همه چیز درباره دمپر و انواع آن

دمپر

دمپر چیست؟

دمپر در حقیقت نوعی صفحه فلزی یا دریچه است که با باز و بسته شدن، سبب تنظیم جریان هوای عبوری از داکت ‌ها و کانال‌ ها می‌ شود. هنگامی که دمپر در محیطی نصب و تنظیم می‌ شود، دمای محیط را با فرستادن جریان هوای گرم یا سرد به نقاط مختلف محیط تنظیم می ‌نماید. با تنظیم دمپر می توانید میزان هوای ورودی به هر اتاق یا هرجای دیگری از خانه خود را کاهش یا افزایش دهید. همچنین با تنظیم تیغه های دمپر می‌ توان جهت جریان هوا را تغییر داد.

دمپر هوا

انواع دمپر:

با وجود اینکه عملکرد دمپرها به یکدیگر شباهت زیادی دارند اما جهت هر کاربردی نوع خاصی از این وسیله استفاده می شود که به کمک آن در درجه اول تهویه مناسب و سپس ایمنی و راندمان مناسبی در فضا ایجاد شود. در ادامه با انواع دمپر آشنایی پیدا خواهید کرد.

  • بالانس دمپر:

از این نوع در فن های هواکش به منظور انتقال جریان هوا از فضای خارج به درون خانه و اماکن دیگر به کار می روند.

  • فایر دمپر:

همانطور که از نام این محصول پیداست،برای خاموش کردن حریق از آن ها استفاده می شود. در واقع فایر دمپر از ورود دود به بخش های دیگر جلوگیری خواهد کرد.

  • دمپر اتوماتیک:

در این سبک از خفه کن ها انتقال جریان هوا به واسطه موتورهایی انجام می گیرد که با الکتریسیته کار می کنند.

  • دمپر کانالی:

از خفه کن کانالی به منظور کنترل جریان عبوری هوا استفاده می شود. این سبک از خفه کن ها به کمک کنترل نیز قابل تنظیم خواهند بود.

  • دمپر جریان معکوس:

بر اساس تغییر سبک عبور جریان هوا، این نوع خفه کن ساخته شده است. برای آنکه جریان هوا را در دو جهت مخالف داشته باشیم، استفاده از این خفه کن ها توصیه می شود.

دمپر ها چگونه کار می کنند؟

یک دمپر دارای پیستونی است که در داخل یک استوانه مهر و موم شده و روغن با حرکت بالا و پایین چرخ حرکت می کند. در پیستون گذرگاه های کنترل باریک و شیرهای یک طرفه وجود دارد که به روغن اجازه می دهد از یک محفظه به محفظه دیگر عبور کند اما فقط بسیار آهسته.

دمپر

موتور یا محرک damper چیست؟

موتور یا محرک دمپر، موتوری است که روی این قطعه قرار می‌گیرد و وظیفه دمپر را به صورت اتوماتیک انجام می‌دهد. همچنین امکان تنظیم damper به میزان دلخواه را برای کاربر فراهم می‌سازد.

انواع موتور های دمپر:

  • نیومتیک (فنر برگشت دار)
  • الکتریک ( بدون فنر برگشت)

هر دو مدل در دو نوع قطع و وصل و تدریجی تولید شده و جریان هوا را کنترل می‌نمایند. در دو مدل موتور دارای گشتاور مخصوصی می‌باشد که متناسب با نوع damper مورد استفاده قرار می‌گیرد. عمده استفاده این موتورها در دمپرهای بی کانال (مورد استفاده در کولر گازی و اسپلیت)، دمپرهای ورودی و برگشت هواساز (داکت اسپلیت ها)، قطع/وصل و کنترل آب و سیال در صنابع مختلف آب و فاضلاب، صنایع غذایی و دیگر صنایع می‌باشد.

موتور damper مدل فنر برگشت دار (نومتیک) با استفاده از فشار هوا به حرکت در می‌آید و با استفاده از فنر، damper را در موقعیت انتهایی و ابتدایی نگه ‌دارد که موقعیت عادی نامیده می‌شود.

مقایسه دمپر و لوور هوا:

لوورها به صورت نوارهای زاویه داری هستند که اجازه عبور هوا و نور را می دهند، در حالی که دمپرها جریان هوا را تنظیم می‌‌کنند. لوورها و دمپرها عمدتا در سیستم‌های HVAC برای جریان هوا استفاده می‌شوند. بسته به نیاز طراحی، می‌توان بین دمپر‌ها و لوورها یکی را انتخاب کرد. دمپرها همچنین می‌توانند هنگامی که به عنوان آشکارساز دود استفاده می‌شوند، مانع عبور آتش و دود نیز شوند.

دمپر

  1. تفاوت اصلی بین لوور و دمپرها در این است که تیغه‌های لوور ثابت بوده و حرکت نمی‌کند در حالی که تیغه‌های دمپر حرکت می‌کند.
  2. به این ترتیب لوورها حرکتی ندارند، آنها کنترلی بر میزان جریان هوای ورودی نداشته و یک جریان استاندارد هوا را منتشر می‌کنند در حالی که دمپرها قابل حرکت هستند و از این رو به عنوان یک کنترل کننده میزان جریان هوای عبوری عمل می‌کنند.
  3. هر دوی دمپرها و لوورهایی که در سیستم‌های تهویه مطبوع استفاده می‌شوند، به طور معمول از آلومینیوم یا فولاد ساخته می‌شوند.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد