دریل کاری روی فلزات:
کدام ابزار برقی برای دریل کاری روی فلزات مورد نیاز هستند؟
احتملا با خواندن قسمت بالا به این موضوع فکر می کنید که دریل کاری روی فلزات احتیاج به ابزار آلات خاصی دارد؛ اما باید گفت که خیر دریل کاری روی فلزات از دریل کاری روی چوب کاملا سخت تر می باشد اما با این وجود احتیاج به ابزار و وسایل سختی نداشته و فقط با استفاده درست از مته های درست می توان نتیجه لازمه را به دست آورد.
مته فلز:
ابتدا باید گفت که مته های فلزی که بیت HSS (مخفف High-Speed Steel) هم شناخته میشوند؛ از نظر شکل و ماده، با مته های مخصوص در سنگ و چوب بسیار متفاوت می باشند. مته های مخصوص فولاد، از سرعت بالایی برخوردار بوده و با نوک تیزی که دارند به راحتی قطعات فلزی را برش می دهند. ساختار مته های فلزی HSS در مقایسه با آلیاژ های فلز محکم تر بوده و حتی گاهی اوقات، کاملا به همدیگر فرق دارند.
نکات مهم دریل کاری روی فلز:
-
۶. مته استپ (Step):
از مته استپ ها به منظور ایجاد سوراخ های بزرگتر استفاده می شود. درواقع با این مته که یک مته مخروطی است می توان سطوح متفاوت را با قطر های مختلف سوراخ کرد. با بکارگیری آن این امکان وجود دارد که قطر سوراخ را تا عمق مورد نظر حفر کنید.
-
پیش سوراخ کردن برای سوراخ های بزرگ تر:
به منظور ایجاد سوراخ های بزرگ تر لازم است که اول یک سوراخ کوچک را ایجاد نمایید زیرا مته های با قطر زیاد، در زمانی که وارد می شوند، به سرعت رنده می شوند. سوراخ های کوچکتر از این موضوع جلوگیری می کنند و مانع از تنش های متاثر از دما می شوند.
-
استفاده از روغن برش:
زمانی که قطعه فلزی شما از یک صفحه قطورتر باشد، قبل از انجام حفاری حتما لازم است که محل سوراخکاری را آغشته به روغن برش کرده و آن را چرب نمایید. این کار موجب آن می شود که قطعه کار و سوراخ هر دو خنک شوند.
-
سرعت مناسب:
کنترل سرعت در زمان سوراخکاری از مهم ترین نکاتی است که باید به آن توجه شود. سوراخ کردن فلزات در مقایسه با سوراخ کردن چوب، باید آرام تر و با سرعت پایین تری انجام شود. مثلا شما در ۱۸۰۰ دور دقیقه، به راحتی یک سوراخ به قطر ۸ میلی متر در چوب بلوط حفر می کنید، در حالی که به منظور حفاری در فولاد ضد زنگ یا دیگر فلزات؛ فقط در ۵۶۰ دور دقیقه می توانید این کار را انجام دهید.
-
تمیزکردن و رفع ضایعات کوچک ایجاد شده در فلز:
شما برای سوراخ کاری روی فلزات باید دائما مدام آن ها را با یک وسیله مخصوص، از روی کار پاک نمایید و قسمت های برنده و زمخت روی سوراخ را هموار کنید زیرا لبه های سوراخ ایجاد شده در فلزات خیلی تیز هستند. با انجام این کار، شما از آسیب دیدگی دست ها جلوگیری می کنید و مانع از ایجاد هرگونه صدمه می شود.
-
مراقب تراشههای فلزی باشید:
در زمان به کارگیری ابزار برقی بر روی فلز، تراشه های تیز و خطرناکی از آن خارج میشوند. در صورتی که تراشه ها خیلی بزرگ باشند، به علت عملکرد گریز از مرکز، به سمت بیرون پرتاب می شوند. در زمان سوراخکاری، برای مدتی فشار را از روی محل دریل کاری روی فلزات کم کنید. این کار موجب آن می گردد که تراشه ها متوقف شده و به شکل خطرناکی پرتاب نشوند.
-
ایجاد سوراخهای متمادی در مرکز:
پیش از راه انداختن ابزار برقی، بهتر است که سوراخ های مته مورد نظر خود را که قصد دارید بر روی فلز ایجاد کنید، با بکارگیری منگنه مرکزی و چکش روی فلز مشخص نمایید. این کار باعث آن می شود که ابزار برقی مورد استفاده مثل دریل مقداری تندتر کار کرده، سوراخ های مته دقیقتر شده و همچنین حفاری آسان تر شود.
نکات ایمنی در هنگام دریل کاری روی فلزات:
برای استفاده از ابزارآلات برقی همچون دریل ها نکات مهمی وجود دارند که رعایت نکردن آن ها ممکن است باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری برای کاربران شود برخی از این نکات به شرح زیر می باشند:
- هرگز در زمان انجام کار فلز را در دستان خود قرار ندهید. باید در حین کار محکم و مقاوم در محل انجام دریلکاری یا حفاری، متصل شده باشد.
- به یاد داشته باشید که در زمان کار با فلز، استفاده از عینک ایمنی اجباری می باشد زیرا امکان جلوگیری از پرتاپ تراشه های فلزی وجود ندارد.
- در زمان سوراخکاری از دستکش استفاده نکنید زیرا ممکن است دستکش گیر کرده و شما بیشتر در معرض خطر قرار گیرید.
- در زمان انجام سوراخکاری تراشه ها را بردارید.
- در صورتی که قصد دارید تراشه ها را بردارید، اول باید دریل را خارج نمایید و بعد از آن تراشه ها را با احتیاط بردارید. حتما به یاد باشید که تراشه ها ممکن است گرم و تیز باشند؛ بنابراین باید با دقت این کار را انجام دهید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران ما در تهران ابزار در تماس باشید.