بررسی تخصصی موتور دو زمانه

منظور از موتور دو زمانه چیست؟

موتور دو زمانه که به موتور پیستونی نیز معروف است، نوعی موتور حرارتی است که از یک یا چند پیستون دو زمانه گرفته شده تا فشار را به حرکت دایره‌ای تبدیل کند. از جمله اصلی‌ ترین این موتورها می‌توان به موتورهای درون‌سوز که به‌طور گسترده‌ای در وسایل نقلیه موتوری مورد استفاده قرار می‌گیرند اشاره کرد که شامل موتور بخار که منشا اصلی انقلاب صنعتی بود و موتور استرلینگ می باشند. 

موتور دوزمانه

این سومین نمونه از موتورهای رفت و برگشتی است که آن را به عنوان موتور دو زمانه می شناسند که معمولاً در کاربردهایی که به قدرت پایین نیاز باشد متداول است. بعضی از دستگاه‌هایی که ممکن است موتور دوزمانه داشته باشند:

  • تجهیزات باغبانی و چمنزنی( اره زنجیری، دستگاه‌های برش)
  • موتور گازی ها
  • جت اسکی ها
  • هواپیماها با دستگاه کنترلی بی سیم ( هواپیماهای بدون سرنشین)
  • موتور قایق‌های کوچک

عملکرد موتور دو زمانه:

این نوع موتور، نوعی از موتورهای حرارتی است که سیکل ۴ مرحله‌ای را در ۲ مرحله‌ مکش و کورس تراکم طی می‌کنند. این موتورها به موتور پیستونی نیز معروف هستند که عملکرد آن ها در دو زمان و بعد از هر دور چرخش میل‌لنگ محقق می‌شود. در موتورهای دو زمانه یک یا چند پیستون دو زمانه تعبیه می‌گردد.

این پیستون‌ها فشار را به حرکت دایره‌ای تبدیل می‌کنند. موتورهای درون سوز مانند: موتور بخار، موتور استرلینگ و موتور گازی موتورهای دو زمانه هستند. موتورهای دو زمانه ( Two-stroke engine ) فناوری بسیار ساده‌ای دارند. در طراحی آن باکی برای ریختن روغن قرار داده‌اند. روغن در هنگام کار موتور از جام کردن آن جلوگیری می‌کند.حال در ادامه به بررسی پرسش موتور دو زمانه چگونه کار می کند خواهیم پرداخت …

  • زمان اول:

در زمان اول، پیستون از نقطه پایین به بالا حرکت می‌کند. پیستون با این عمل، هوای تازه را متراکم می‌کند. در این مرحله سوپاپ تخلیه موجود در سر سیلندر کماکان بسته می‌ماند. بالاترین نقطه‌ای که پیستون می‌تواند لمس کند را T.D.Cیا مرگ بالا و پایین‌ترین آن را B.D.C یا مرگ پایین می‌گویند.

موتور دوزمانه

  • زمان دوم:

در زمان دوم، مقداری سوخت به درون هوای متراکم و داغ پاشیده می‌شود. پاشیدن هوای متراکم در محفظه احتراق، موجب آتش گرفتن ذرات سوخت می‌گردد. گازهای محترق شده فشار زیادی تولید می‌کنند. این فشار پیستون را به پایین می‌راند. پایین آمدن پیستون مجاری تنفس هوای تازه را باز می‌کند.

