دستگاه اکسیژن ساز چیست؟
دستگاه اکسیژن ساز خانگی یکی از مهمترین دستگاه های کمک تنفسی، برای بیماران تنفسی خصوصا بیماران مزمن ریوی در منزل می باشد. برای بیماران تنفسی توصیه می شود به جای سیلندر اکسیژن (کپسول) از اکسیژن طبی دستگاه اکسیژن ساز استفاده کنند. اکسیژن ساز به وسیله تجزیه گازهای ترکیبی که در هوا موجود است و متمرکز کردن اکسیژن موجود در هوای محیط و ذخیره آن در مخزن مخصوص، اکسیژن غنی شده تولید می کند که سازگار با بافت ریه می باشد و آسیب رسانی به بافت ریه را به حداقل می رساند.
این دستگاه چه زمانی مورد نیاز می باشد؟
امروزه بسیاری از مردم از انواع بیماری های قلبی، ریوی و یا دیگر بیماری های تنفسی رنج می برند. تعداد قابل توجهی از این بیماران می توانند از درمان به کمک اکسیژن مکمل برای مراقبت های تنفسی در خانه، بیمارستان و یا در یکی از مراکز پزشکی بهره مند شوند.
اکسیژن گازی است که ۲۱% هوای محیط پیرامون ما را فرا گرفته است. عملکرد درست بدن ما به این منبع ثابت هوا وابسته است. پزشک معالج شما به دلیل آنکه بدن، خود قادر به دریافت اکسیژن کافی از محیط نیست، درمان با اکسیژن مکمل را تجویز می نماید.
بیمارانی که دارای نارسایی های ریوی (از جمله بیماران COPD و پنومونی و ادم ریوی و …) می باشند و به طور کلی می توان گفت بیمارانی که سطح اکسیژن خونشان SPO2 از حالت عادی پایین تر است برای بالا بردن اکسیژن خون خود نیاز مبرم به اکسیژن تراپی دارند. ساعات استفاده از دستگاه را تنها پزشک مشخص می کند و این ساعات بین ۱ الی ۲۴ ساعت در روز می تواند باشد. به عنوان یک توصیه جدی این مهم را باید توجه کرد که پس از تجویز پزشک به سرعت باید از دستگاه اکسیژن ساز استفاده کرد.
فرض کنید دستگاه اکسیژن ساز یک دستگاه تهویه هوا است؛ هوا را میگیرد، آن را تغییر میدهد و به شکل دیگری تحویل میدهد. اکسیژن ساز هوا را میگیرد و آن را برای استفاده از افرادی که به دلیل کمبود اکسیژن خونشان به اکسیژن پزشکی نیاز دارند، تصفیه میکند.
این وسیله چگونه کار میکند؟
- فشردهسازی هوا به عنوان مکانیزم خنککننده مانع از گرم شدن بیش از حد اکسیژن ساز میشود.
- گرفتن هوا از اطراف
- استفاده از رابط کاربری برای تنظیم شرایط تحویل اکسیژن
- حذف نیتروژن از هوا به وسیله تختهای غربال و فیلتر
- رساندن اکسیژن خالص از طریق ماسک یا کانول بینی به بیمار
نکات مهم در انتخاب این محصول:
- ظرفیت میزان اکسیژن تولیدی از مهمترین عواملی می باشد که در انتخاب دستگاه اکسیژن ساز مناسب باید به آن توجه شود، زیرا توانایی تامین میزان اکسیژن مورد نیاز بیمار را تعیین می کند. در بعضی از اکسیژن ساز ها، میزان تولید اکسیژن توسط کاربر تنظیم می شود.
- اندازه و وزن دستگاه اکسیژن ساز بنا به نوع استفاده از آن متفاوت است. دستگاه های اکسیژن ساز پرتابل نسبت به اکسیژن ساز های ثابت، وزن و قدرت کمتری دارند و برای استفاده در بیمارستان و محیط خارج از منزل استفاده می شوند. دستگاه های اکسیژن ساز ثابت برای استفاده در منزل و مراکز درمانی که به اکسیژن بیشتری نیاز است، انتخاب مناسب تری هستند.
- توجه به طول عمر باتری و میزان برق مصرفی دستگاه اکسیژن فشرده بسیار مهم می باشد. بعضی از باتری های مورد استفاده، قابلیت نگهداری شارژ به میزان یک ساعت را دارند و تعدادی از مدل ها تا ۸ ساعت کار می کنند. البته میزان نگهداری شارژ باتری به مقدار مصرف بیمار بستگی دارد و اکسیژن ساز هایی که با باتری کار می کنند نسبت به مدل هایی که با برق کار می کنند، غلظت کمتری دارند.
- میزان صدای تولیدی دستگاه اکسیژن ساز و کسب اطمینان از عدم ایجاد سر و صدای اضافه، طراحی و ظاهر دستگاه، قیمت و غیره از مواردی هستند که در هنگام خرید دستگاه اکسیژن ساز باید به آنها توجه شود.
- افرادی که بنا به تشخیص پزشک باید به صورت دائم در منزل و محیط بیرون از دستگاه اکسیژن ساز استفاده کنند، لازم است هر دو اکسیژن ساز ثابت و پرتابل را تهیه کنند. درضمن توجه به شرکت سازنده دستگاه و وجود خدمات پس از فروش اهمیت ویژه ای دارد.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.