شیارزن چیست؟
دستگاه شیارزن، نوعی از ابزار آلات برقی می باشد که در امور تاسیساتی و برق کاری های ساختمانی به کار گرفته می شود. این محصول، به منظور کارگذاری لوله ها داخل کف و دیوار ها، وظیفه ایجاد برش های قوی، برش کف، شیار ها، برش دیوار و حفره را به عهده دارد. شیارزن ها به دو نوع تک تیغ و دو تیغ، تقسیم می شوند.
مزایای استفاده از شیارزن ها:
- یکی از بهترین مزایای این دستگاه ها، قابلیت اتصال بدنه آن ها به جارو برقی های خانگی یا صنعتی به منظور جذب گرد و غبار و خرده ریز های زیر دیسک می باشد که برای انجام درست این کار، لازم است از ویژگی های کاربردی هر دستگاه، اطلاعات کافی کسب نمود.
- صرفه جویی در زمان، همواره از مهمترین فاکتور های خرید هر ابزاری به حساب می آید و این دستگاه، در این زمینه عملکرد بسیار مناسبی داشته است. سرعت شیار زن ها در مقایسه با دستگاه های فرز، دوبرابر بوده که این یکی از علل محبوبیت این دستگاه، به حساب می آید.
- بسته به عمق شیار و متریال مورد نظر، شیارزن ها قادرند با دیسک هایی به قطر ۱۱۵ تا ۲۳۰ میلی متر، کار کنند.
- تفاوت شیارزن با اره در استفاده از دیسک به جای تیغ برای انجام برش می باشد. بدنه شیار زن ها مجهز به یک قاب کوچک است که به همین دلیل، کاربر می تواند ابزار را محکم به دیوار فشار دهد و نتیجه ایجاد یک فرورفتگی یا برش ایده آل و صاف است که با هیچ ابزار دیگری به وجود نمی آید.
برخی از ویژگی های دستگاه شیار زن:
- یکی از ویژگی های این دستگاه، داشتن یک خروجی مکنده می باشد که به وسیله آن گرد و خاک از محیط کار جمع شده و محیط، پاکیزه خواهد ماند.
- شیار زن باعث می شود که لوله و کابل ها دیده نشوند.
- پیش از ورود شیارزن به بازار های ایران، از چکش و قلم به منظور انجام امور ذکر شده استفاده می شده؛ اما با انجام این کار، به غیر از این که کیفیت و دقت کار کاهش پیدا می کرده، خسارات بسیاری هم به بار می آمد.
- در مورد ایجاد شیار در مواردی مانند دیوار گچی به دلیل عدم سختی زیاد، امکان انجام روش های قدیمی تا حدودی وجود دارد اما برای دیوار و کف های سخت، استفاده از شیارزن ها کاملا الزامی می باشد.
- از قابلیت های این دستگاه، می توان به تنظیم پهنا، عمق برش و دقت بالا، اشاره نمود؛ درواقع قدرت موتور و سرعت چرخش تیغه با قدرت دستگاه رابطه مستقیمی داشته و هر چقدر سرعت چرخش تیغه بالاتر باشد، قدرت دستگاه هم بیشتر خواهد شد.
نکات مهم در هنگام خرید شیارزن ها:
-
گارد محافظتی:
برخی از دستگاه های شیارزن، دارای گارد محافظتی آلومینیومی هستند؛ زیرا این دستگاه گرد و غبار بسیار زیادی تولید می کند و اگر این گرد و غبار به دستگاه وارد شوند، شیارزن از کار افتاده یا عمر آن کمتر می شود. توجه به مکانیزم ضد غبار دستگاه شیار زن، از نکات مهمی است که حتما باید در هنگام خرید به آن توجه نمود.
-
تیغه شیار زن:
شیارزن ها به شکل دو تیغه و تک تیغه تولید می شوند که هر یک از آن ها کاربرد خاصی دارند اما در شیار زن های دو تیغ، پهنا و عمق برش کاملا قابل تنظیم می باشد.
-
دریچه اتصال به مکنده:
توجه به دارا بودن دریچه اتصال به مکنده که ویژگی های آن در قسمت های بالا ذکر شد، از نکات بسیار مهم در حفظ پاکیزگی محل کار می باشد.
-
قدرت:
همانطور که گفته شد، میزان قدرت موتور در میزان سرعت و دقت برشکاری تاثیر داشته و مهم می باشد؛ پس توجه به این موضوع، از نکات مهم به حساب می آید.
-
دسته:
کار کردن با شیارزن، کار مشکلی نبوده و نیازمند انرژی بسیار زیادی نیست؛ درواقع تنها با وارد کردن کمترین میزان نیرو، کار شیارزنی را انجام میدهد؛ اما طراحی و ساخت دسته D شکل این دستگاه ها باید به شکلی باشد که به سهولت در دست کاربر قرار گرفته و موجب خستگی او در حین انجام طولانی مدت کار نشود.
-
نشانگر لیزری:
توسط نشانگر های لیزری می توان خط برش را مشخص نموده و برش دقیق تری ایجاد کرد؛ این قابلیت در برخی از شیارزن ها وجود دارد.
نکات ایمنی کار با شیارزن:
- از آنجایی که در هنگام کار با دستگاه، امکان ورود گرد و غبار به چشم و ریه ها وجود دارد، استفاده از تجهیزات ایمنی همچون دستکش و عینک محافظ قبل از استفاده از دستگاه، ازنکات حائر اهمیت به حساب می آید.
- اگر دستگاه شما از عواملی مانند محافظ استارت مجدد، کلید تعویض دیسک و … برخوردار نمی باشد، حتما دقت فرمایید که در زمان تعویض تیغه، دستگاه شما خاموش باشد؛ همچنین در هنگام روشن کردن دستگاه به سرعت تیغه دقت نمایید.
برند:
بسیاری از برند های موجود در بازار اقدام به تولید این محصول نموده اند که از بهترین آن ها می توان برند های بوش، ماکیتا، آنکور، کرون، آاگ، الیت، رونیکس، پوکا، اینکو، متابو و … را نام برد.
شما عزیزان می توانید با مراجعه به تهران ابزار و دریافت مشاوره، بهترین نوع این محصول را با توجه به نیاز خود انتخاب نمایید.