لاستیک درآر چیست؟
در میان ابزار گاراژی ، لاستیک درار یکی از تجهیزات بسیار مهم در تعمیرگاه های خودرو، آپاراتی ها، تعویض روغنی ها و پنچرگیری ها می باشد. این دستگاه که توسط تکنسین های حرفه ای بکار گرفته می شود، وظایف تعویض تیوپ لاستیک، تعویض رینگ و تعویض خود لاستیک را بدون وارد کردن هیچ صدمه ای به عهده دارد. با استفاده از این محصول، تعمیرکاران به راحتی و بدون هیچ دردسری می توانند لاستیک انواع وسایل نقلیه را جدا کرده و لاستیک جدید را جایگذاری نمایند.
دیگر نام های دستگاه لاستیک درآر:
امروزه این دستگاه با نام های مختلفی از جمله دستگاه لاستیک عوض کن، لاستیک دربیار، دستگاه لاستیک جازن، لاستیک درآر تیوبلس، دستگاه لق کن لاستیک، تایر درآر، دستگاه دربیار جا بنداز لاستیک، دستگاه تیوبلس، لاستیک درآر ۳ پدال، لاستیک درآر ۴ پدال، لاستیک درآر ۵ پدال، لاستیک درآر شوک دار، لاستیک درآر کمرشکن، چرخ درآر و … شناخته می شود.
مزایای استفاده از لاستیک درآر:
- محافظت از لاستیک خودرو در مقابل صدماتی مثل پارگی لاستیک
- دقت بالا در انجام کار
- تامین امنیت تکنسین به علت استفاده نکردن از لوازم قدیمی پنچرگیری مثل پتک
- تسریع در زمان انجام کار
- جداسازی لاستیک و رینگ به شکل اتوماتیک
- محافظت از رینگ در برابر عواملی مثل ساییدگی
- استفاده کمتر از نیروی فیزیکی
- انجام عملیات بر روی انواع رینگ های اسپرت، خاص و گران قیمت بدون هیچ گونه آسیب
لاستیک در آر در ماشین های سواری و سنگین:
این دستگاه، دارای قطعات مخصوصی می باشد که با توجه به نوع آن ( مناسب سواری یا ماشین سنگین) متفاوت بوده و در ادامه برخی از آن ها را نام می بریم:
قطعات بکار برده شده در لاستیک درآر ماشین های سنگین:
- فک های باز و بسته شونده
- سینی جابجا کننده رینگ و لاستیک
- الکتروموتور پاورپک دار
- اهرم تایلیور مخصوص
- الکتروموتور تسمه چرخان
- پمپ هیدرولیکی روغنی
- گیربکس بسیار قوی
- اهرم کنترل از راه دور دستگاه
- ناخن گیرها و گیره های رینگ لاستیک
- اهرم لق کننده هیدرولیکی
- ستون تاشوی تمام اتوماتیک عمودی
قطعات بکاربرده شده در لاستیک درآر های ماشین های سواری:
- موتور الکتریکی کم مصرف با قدرت بسیار زیاد
- جک لق کننده لاستیک قدرتمند که پنوماتیک می باشد
- اهرم فلزی تایلیور
- پدال های زیرین
- سیلندر ها و جک های زیر سینی دوار
- ستون اصلی عمودی دستگاه لاستیک درار
- اهرمی که برای اتصال لاستیک می باشد
- سینی قابل چرخش به هر دو جهت
- درجه باد دیجیتالی
- ناخن گیرها و گیره های رینگ لاستیک
- بخش مراقبتی
- تنگه پخ و تقسیم باد
- شیر ورودی باد
- ستون تاشویی که جک دارد(برای دستگاه لاستیک درار کمرشکن)
- اهرم کمکی بادی (برای دستگاه لاستیک درار هلپ دار)
- مخزن باد (برای دستگاه لاستیک درار ۴ پدال)
انواع لاستیک درآر برای خودرو های سواری:
-
لاستیک درار ۳پدال:
لاستیک درآر ۳ پدال، از کاربردی ترین انواع لاستیک درآر می باشد که با ۳ پدال مجزا کار می کند به این شکل که پدال بادی اول برای لق کردن لاستیک از رینگ و پدال دوم برای ساعت گرد یا پاد ساعت گرد چرخیدن سینی دوار دستگاه لاستیک درآر و پدال سوم برای باز و بسته کردن فک ها استفاده می شوند.
-
لاستیک درار ۴پدال:
این دستگاه، درست همچون دستگاه ۳ پدال، دارای همان مکانیزم ۳ پداله است با این تفاوت که یک پدال هم برای شوک بادی در آن تعبیه شده است و این دستگاه را مجهز به مخزن باد کرده است یعنی با با فشار دادن پدال، ۴ شوک باد ایجاد شده و همین امر، مانع از وجود باد، میان لاستیک و رینگ در زمان باد زدن لاستیک ها می گردد.
-
لاستیک درآر هلپ دار:
این دستگاه با نمونه قبلی از نظر فنی هیچ تفاوتی نداشته و تنها برای محافظت از لاستیک و رینگ در مقابل خوردگی و همچنین عدم استفاده از تایلیور های دستی، یک اهرم کمکی بادی کنار ستون اصلی دستگاه تعبیه شده که موجب عملکرد سریعتر دستگاه می شود.
-
لاستیک درآر کمرشکن:
باید گفت که این دستگاه هم درست همانند دستگاه های ۳ پدال و ۴ پدال است با این تفاوت که نوع کمر شکن، بیشتر برای ایجاد فاصله و تنظیم دلخواه ستون اصلی ساخته شده است و قالبا برای رینگ های نا متعارف و پهن کار آمد می باشد.
انواع لاستیک درآر ماشین های سنگین:
- لاستیک درار ماشین های سنگین در مدل های ۱۴ تا ۲۶ اینچ برای ماشین های سنگینی مثل کامیون، اتوبوس، تریلی، خاور، برخی از مدل های تراکتور و … کاربرد داشته و معمولا با برق تک فاز و یا ۳ فاز کار می کند همچنین به دلیل مقرون به صرفه بودن و هزینه نگهداری کمتر، همواره جزو پرفروش ترین محصولات به حساب آمده است.
- لاستیک درر ماشین سنگین در ابعاد ۱۴الی ۲۸ اینچ و ۱۴ الی ۳۰ اینچ، نوع دیگری از این دستگاه ها است که در بین تجهیزات تعمیرگاهی ماشین سنگین وجود داشته و تنها با برق تک فاز کار می کند.
- نوع بعدی که مخصوص ماشین های فوق سنگین می باشد، با برق ۳ فاز کار می کند و به غیر از لاستیک درار ماشین سنگین با نام لاستیک درار ماشین فوق سنگین هم شناخته می شود و معمولا برای رینگ های ۱۴ الی ۵۴ تا ۶۰ اینچ تعبیه شده است.
نکات مهم ایمنی برای کار کردن با دستگاه لاستیک درآر سواری:
- همیشه باید اتصالات را به طور کامل چک کنید.
- هر از گاهی واحد مراقبت دستگاه و روغن داخل محفظه کوچک را چک نمایید.
- اگر ممکن است از ترانس صنعتی در کنار کنتور برق استفاده کنید که نوسانات برق منطقه ای قادر به آسیب زدن به دستگاه نباشند.
- حتما توجه داشته باید فشار باد ورودی، مطابق استاندارد توصیه شده کارخانه سازنده باشد و از افزایش یا کاهش فشار باد خودداری نمایید.
برترین برند ها لاستیک درآر:
درحال حاضر بیشتر دستگاه های موجود در کشور، محصولات کشورهای ایتالیا، چین، ترکیه و ایران میباشند اما باید گفت که لاستیک درار چینی پرفروش ترین محصول در میان این دستگاه ها می باشد. از مطرح ترین برند های موجود می توان به پولی، یونایت، اطلس، فلایینگ، آپو، اتک (ساخت ترکیه)، کورکی ( ساخت ایتالیا)، ….. (ساخت ایتالیا) و تکو اشاره نمود.
در این مقاله سعی بر آن بوده است تا شما عزیزان با دستگاه لاستیک درآر و انواع آن آشنا شوید همچنین شما می توانید برای تهیه این دستگاه با مشاوران ما در تهران تولز در تماس باشید.