هوای تازه با شدت وارد سیلندر می‌شود. در همین لحظه سوپاپ تخلیه باز شده و گازهای تولید شده با هوای تازه از سیلندر بیرون می‌رود. هر بار پیستون به نقطه مرگ پایین می‌رسد سیکل جدیدی آغاز می ‎گردد. بعد از پاسخ به پرسش موتور دو زمانه چیست به سراغ مزایا و معایب این نسل از موتورها خواهیم پرداخت …

معایب وجود در موتور های دوزمانه:

موتورهای دو زمانه علاوه بر سبک بودن و طراحی ساده تر، توان بیشتری هم در مقایسه با موتورهای چهار زمانه تولید می کنند. اما چرا در خودرو های سواری و یا سنگین مورد استفاده نیستند؟ دلایل آن به شرح ذیل است:

  • موتورهای دو زمانه عمر کوتاه تری دارند. این عمر کوتاه بخاطر نداشتن سیستم روان کننده جداگانه است و فرسایش این موتورهای دارای نرخ بالاتری است. در صورتی که از موتورهای دو زمانه برای خودرو استفاده کنید، برای هر ۱۶۰۰ کیلومتر نیازمند یک گالن روغن هستید.
  • موتورهای دو زمانه دارای نرخ آلودگی بالاتری هستند. این آلایندگی به دلیل احتراق روغن و سایش بیش از حد موتور است که حجم وسیعی از دود را تولید می کند.
  • موتورهای دو زمانه از سوخت به صورت کارآمد استفاده نمی‌کنند. بنابراین مصرف سوخت شما در هر صد کیلومتر بالاتر خواهد بود.
  • در هر بار تخلیه و مکش مقداری از مواد مکش شده به بیرون منتقل می شود و آلایندگی را بیشتر می کند و معمولا دود چربی به جای می گذارند.

موتور دوزمانه

کاربرد موتور ۲ زمانه در کشاورزی و باغبانی:

از جمله ویژگی های موتورهای ۲ زمانه دارا بودن نسبت بالای قدرت تولیدی نسبت به وزن آن است. یعنی یک موتور با حجم و وزن کم می تواند نیرو و گشتاور نسبتا بالایی را تولید نماید. این ویژگی موتورهای ۲ زمانه سبب شد تا مخترعین برای تولید ابزار ها و موتورهای کوچک بنزینی از این نوع موتورها استفاده نمایند. موتور ۲ زمانه امروزه در حوزه کشاورزی و باغبانی بسیار گسترده هستند و کمتر کشاورز یا باغداری است که وسیله ای با این نوع موتور نداشته باشد.

در ماشین آلات کشاورزی و باغبانی امروزی، اره موتوری، علف تراش، چاله کن، شخم زن سبک، سمپاش پشتی موتوری از جمله لوازمی هستند که از موتور دو زمانه استفاده می کنند.

تهران ابزار

مجموعه تهران ابزار از سال ۱۳۸۴ تاکنون در زمینه تامین تمامی تجهیزات مورد نیاز صنایع پیشران ، کارگاه ها ،‌تولیدی ها و … فعالیت کرده تا سهمی در بهبود، رشد و تکامل تولیدات داخلی در هر رسته ای داشته باشد جهت دریافت اطلاعات کاملتر می توانید به وب سایت تهران ابزار مراجعه و یا با کارشناسان مجموعه از طریق شماره ۰۲۱۸۸۹۸۹۲۰۰ در تماس باشید.

زمینه کاری تهران ابزار در ابزارآلات برقی : دریل برقی ، دریل شارژی ، اره برقی ، فرز ، میخکوب ، بکس برقی ، سشوار صنعتی ،مینی فرز و … در انواع برند های مختلف مانند متابو ،‌آروا ، بوش ، رونیکس و …

زمینه کاری مجموعه تهران ابزار در حوزه ابزارآلات هیدرولیک : جک هیدرولیک انرپک ،  پمپ هیدرولیک انرپک ، جک هیدرولیک رن ، پمپ هیدرولیک رن ، آچار هیدرولیک انرپک و …

تامین تجهیزات بادی : دریل بادی ، گیریس پمپ بادی ، بکس بادی و …

تهران ابزار مجموعه کاملی از هر آن چیزی است که شما به آن نیاز پیدا خواهید کرد.‌

دیگر مقالات کاربردی

درباره انواع هیدروموتورها

بررسی دیزل ژنراتور یا موتور جوش 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد