کند شدن دندانه های تیغ اره:
زمانی که قسمت تیغه اره سائیده شده و کند می شود، ممکن است زودتر از زمان معمول خراب شود و همین موضوع موجب کند شدن تیغه اره و تحمیل هزینه های بیشتری به کاربر می شود؛ به منظور جلوگیری از سائیدگی تیغ اره و استفاده بهتر و درست تر، دانستن اینکه تیغ اره در چه زمانی کند می شود و چگونه باید از آن جلوگیری کرد به شما کمک بسیاری می کند.
نشانه های کند شدن تیغ اره زنجیری:
-
ایجاد خاک اره های ریز تر:
یکی از نشانه هایی که از طریق آن متوجه کند شدن تیغه اره می شویم، به وجود آمدن خاک اره های خیلی ریز در هنگام برشکاری می باشد؛ زیرا ساختار تیغه ها به گونه ای می باشد که خاک اره های ایجاد شده به شکل رشته ای و درشت هستند اما در هنگامی که تیغه کند شود و تیزی و برندگی خود را از دست بدهد شاهد خاک اره های ریز تری خواهیم بود.
-
کشیده نشدن تیغه اره زنجیری به داخل چوب:
اگر شما متوجه شدید که تیغه به داخل چوب کشیده کشیده نمی شود می توانید احتمال دهید که تیغه کند شده است زیرا در حالت عادی، زمانی که تیغه اره زنجیری را بر روی چوب می گذارید و دستگاه را روشن می کنید، تیغه باید به درون چوب کشیده شود و این موضوع به دلیل طراحی مخصوص اره های زنجیری می باشد.
-
لرزش های زنجیری:
می توان گفت کلیه اره های برقی و موتوری در زمان کار کمی لرزش دارند و این موضوع، اصلا عجیب و غیر عادی نیست. گاهی اوقات این لرزش بیش از حد معمول می شود و این می تواند نشانه بروز مشکل باشد. به عبارتی دیگر، لرزش های زیاد در هنگام کار با اره زنجیری از نشانه های کند شدن تیغه اره می باشد.
-
اره زنجیری برش های ناهموار ایجاد می کند:
زمانی که شما از طریق اره زنجیری چوبی را برش می دهید، باید همانند وقتی که کاغذ را با خط کش می برید، لبه کار کاملا صاف و یکدست باشد؛ اگر به جای این حالت، شاهد لبه ای ناصاف و ناهموار بودید تیغ اره شما کند شده است.
در چنین شرایطی تیغه به جای این که بر روی چوب برش ایجاد کند، بر روی آن می لغزد و به همین سبب برش های یکدست و تمیزی مشاهده نخواهید کرد.
-
اره زنجیری بیش از اندازه گرم می شود:
قاعدتا در هنگام کند بودن تیغه اره، موتور دستگاه باید مدت زمان طولانی تر و با قدرت بیشتری کار کند و گرمای زیادی تولید می کند. تولید مقداری گرما توسط دستگاه امری طبیعی است اما چنانچه این مقدار بیش از اندازه باشد، اره دچار آسیب شده و حتی ممکن است دود ایجاد کند.
البته باید توجه داشته باشید که کیفیت اره زنجیری نیز در این امر بسیار حائز اهمیت است. بنابراین به هنگام خرید این دستگاه باید اطلاعات و دانش کافی داشته باشید تا بتوانید بهترین دستگاه را انتخاب و خریداری کنید.
تمیز کردن تیغه اره:
در این قسمت شما را با چند مواد ساده و در دسترس آشنا خواهیم ساخت تا به راحتی بتوانید بدون آسیب رساندن به تیغه ها آن ها را تمیز نمایید؛ اما به نکاتی که برای استفاده از هر یک از این مواد مطرح شده، دقت نمایید تا نتیجه حاصله، مورد تایید شما باشد.
-
اسپری های تمیز کننده اجاق گاز:
برخی از کاربران از اسپری های تمیز کننده اجاق گاز که یک نوع اسپری شیمیایی است، استفاده می کنند. هرگز از این اسپری ها برای این کار استفاده نکنید، چرا که سبب خراب شدن و یا حتی کند شدن تیغه ها مخصوصا تیغه های دارای روکش کاربیدی (الماسه) می شوند.
-
جوش شیرین:
استفاده از جوش شیرین می تواند یک راهکار ساده و آسان و کم هزینه باشد. با استفاده از این مواد می توانید به راحتی جرم های حاصله را بدون کوچکترین آسیب و حتی کند شدن تیغه ها، تمیز نمایید.
-
پودر لباسشویی:
در صورتی که جوش شیرین در دسترس ندارید، پودر لباسشویی نیز می تواند گزینه مناسبی باشد برای این کار باشد.
-
نفت یا گازوئیل:
استفاده از نفت یا گازوئیل نیز می تواند برای این کار انتخاب شود. اما باید توجه نمایید که نفت، برای تیغه های بلبرینگ دار، گزینه مناسبی نمی باشد و حتی ممکن است سبب کاهش عملکرد آن ها شوند. پس در موقع استفاده از این مواد حتما دقت نمایید.
هر چند وقت یکبار تیغه اره را تمیز کنیم؟
حتی اگر از اره خود زیاد استفاده نمی کنید بهتر است سالی دو یا سه بار تیغه اره ها را جدا کرده و آن ها از نزدیک بررسی کنید. اگر اکثر دندانه های تیغه خراب شده اند نسبت به تعویض آن ها اقدام کنید در غیر این صورت تیغه ها تمیز کرده و اگر کند شده، آن ها را تیز کنید. تیز کردن تیغه های فلزی یا استیل ساده با سوهان انجام می شود ولی تیغه با دندانه های کاربیدی (الماسه) به صورت تخصصی تیز می شود و تعویض آن معمولا مقرون به صرفه تر است.
برای دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.