لوله خرطومی / انواع و کاربردها / بخش 1

لوله خرطومی چیست؟

صنایع برق و ابزار آلات مربوط به آن، از حوزه های بسیار مهم در زندگی امروزه ما به حساب می آیند زیرا کیفیت هر یک از ابزارآلان این صنعت تاثیرات بسیار مهمی در حصول نتیجه که همان استفاده از برق و حفظ ایمنی می باشد دارد. با شناخت بهتر هر یک از ابزار این حوزه می توانیم بهترین انتخاب را در استفاده از آن ها داشته باشیم.

لوله خرطومی

لوله خرطومی که با نام لوله فلکسیبل هم شناخته می شود یکی از پرکاربرد ترین ابزار در صنایع برق، ساختمان سازی، صنعتی و … به حساب می آید. ساختار این لوله ها از جنس پلی آمید، گرانول و pvc می باشد. از آنجایی که این لوله ها به راحتی نصب می شوند و کاملا سبک و قابل انعطاف هستند، استفاده های فراوانی از آن ها در صنعت می شود. به این شکل که انواع مختلف کابل ها و سیم ها را درونشان قرار می دهند تا ایمنی آن ها افزایش یافته و خراب نشوند و سپس به راحتی از هر جایی رد شوند. 

انواع لوله های خرطومی:

  • لوله خرطومی معمولی:

ساختار این مدل لوله های خرطومی به گونه ای است که دارای یک سطح خرطومی شکل و صیقلی برای عبور سیم های برق بر روی دیوار می باشد. از معایب این لوله های می توان به عدم انعطاف پذیری آن ها اشاره کرد که موجب شکستگی در مسیر های دارای پیچ و خم شود و همچنین از آنجایی که این لوله ها از ماده پلی آمید در رنگ های مختلف ساخته می شود و بر عکس لوله های نسوز، در برابر آتش و حرارت مقاومتی ندارند، در هنگام استفاده از آن ها باید احتیاط نمود.

  • لوله خرطومی نسوز PVC:

این لوله ها همانند مورد قبل به منظور عبور کابل های برق بر روی دیوار ساختمان یا در داخل آن استفاده می شوند. با این تفاوت که انعطاف بسیار بالاتری داشته و چون از جنس جنس پی وی سی هستند در مقابل آتش و حرارت زیاد، مقاومت بسیار بالایی دارند. به همین علت است که در زمان وقوع آتش سوزی هیچ آسیبی به سیم های برق وارد نمی شود. 

  • لوله خرطومی پلی اتیلن:

این مدل از لوله ها هم بسیار قابل انعطاف هستند و پس از اینکه حالتی به آن ها داده شود به همان شکل باقی می مانند. لوله های پلی اتیلن به صورت پیچی داخل یکدیگر می روند و نیازی به رابط ندارند. ساختار این لوله ها از یک رشته پلی اتیلن و یک مفتول فولادی ساخته شده است. این لوله ها در سایز های ۱۰-۱۵-۲۰-۳۰ سانتیمتری و طول ۴ متر تولید می شوند. این محصول تحمل دمایی بین -۲۰ تا +۱۵۰ درجه سانتی گراد را دارا می باشد. همچنین ابن محصول دارای مقاومت بالایی در برابر نور و تابش آفتاب می باشد.

لوله خرطومی پلی اتیلن

  • لوله خرطومی هواکش:

ساختار این لوله ها به گونه ای است که از دو لایه داخلی و خارجی تشکیل شده که لایه داخلی از جنس فویل آلومینیوم لمینت شده و لایه خارجی از جنس پی وی سی مشکی می باشد. این لوله ها برای مکش و انتقال هوای محیط های خشک، مرطوب و محیط های آزمایشگاهی به کار می روند. در واقع از آنجایی که این لوله ها بسیار انعطاف پذیر بوده و وزن مناسبی دارند، برای لاین انتقال هوا کاربردی هستند. از دیگر کاربرد های لوله های هواکش می توان به استفاده از آن ها در سرویس های بهداشتی، حمام، استخرها و به طور کلی در تمام محیط های خانگی، صنعتی، اداری، تجاری و ورزشی، اشاره نمود.

  • لوله خرطومی فلزی یا فلکسی:

از آنجایی که این لوله ها استحکام بالایی در مقایسه با لوله های خرطومی معمولی دارند، از آن ها در فضا های صنعتی و ساختمانی استفاده های بسیاری می شود. همچنین این لوله ها در انواع روکش دار و بدون روکش تولید و عرضه می شوند.

  • لوله خرطومی کشاورزی:

گفتنی است این لوله ها که برای آبکاری استفاده می شوند در برابر خوردگی مقاومت بسیار زیادی داشته و ساختار آن ها از جنس پی وی سی می باشد. این مدل هم انعطاف پذیری بسیار زیادی داشته و در برابر جریان برق نارسانا می باشد. همچنین لوله های کشاورزی نسبت به وزن سبکی که دارند، از استحکام کششی بالایی برخوردار می باشند. این لوله ها مقدار زبری پایین و طول عمر بالایی دارند.

لوله فلکسیبل

چرا استفاده از لوله های خرطومی اهمیت دارد؟

از آن جایی که برق یکی از مهم ترین نیاز های هر مکانی می باشد، استفاده های بسیار در هر مکانی دارد در نتیجه کابل کشی درون ساختمان برای انتقال برق به نقاط مختلف یکی از مهم ترین نکات به حساب می آید. به منظور حفظ سلامت کابل ها و سیم های ساختمانی باید از ابزارآلاتی مثل لوله های خرطومی استفاده شود تا از هرگونه آسیب مثل گرمای شدید، رطوبت و حتی خوردگی که ممکن است کابل ها و سیم ها را تهدید کند جلوگیری شود.

در مقاله لوله خرطومی انواع و کاربرد ها بخش ۲ شما را با کاربرد ها مزایا و ویژگی های دیگر این لوله ها آشنا خواهیم نمود. 

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد