی صدا یا سایلنت:

کمپرسور باد بی صدا یا سایلنت به نوعی از کمپرسور ها گفته می شود که نویز تولیدی آن ها در هنگام کارکرد در دسی بل پایین تری باشد، در این مدل، صدای ناشی از اصطکاک قطعات و ضربات کمتر بوده و معمولا برند های اروپایی مثلا: ژاپنی و ایتالیایی در زمینه عایق کردن کمپرسور یا قرار دادن کمپرسور در محفظه بی صدا فعالیت بیشتری داشته و موفق تر بوده اند.

کمپرسور بی صدا

 

  • کمپرسور هوای خشک پیستونی:

کمپرسور های هوا خشک، مورد استفاده برای گاز های اکسیژن، دی اکسید کربن، هیدروژن، نیتروژن، نیترواکساید و هوای بدون روغن می باشند. حداکثر فشار در این دستگاه، ۴۵ بار بوده و ظرفیت نرمان آن ۱۰۰ متر مکعب بر ساعت می باشد.

  • کمپرسور هوا دیافراگمی:

کمپرسور هوای بدون روغن دیافراگمی متناسب برای گازهای آرگون، هلیوم، هیدروژن، نیتروژن و متان می باشد. حداکثر فشار در این دستگاه، ۱۰۰ بار بوده و ظرفیت نرمال آن، ۴۰۰ متر مکعب بر ساعت می باشد.

نکات مهم در خرید کمپرسور ها:

ظرفیت:

قبل از خرید کمپرسور، حتما وضعیت کار مورد نظر و ظرفیت کمپرسور را با یکدیگر تطبیق دهید.

فرکانس:

فرکانس کمپرسور یک مفهوم تخصصی بوده که اگر در ارتباط با آن اطلاعات کافی ندارید، بهتر است قبل از خرید حتما برای دریافت مشاوره، اقدام نمایید.

مدت زمان کارکرد:

برای برخی از افراد، استفاده ۲۴ ساعته مداوم از دستگاه بسیار مهم است اما در بعضی از موارد کمپرسور ها تنها برای ساعات کوتاهی مورد استفاده قرار می گیرند به همین دلیل توجه به میزان زمان کارکرد کمپرسور از نکات بسیار مهمی است که قبل از خرید حتما باید به آن توجه نمایید.

قابلیت حمل:

بنا بر نوع کارکرد مورد نظر، این امر که کمپرسور قابلیت حمل داشته باشد، بسیار حائز اهمیت است. کمپرسورهای قابل حمل در اشکال و اندازه های مختلف در دسترس هستند، به این صورت که مدل های کوچکتر به اندازه کافی برای حمل و نقل، سبک می باشند اما مدل های بزرگتر دارای چرخ هایی هستند که کمپرسور را قابل حمل می کنند. کمپرسور های کوچکتر معمولا در موارد زیر قابل استفاده می باشند:

  1. باد کردن لاستیک های اتومبیل
  2. تامین انرژی مورد نیاز جهت ضربه زدن به میخ
  3. رنگ کردن
  4. استفاده در انواع مختلف ماشین آلات سنگین

کمپرسور باد

تجهیزات اصلی کمپرسور باد عبارتند از:

  • مخزن:

این مخازن با فشار کاری بین ۸ تا ۱۳ بار به منظور ذخیره هوای خروجی کمپرسور، استفاده می شوند.

  • میکرو فیلتر:

میکروفیلترها، تجهیزاتی هستند که برای جذب ذرات غبار، روغن و ناخالصی های موجود در هوای فشرده به کار می روند. انواع میکروفیلتر ها عبارتند از: پری فیلتر، میکرو فیلتر اولیه، میکرو فیلتر ثانویه و میکرو فیلتر سیلیکونی.

  • درایر جذبی:

این قسمت که شامل دو برج فولادی همراه با مواد جاذب و شیر های تخلیه برقی می باشد، بخار آبی را که در مسیر هوای فشرده قرار گرفته تا حد بسیار بالایی جذب می کند.

  • درایر تبریدی – خشک کن:

این قطعه که وظیفه آن مشابه یخچال می باشد، هوا را سرد کرده و ذرات بخار آب موجود در هوا بر اثر این سرما به آب تبدیل گشته و از راه شیر های تخلیه، خارج می شوند.

  • تله آبگیر و روغن گیر:

تله آبگیر بعد از کمپرسور، نصب شده، ذرات آب و روغن موجود در هوای خروجی را جذب کرده و از ورود این ذرات به مخزن جلوگیری می کند.

برترین برند های موجود در بازار:

از برترین کمپانی هایی که اقدام به تولید این محصول نموده اند می توان به هیوندای، رونیکس، توسن پلاس، کنزاکس، متابو و باد نک اشاره نمود. برای دریافت مشاوره می توانید با مشاوران ما در تهران تولز در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد