فنر سیم کشی چیست:
فنر سیم کشی یکی از ابزار هایی است که برای سهولت در عبور دادن سیم و کابل برق از داخل لوله های برقی مورد استفاده قرار میگیرد. در پروژه های ساختمانی یکی از مراحل اصلی سیم کشی برق ساختمان است. باید ابتدا مسیری برای عبور این سیم و کابل ها فراهم شود که این مسیر با لولههای برق در انواع لوله فولادی، لوله PVC، لوله خرطومی و غیره ایجاد می شود. سپس باید تمامی سیم ها و کابل ها از داخل این لولهها بگذرند و به جای مناسب خود برسند. برای رد کردن سیم و کابل از داخل لوله قطعا شما به وسیله ای نیاز دارید که این کار را به سهولت برای شما انجام دهد. فنر سیم کشی که انواع و مدل های متنوعی دارد یکی از این ابزارها است.
ساختار فنر سیم کشی:
یک نواز نازک فلزی (عمدتا از جنس فولاد) را در نظر بگیرید که در انتهای یک سمت آن گوی پلاستیکی یا فلزی و در انتهای سمت دیگر قلاب فلزی قرار گرفته است. این وسیله از سمت گوی وارد لوله برق شده و آز آن عبور داده می شود و سیم هایی که مد نظر می باشند به قلاب طرف دیگر وصل می گردند. می توان گوی انتهایی را از لوله خارج نمود و آن را کشید و بدیهی است که با این کار سمت دیگر فنر سیم کشی که متصل به سیم ها است کشیده شده و سیم های مورد نظر را از لوله برق عبور می دهد.
حال انجام دادن این کار هم خیلی ساده نیست و خود شخص برق کار می داند که چگونه این کار را انجام دهد تا هیچ گونه آسیبی به این ابزار پر کاربرد وارد نشود. معمولا ممکن است در این شرایط اگر فشار مضاعفی وارد شود و یا عمل کشیدن با فشار صورت بگیرد، فنر سیم کشی بشکند یا خمیده شود. پس باید احتیاط نمود و با دقت این کار را انجام داد.
انواع فنر سیم کشی:
فنر سیم کشی انواع مختلفی دارد که از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
فنر فلزی:
فنر فلزی از پیشینه طولانیتری نسبت به سایر موارد برخوردار است. اما به دلیل بهره بردن از فلز در ساخت، دارای انعطاف کمتری بوده و وزن نسبتا زیادی دارد. امکان زنگ زدن آن نیز نسبت به سایر موارد بیشتر است.
-
فنر سیم بکسلی(با روکش پلاستیکی):
این نوع از فنر سیم کشی به دلیل داشتن روکش پلاستیکی به خوبی درون لوله برق حرکت میکند و در برابر هر نوع کشش، پارگی، خم شدن و… مقاوم است. همچنین انعطاف بالای این نوع باعث میشود تا در هر شرایطی دچار ترک و شکستگی نشود. لازم به ذکر است که این نوع وزن کمی دارد و به راحتی می توان آن را باز و بسته کرد و در هر جایی به همراه داشت.
-
فنر سیم بکسلی( با روکش فلزی):
این فنر ها، کاربردی مشابه نوع قبلی دارند. با این تفاوت که روکش روی آن از فلز تهیه میشود و ارتجاع بیشتری دارد.
-
فنر قاب دار:
این نوع فنر کاملا جدید و کاربردی است. همچنین ویژگی های منحصر به فردی از جمله مقاومت در برابر تاخوردگی، ضربه و… دارد. نوع برقی فنر سیمکشی نیز در بازار موجود است که عملکردی بسیار ساده دارد. تنها با وصل کردن سر سیم و فشردن دکمه استارت میتوانید از قابلیت های آن بهره ببرید.
مزایای استفاده از فنر سیم کشی:
استفاده کردن از ابزار مخصوص در هر کاری مزایایی دارد که با مرور زمان و پی بردن به آن موجب محبوبیت وسیله مد نظر میشود. از آنجا که این مرحله از برق کاری ساختمان ها کاری سخت و زمان بر است از مهم ترین مزیت استفاده از ابزار مختلف میتوان به انجام شدن کار در زمان کمتری و افزایش سرعت اشاره کرد. همان طور که میدانید سطح فنر سیم کشی به شکل گرد و مدور میباشد. به همین دلیل زمانی که درون لوله برق قرار میگیرد، میتوان آن را به آسانی چرخاند. در نتیجه حرکت آن با سهولت بیشتری انجام میشود. همچنین انعطاف پذیر بودن این وسیله در مواردی که لولهها به دلیل ترکیب شدن با زانو برق از زاویههای خاصی برخوردار میشوند، میتواند کمک شایانی به عبور از این زاویه ها کند.
منعطف بودن آن همچنین باعث میشود که زمان کشیدن فنر سیم کشی هیچ آسیبی به دست برقکار وارد نشود. از دیگر مزیتهای این وسیله این است که وزن کمی دارد و در برابر زنگ زدگی مقاوم است. در نتیجه طول عمر و میزان ماندگاری آن بالاست.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.