همه چیز درباره اره نواری

اره نواری

اره نواری چیست:

دستگاه اره نواری یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات صنعتی ساخت و تولید مورد استفاده در کارگاه‌های کوچک و بزرگ و صنایع مختلف است. برش این وسیله یکی از انواع برش سرد است. که به دلیل سادگی در استفاده، دقت قابل قبول، هدر رفت بسیار کم و سرعت بالا یکی از روش‌های پر کاربرد برش مواد مختلف است. از این دستگاه اولین بار برای برش چوب استفاده می‌ شد و به مرور زمان در صنایع فلزی جهت برش انواع فولادها نیز استفاده شد.

اره نواری

تاریخچه دستگاه اره نواری:

ایده‌ اره نواری حداقل به سال ۱۸۰۹ باز می‌گردد. زمانی که ویلیام نیوبریک حق اختراع این دستگاه را در انگلیس ثبت کرد. اما این اختراع به دلیل عدم توانایی در تولید تیغ اره‌های دو طرفه و کیفیت پایین تیغ اره‌ ها غیر قابل استفاده شده بود. خم شدن دائمی تیغ اره‌ها به روی چرخ‌ها یا قرقره‌ها باعث کاهش عمر تیغ اره‌ها شده بود. همچنین حجم برش باعث کاهش کارایی این دستگاه نیز می‌شد.

نزدیک به ۴۰ سال بعد یک بانوی فرانسوی به نام آن پائولین کرپین با ابداعی در روش اتصالات و جوشکاری دستگاه، این مانع را از سر راه برداشت. او در سال ۱۸۴۶ برای ثبت اختراع این دستگاه درخواست داد و به زودی حق خرید آن را به تولید کننده شرکت پرین در پاریس فرانسه فروخت. ترکیب این روش با آلیاژهای فولادی جدید و تکنیک‌های خنک کننده اجازه داد که این بانوی فرانسوی اولین تیغه‌ های برش از جنس فولاد را تولید کند. برای اولین بار دستگاه اره نواری در یک کارخانه‌ی آمریکایی تولید تیغ اره‌های فولادی، ساخته شد.

انواع اره نواری:

انواع اره نواری قادر هستند که برش‌های بسیار یک نواختی را به شیوه‌ ای بسیار کنترل‌ شده ایجاد کنند. نمونه‌ های مختلف این اره، انرژی مورد نیاز خود را با استفاده از موتور تامین می‌کنند. بیشتر مدل‌ ها دارای دکمه‌ هایی برای تنظیم هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان سطح برش، سرعت اره و زاویه برش را مشخص کرد. اره‌های نواری از نظر عملکرد به دو دسته کلی افقی و عمودی تقسیم‌ بندی می‌شوند. در بخش زیر به انواع این وسیله می پردازیم:

  • اره نواری افقی:

بهترین گزینه برای انجام برش‌هایی در حجم بالا، اره نواری افقی است. زیرا این اره دارای یک جک هیدرولیکی است که می‌تواند به کاربر و موتور دستگاه، برای هدایت تیغه کمک کرده و به‌ این‌ ترتیب به صفحات بسیار قطور نیز نفوذ کند. به همین دلیل است که از نسخه‌های افقی اره نواری، برای قطعه‌ قطعه کردن تنه درختان استفاده می‌شود.

  • اره نواری عمودی:

اره نواری عمودی یا اره ایستاده، گزینه مناسبی برای استفاده در کارگاه‌های کوچک چوب است. این نوع اره دارای قطرهای مختلفی است و می‌تواند برای انجام کارهای هنری پیچیده مانند منبت‌ کاری مورد استفاده قرار بگیرد.

اره نواری

مزایای استفاده از اره نواری:

  • برش‌ها سریع‌تر و با دقت بیشتری انجام می‌شود.
  • با استفاده از این ابزار ضایعات را می‌توانید به حداقل برسانید.
  • انعطاف‌ پذیر بودن این دستگاه باعث می‌شود بتوانید اشکال مختلف را به راحتی برش دهید.
  • خطر جانی کمتری برای اپراتور دستگاه دارد.
  • با استفاده ازاره نواری می‌توانید انواع قطعات را برش دهید، در نتیجه این دستگاه مقرون به صرفه نیز می‌باشد.
  • در دسترس و ارزان بودن، از مزایای دیگر این ابزار برقی می‌باشد.

ویژگی‌ های اصلی اره نواری:

هنگام خرید اره نواری دو نکته مهمی که باید به آن توجه کرد عمق برش و گلوی اره است. عمق برش تیغه در واقع فاصله تیغه تا راهنمای تیغه فوقانی است. این ویژگی به خریداران نشان می‌دهد که چه ضخامت چوب‌ هایی را می‌توان با استفاده از این اره برش داد. برخی از اره ها تنها دارای عمق برش ۱۵ سانتی‌متری هستند اما می‌توان عمق برش را از ۱۵ سانتی‌متر به ۳۰ ساتی‌متر افزایش داد.

گلو فاصله تیغه تا بخش قالب عمودی بدنه اره است. این فاصله ضخامت برش را تعیین می‌کند. گلو در اره کابینتی به اندازه ۳۰ الی ۳۵ سانتی‌متر بیشتر از مدل‌ های کوچک میزی است. پس باید بدانید که عبارت اره ۴۵ سانتی‌ متری روی برخی محصولات نشان دهنده اندازه گلوی دستگاه است. 

نکات مهم و ضروری جهت استفاده و نگهداری از اره نواری:

  • گریس کاری یکی از نکاتی است که موجب طولانی تر شدن عمر این دستگاه و روان شدن آن می گردد که توصیه می شود هر چند وقت یک بار گریس کاری شود.
  • پیش از استفاده از دستگاه از متصل بودن قسمت های آن مخصوصا تیغه مطمئن شوید.
  • پس از تمام شدن کار توصیه می شود تیغه را از طریق پیچ تنظیم آن کمی شل کنید تا دچار ترک در شرایط تغییر دما نشود.

اره نواری

  • پیش از استفاده دندانه های تیغه را کامل و از هر دو طرف چک کنید زیرا سالم نبودن تیغه علت به وجود آمدن فشار بر روی الکتروموتور و در نتیجه خرابی آن می شود.
  • استفاده از ماسک حین کار با دستگاه فراموش نشود.
    جهت تنظیم کردن گونیا توجه داشته باشید که حتما دستگاه را خاموش کنید سپس گونیا را تنظیم نمایید.

برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد