بررسی تخصصی دستگاه پولی کش

پولی کش

پولی کش چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مقاله بر آنیم تا شما را با پولی کش که ابزاری مناسب برای تعمیر خودرو ها به حساب می آید، آشنا کنیم. این وسیله بیشتر در کار های مکانیکی و صنعتی برای تعمیرات ماشین آلات معدنی، راهسازی و حمل و نقل مورد استفاده قرار می گیرد. فولیکش و بلبرینگ کش نام های دیگر این ابزار هستند. 

از دستگاه پولی کش برای بیرون آوردن هر نوع قطعه یا بلبرینگ و پولی از روی شفت و همچنین جدا کردن قطعات و چرخ دنده ها استفاده می شود و طوری ساخته شده است که بدون وارد کردن کوچک ترین آسیب به قطعه، آن را بیرون می کشد.

پولی کش

پولی کش دستی:

پولی کش دستی یا (MECHANICAL PULLER) با استفاده از نیروی مکانیکی کار می کند و در دو نوع سه شاخه و دوشاخه موجود است که به دو فرم ریلی و مفصلی به لحاظ ساختاری تقسیم می شود. این ابزار از دو یا سه بازو کشنده (JAW) و یک پایه نگهدارنده (CROSS BEAM) تشکیل می شود که با قرار گرفتن در پشت پولی یا قطعه ای که روی یک شفت قراردارد به وسیله نیروی مکانیکی آن قطعه را بیرون می کشند.

عموما نوع سه شاخه آن ها به دلیل میزان درگیری بیشتر با قطعه توصیه می شود و حتی می توان گفت قدرت و ایمنی بیشتری نسبت به دوشاخ آن دارند. پس در صورت محدود نبودن فضای کار بهتر است از پولی کش های سه شاخه استفاده شود. بازوها و اتصالات این نوع از پولی کش فولادی بوده و خم نمی شوند. طراحی ساده دارند و کارکردن با آن ها ساده است. سایز بندی آن ها بر اساس کارگیر دهانه است و با نمره ۱ تا ۶ شناخته می شوند که حدودا هر نمره به معنی ۱۰ سانتی متر است. سایز بازوها بسته به سایز پولی مورد نظر تغییر می کند و برای سایز های بزرگتر، سایز بزرگتری از بازو برای کشیدن پولی نیاز است.

پولی کش هیدرولیک HYDRAULIC PULLER:

پولی کش هیدرولیکی از نظر نوع قرار گرفتن و آزاد کردن تفاوتی با نمونه های دستی ندارد و تفاوت آن ها در اعمال نیروی هیدرولیک به جای رزوه ای می باشد که توام با فشار و سرعت بالاتری است و معمولا برای سایز های بزرگ استفاده می شود. علاوه بر این بخاطر استفاده از نیروی هیدرولیکی در تناژ بالا کاربرد داشته و تولید می شوند. از لحاظ ساختاری پولی کش هیدرولیک در دو نوع پمپ سرخود و پمپ جدا وجود دارند که در نمونه پمپ سرخود سیستم جک و انتقال و پمپ به صورت یکپارچه در روی پولی کش نصب شده اند.

پولی کش

همچنین فولی کش های هیدرولیکی نسبت به پولی کش های دستی سریع تر عمل می کنند. برای طول عمر این محصولات از فولاد ضد زنگ و تقویت شده استفاده می شود. بازو های فولادی پولی کش به طور همزمان به داخل رفته و خارج می شوند که این امر باعث جلوگیری از خم شدن بازو های فولادی و همچنین جلوگیری از منحرف شدن از مسیر می باشد. لازم به ذکر است ایمنی پولی کش های هیدرولیکی بالا بوده و با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه باعث سهولت در استفاده می شوند.

پولی کش هیدرولیک در نمونه پمپ سرخود نیاز به سرویس و نگهداری خاصی نداشته و فقط ممکن است بعد از مدتی ایراد استهلاکی یا نشت روغن پیدا کند و در مدل های پمپ جدا شارژ و تعویض روغن همچنین مراقبت شیلنگ الزامیست.

دستگاه پولی کش و نحوه کار آن:

به صورت کلی دستگاه های فولی کش در نوع دستی و چه هیدرولیکی دارای طراحی ساده ای بوده و نحوه کار با آن ها نیز بسیار آسان است و برای استفاده از آن ها باید سایز دستگاه و نقطه تکیه آن ها با یکدیگر مناسب باشد. همین طور ابزار باید با قطعه مورد نظر تناسب اندازه داشته باشد.

دستگاه پولی کش

نحوه کار این دستگاه به گونه ای است که بازوی متصل شده به دستگاه فولی کش در پشت قطعه قرار می ‌گیرد که این قطعه معمولاً روی قسمت شفت قرار دارد و به این صورت یک نیروی کشش ایجاد می ‌کند و باعث می ‌شود که فولی به بیرون کشیده شود. برای این که از آسیب قطعه مورد نظر جلوگیری شود و یا از ایجاد وضعیت خطرناکی جلوگیری شود باید از فعال بودن همه فک های دستگاه اطمینان حاصل شود. ضمن این که نیروی مورد نظر به یک بار نباید به دستگاه وارد شود. زیرا در این صورت دستگاه را نمی توان به حالت اول برگرداند.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد