کنتینکس پاش چیست؟
ابزار کنتینکس پاش وسیله ای است که همانند اسپری های رنگ به کار می رود اما از نظر ابعاد و اندازه با این اسپری ها کاملا متفاوت می باشد. اسپریهای رنگ، حجم بسیار کمی دارند و برای امور کوچک مورد استفاده قرار می گیرند. پیستوله ها، با حضور خود، صنعت رنگ آمیزی ساختمان ها را متحول کردند و به میزان زیادی سرعت آن را افزایش دادند. سرعت و کیفیت رنگ آمیزی با پیستوله، با برس یا غلطک قابل مقایسه نیست.
این محصول موجب از بین بردن برخی از معایب دیگر ابزارآلات رنگ آمیزی هم می شود مثلا هنگام کار با برس، احتمال برداشتن مقدار زیادی رنگ وجود داشت که این باعث چکه کردن رنگ روی دیوار می شد. با کم برداشتن رنگ، مجبور به دوباره کاری می شدید؛ اما با کنیتکس پاش، رنگ به صورت یکنواخت روی سطح مورد نظر پخش می شود و نتیجه بسیار بهتری به دست خواهد آمد. پیستوله ها علاوه بر رنگ، قابلیت پاشش روغن جلا، ضد زنگ، جوهر و… را دارند.
انواع کنیتکس پاش از لحاظ رنگ پاشی:
-
سیستم رنگ پاشی ثقلی:
در این مدل ها کاسه یا مخزن رنگ روی کنیتکس پاش قرار گرفته است. در این حالت رنگ بر اثر نیروی وزن خود یا همان نیروی جاذبه زمین همراه با نیروی مکش هوای فشرده هدایت می شود. این مدل ها در مقایسه با مدل های سیفونی به هوای فشرده کمتری نیاز دارند. از همین رو ضایعات رنگ در سیستم رنگ پاش ثقلی کمتر است. قسمت مخزن در این مدل از کنتینکس پاش ها زاویه ۴۵ درجه دارد به همین دلیل برای سطوح عمودی و افقی مناسب است. این محصول بیشتر برای رنگ کردن چوب و خودرو استفاده می شود.
-
اسپری سیفونی:
مخزن رنگ در این مدل زیر پیستوله قرار دارد. این حالت باعث می شود هوا با سرعت زیادی از یک مجرای تنگ رد شده و حالت مکش ایجاد شود. فشار هوای جو که توسط سوراخی در منبع است به سطح مایع فشار می آورد و مایع بالا آمده و رنگ اسپری می شود.
-
اسپری تحت فشار:
این سیستم درزگیری شده است و زمانی که فشار هوای داخل منبع بالا می رود، رنگ از لوله بالا می رود. از این دستگاه بیشتر برای استفاده از رنگ های غلیظ استفاده می شود، برای مثال برای رنگ های مالتی کالر از این نوع پیستوله استفاده می شود.
علت استفاده از کنتینکس پاش:
استفاده از این محصول باعث شده است که تسهیل بسیار زیادی در امور مربوط به ساختمان صورت بگیرد و در وقت و مواد اولیه مصرفی تا حد زیادی صرفه جویی شود. شیوه های وقت گیر و غیر اقتصادی قدیمی هم باعث اتلاف وقت بوده و هم موجب می شد که مواد اولیه در مواردی حتی تا دو برابر استفاده شود و حتی نکته قابل توجه نتیجه پایانی است که بعد از پاشش یک نتیجه حرفه ای و غیر قابل مقایسه ایجاد می شود.
انواع کنیتکس پاش بر اساس منبع انرژی:
-
کنیتکس پاش برقی:
این کنیتکس پاش ها به کمک یک موتور در محفظه، مقداری هوا و رنگ را مخلوط کرده و سپس به بیرون پرتاب می کند. کنیتکس پاش برقی، برای کار های سبک خانگی بسیار مناسب است.
بهتر است قبل از کار با دستگاه رنگ پاش برقی کارهای زیر را انجام دهید:
- باید از یکنواخت بودن رنگ و نبودن هیچ ذرهای در آن، مطمئن شوید.
- باید رنگ را تا میزان مشخصی رقیق کنید. برای برای تعیین میزان غلظت رنگ، میتوانید از قیف رقیق سازی کمک بگیرید. این قیف ها با کمک زمان تخلیه شدن مایع، غلظت آن را مشخص می کنند.
-
کنیتکس پاش بادی:
برخی از کنیتکس ها، برای کار کردن به یک کمپرسور نیاز دارند. این پیستوله ها، معمولاً با چند ابزار دیگر فروخته می شوند؛ یک آچار برای باز و بسته کردن قطعات، یک فرچه برای تمیز کردن قطعات و یک فیلتر در محل اتصال دستگاه به لوله کمپرسور. یکی از موارد مهم، در استفاده از کنیتکس پاش های بادی، تمیز کردن آن است.
به عبارتی دیگر بهتر است بعد از هر بار استفاده از پیستوله های بادی، به کمک آچار، قطعات آن را باز کرده و با استفاده از فرچه، آن را به خوبی تمیز کنید، فیلتر هم از ورود ذرات ریز و درشت به درون پیستوله جلوگیری می کند. گفتنی است این پیستوله ها به دو نوع حرفه ای ( برای کار های کارگاهی) و خانگی تقسیم بندی می شوند. اگر نقاش ساختمان هستید یا بدنه اتومبیل ها را رنگ می کنید، پیستوله های بادی، بهترین گزینه برای شما هستند.
-
کنیتکس پاش شارژی:
این پیستوله ها مانند پیستوله های برقی هستند با این تفاوت گکه می توانند انرژی را در خود ذخیره کنند و به همین دلیل کار با آن ها راحت تر است. البته این پیستوله، برای کار های کوچک و سبک مناسب است و به هیچ عنوان مناسب کار های بزرگ نمی باشد.
برای دریافت مشاوره بیشتر با ما در تهران ابزار در تماس باشید.