تیفور چیست؟
تیرفور یا همان تیفور، ابزاری است که توسط نیروی کششی، بار را به راحتی جابجا می کند. تیفور به وسیله سیمون فاور در جنگ جهانی دوم، اختراع شد و احتمالا در آن موقع، آقای فاور نمی دانست که ابزار کاربردی که درست کرده، در هر مکان و هر شرایطی برای جابجایی بار، لازم بوده و استفاده می شود.
تیفور، مصارف متنوع و گوناگونی دارد برای مثال: صنایع ریلی و جاده ای، ساختمان سازی، پل سازی، صنایع دریایی و کشتی سازی، آتش نشانی و امداد و نجات، صنایع برقی و مخابرات، جنگلداری و بسیاری مشاغل و صنایع دیگر که با تجهیزات سنگین سر و کار دارند، از تیفور به عنوان محصولی بسیار کاربردی برای حمل و نقل بار، استفاده می کنند.
این دستگاه، به همراه طناب، تسمه یا زنجیر با طول های مختلف، برای جابجا کردن اجسام، در جهت عمودی برای بالا و پایین بردن یا کشیدن بار در یک خط مستقیم و همینطور برای استفاده در بسته بندی های بزرگ، به کار می رود. ابتدا باید تیفور را نصب کنیم و بار را به قلاب آن متصل کنیم سپس با حرکت دادن دستگیره پولیفت، بار مورد نظر، به جهات مختلف کشیده می شود.
تیفورها در دو نوع دستی و برقی در بازار وجود دارند و نوع دستی آن ها، بیشتر از نوع برقی، پرفروش است و برای انتقال از دست کمک می گیرد.
ساختار و عملکرد تیفور چگونه است؟
کلیه تیفور ها، از ۳ قسمت مهم دستگاه تیفور، سیم بکسل و دسته تشکیل شده اند که دارای ۳ اهرم کشنده، اهرم حرکت عکس سیم بکسل و اهرم خلاص کننده نیز می باشند.
در واقع نحوه کاره تیفور به این شکل است که در آغاز، تیفور از بخش تکیه گاه خود، به یک قسمت محکم همچون ستون، زمین، درخت یا… متصل شده و بعد از آن به صورتی که اهرم خلاص کننده در حالت خلاص می باشد، سیم بکسل از داخل دستگاه تیفور رد می شود و از یکسو به بار مدنظر وصل شده و از سوی دیگر کشیده شده تا سفت و محکم شود. حالا زمان آن است که اهرم خلاص در حالت فعال قرار بگیرد که در این حالت فک های قرار گرفته در تیفور وظیفه محکم نگه داشتن سیم بکسل را به عهده دارند.
در این هنگام دسته به اهرم کشنده وصل می شود و ما دسته را عقب و جلو می کنیم تا سیم بکسل به طرف تیفور کشیده شود و بار حرکت کند.
اگر بخواهیم بار را به جهت معکوس حرکت بدهیم، باید دسته را به اهرم عکس سیم بکسل وصل کنیم و باز هم آن را به جلو و عقب هدایت کنیم تا سیم بکسل به طرف تیفور کشیده شده و بار ما حرکت کند.
در کجاها از تیفور استفاده می کنیم؟
در صنایع دریایی و کشتی سازی برای کشیدن بار یا مهار کردنش و پهلو گرفتن کشتی ها در اسکله، از این دستگاه استفاده می کنیم.
در صنایع عمومی، برای بار گرفتن یا بار انداختن تجهیزات سنگین و نصب کردن یا جابجا کردن ماشین آلات و ابزار آلاتی همچون دستگاه پرس، از تیفور استفاده می شود.
در پروژه های پل سازی برای حمل و نقل بلوک های پیش ساخته بتنی یا قالب های سخت پل و همچنین برای بازرسی و تعمیر و نگهداری سکوهای کاری آویزان، این وسیله کمک شایانی کرده است.
در صنایع الکتریکی و مخابراتی برای حمل و نقل ترانسفورماتور ها، کابل کشی برق و مخابرات از زیر زمین یا به صورت هوایی، مهار کردن تجهیزات برقی و مخابراتی و همچنین نصب آنتن و دکل های هوایی مخابرات، از این وسیله بهره می جوییم.
در ساختمان سازی برای باربرداری های عمودی یا کشیدن و مهار بار، حمل و نقل قالب های بتنی و فلزی به شکل عمودی و حمل و تقل سکو های کاری آویزان، از تیفور ها استفاده می شود.
در خدمات آتش نشانی یا امداد و نجات برای حمل و نقل پل های اضطرار و لاشه های خودرو های تصادفی (جابجایی و جدا کردن)، این دستگاه همواره کمک فراوانی کرده است.
استفاده از تیفور چه مزیت هایی دارد؟
- با استفاده از این وسیله می توانیم بار مورد نظر را به سمت بالا یا پایین یا حتی به شکل افقی و بدون محدودیت طولی حرکت دهیم.
- از آنجایی که تیفور ها قابل حمل هستند، استفاده از آن ها در مقابل بقیه وسایل حمل و نقل بار، بسیار راحت تر است.
- تیفور ها با وجود حجم کمی که دارند می توانند بار های سنگین وزن را به راحتی جابجا کنند و نیاز مارا در استفاده از ماشین آلات سنگین مرتفع می کنند.
- این دستگاه ها طول عمر بالایی دارند و با وجود دوام زیادی که دارند، نیاز به هیچ گونه نگهداری خاصی نداشته و به آسانی تعمیر می شوند.
در هنگام کار با تیفور چه نکات ایمنی را باید رعایت کنیم؟
در زمان جابجا کردن سیم بکسل، باید توجه کنیم که پیچ خوردگی،ساییدگی یا تابی در سیم ایجاد نشود.
بدنه تیفور باید علائم ایمنی هشدار دهنده را داشته باشد.
قلاب تیفور باید ضامن ایمنی داشته باشد.
سیم بکسل نباید آغشته به گریس، روغن یا هر مواد آلاینده دیگری باشد.
این وسیله باید در جعبه مخصوص خودش، در محلی خنک و عاری از اتمسفر های خورنده نگهداری شود تا زنگ نزند.
سیم بکسل را باید حتما درست در وسط قلاب کشنده، قرار دهیم.
بار مورد نظر نباید سنگین تر از ظرفیت تیفور ما باشد.
می توانیم برای حرکت بهتر سیم بکسل، قبل از استفاده، تیفور را روغنکاری کنیم.
در هنگام استفاده باید حتما دستکش، کفش ایمنی و حفاظ صورت بپوشیم.
قلاب باید به وسیله اسلینگ مناسب، به یک نقطه اتصال امن و سفت وصل شده باشد.
قبل از استفاده مخصوصا در مواردی که تیفور ها تازه تعمیر شده اند، دستگاه را به خوبی بررسی کنیم تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنیم.
سیم بکسل نباید در تماس با هر گونه وسیله تیز یا برنده باشد.
حتما از سیم بکسل مخصوص دستگاه، استفاده کنیم.
اگر نمی دانیم چطور باید با تیفور کار کنیم، اصلا از آن استفاده نکنیم.
ما در تهران تولز سعی بر آن داشتیم که با این مقاله به شما در شناخت و استفاده از تیفور برای جابجایی بار مورد نظرتان کمک کرده باشیم برای داشتن خریدی مطمئن از این محصول می توانید از سایت تهرن تولز استفاده کنید.
خوشمان امد
شما پیج اینستا هم دارین؟
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر
بشیم
حرف نداشت
ɑaaaliii bood