بررسی تخصصی فلنج ها 2

فلنج

درباره فلنج ها:

در مقاله بررسی تخصصی فلنج ها درباره فلنج و کاربرد های آن صحبت نمودیم. دراین مقاله برآنیم تا با معرفی انواع مختلف فلنج ها، شما را در خرید این محصول یاری نماییم.

فلنج با سطح ساده:

ساختار این مدل فلنج ها به گونه ای است که در هنگام انجام اتصال ها سطح دو فلنج مورد استفاده باید صاف باشد. مهم ترین کاربرد این محصول، زمانی است که در سیستم، دو فلنج را به کار می گیریم و یا در اتصالات آبی که به وسیله ریخته گری ساخته شده اند است.

معمولا فلنج های چدنی و یا فولادی که در فشار های کم کاربرد دارند از این نوع ساخته می شوند. درواقع طبق استاندارد های فلنج (ASME B31.1) وقتی فلنج سطح ساده درست شده به وسیله قالب های آهنی به فلنج های فولاد کربنی متصل شود باید فلنج های سطح بر جسته حذف شوند.

فلنج ساده

فلنج با صفحه دارای زبانه و شیاردار:

این نوع فلنج ها همانند فلنج های ساده به صورت جفت وجود تولید می شوند. فقط تفاوت آن در این است که واشر (gasket) را روی خود قطر داخلی می گذارند و همچنین این کار را می توان روی قطر خارجی انجام داد چون زبانه و شیار قطر داخلی ندارد و ادامه دار نمی باشد. این دلیل اصلی جلوگیری از خوردگی، سلیش و فرسودگی است. این ساختار، سطح کمی از لایی ایجاد می کند و باعث می شود که به پیچ و دیگر اعضا بار کمتری وارد شود و بازدهی بیشتری داشته باشد.

فلنج نر و ماده:

در میان انواع فلنج، ساختار این مدل به گونه ای است که سطح یکی از فلنج ها دارای برآمدگی و سطح دیگر دارای تو رفتگی می باشد که بنا به موقعیت استفاده شده سطح تورفتگی و برآمدگی با نسبت های خاصی طراحی می شود که معمولا ۱۶/۳ اینچ عمق تو رفتگی و سطح ماده دارای ۴/۱ اینچ برآمدگی می باشد. استفاده از فلنج های نر و ماده را می توان در پوسته مبدل حرارتی به کانال و پوشش فلنجی مشاده کرد.

فلنج رزوه‌ای:

این نوع اتصال فلنجی که به عنوان فلنج دنده‌ای نیز شناخته می‌ شود، دارای یک رزوه مادگی در داخل سوراخ فلنج است که به رزوه نَر لوله وصل می‌شود. با نوع رزوه‌ ای دیگر نیازی به استفاده از جوشکاری نیست.

فلنج رزوه ای

به همین دلیل، می‌توان اتصالات مربوط به لوله پنج لایه، لوله سه لایه و لوله یک لایه را با این نوع فلنج انجام داد. اتصال به صورت دنده‌ای سریع و ساده انجام می‌شود و برای کاربردهای لوله کشی با فشار و دمای بالا مناسب است. به دلیل وجود رزوه در داخل دیواره فلنج، لوله مورد استفاده باید از ضخامت بالایی برخوردار باشد.

فلنج اسلیپون:

این فلنج از طریق جوشکاری به لوله متصل می‌ شود. در واقع برای متصل کردن لوله و فلنج اسلیپون، ابتدا لوله در درون فلنج قرار می‌ گیرد و سپس از داخل و خارج به روش Fillet جوشکاری می‌ شود تا آب ‌بندی بهتری داشته باشند.

فلنج لبه‌ دار:

فلنج لبه‌ دار یا لپ جوینت دارای طراحی دو قطعه‌ ای است؛ به همین علت احتیاج به جوش لب به لب برای اتصالات ته کوب وجود دارد. این نوع اتصال فلنجی برای استفاده در سیستم‌ هایی که دارای محدودیت فضایی هستند یا سیستم‌ هایی که به تخریب و نگهداری مکرر نیاز دارند، مناسب است. همچنین، عدم تماس با مایع در لوله اغلب اجازه استفاده از فلنج‌ های لبه‌دار ارزان قیمت (فولادی کربن‌دار) را می‌ دهد.

فلنج با سطح برجسته :

در این نوع فلنج ها، سطحی که در مقابل سطح دیگر قرار گرفته و بر روی آن لایی قرار داده می‌ شود نسبت به سطح کلی فلنج برجسته تر ساخته می‌ شود. بر اساس استاندارد مقدار برجستگی درتمام اندازه‌ ها برای کلاس های ۱۵۰و ۳۰۰ برابر ۱٫۶ mm وکلاس های بالاتر برابر ۶٫۴ mm می‌ باشد. در قسمت برجستگی ممکن است سطح کاملاً صیقلی (smooth finish) و یا دارای شیار (serrated finish) باشد واین شیار ها یا به صورت هم مرکز ویا حلزونی می‌ باشند که روش ساخت آن در استاندارد (mss-sp-۶) مشخص گردیده است (معمولاً عمق شیارها ۰٫۴mm وفاصله آن از هم ۰٫۸ mm می‌باشد)

فلنج جوش سوکتی:

این مدل ها، دارای ابعاد کوچکتری نسبت به دیگر انواع فلنج بوده و برای استفاده در فشار های بالا کاربرد دارند.

فلنج سوکتی

فلنج روکار:

این محصول، برای انواع فشار ها کاربرد دارد. در فشارهای ۱۵۰ و ۳۰۰ مورد استفاده قرار گرفته و جوش داخلی آن‌ ها بیشتر است؛ نصب آن‌ ها آسان بوده اما نسبت به فلنج گردن دار مقاومت کمتری دارد.

فلنج حلقه مشترک:

انواع حلقه مشترک، قادر به تحمل دمای بالا بوده و برای مکان‌ هایی که فلنج باید دمای بالاتر از ۸۰۰ درجه فارنهایت را تحمل کند استفاده می‌ شود.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد