بررسی تخصصی دریل ستونی

دریل ستونی

دریل ستونی چیست؟

همانطور که در مقالات قبلی در رابطه با دریل ها گفته شد، برای اولین بار کمپانی بلک اند دکر اقدام به تولید دریل الکتریکی نمود که متشکل از یک دسته تپانچه ای و یک ماشه برای اجرای کار بود. با گذشت زمان دریل ها پیشرفته تر شده و در انواع گوناگونی تولید شدند. دریل های بتن کن، چکشی و … نمونه هایی از این پیشرفت می باشند. در واقع دریل ستونی یکی از همین دریل های پیشرفته بود که دستگاهی کاملا تخصصی و حرفه ای به منظور استفاده در کارخانه های تولیدی، کارگاه ها، برای انجام سوراخکاری بر روی آلومینیوم، فولاد و چوب به حساب می آید.

دریل ستونی

 دریل ستونی از چه اجزایی تشکیل شده؟

  • سه نظام:

مته دریل ستونی درون سه نظام قرار گرفته و سه نظام نسبت به قطعه کار یا مته مورد نظر قابل تغییر می باشد.

  • اهرم ها:

به کارگیری اهرم ها در این وسیله موجب آن می شود که قطعه کار بر روی میز به راحتی بچرخد؛ و البته یکی دیگر از ویژگی های اهرم ها امکان افزایش مقدار قدرت می باشد.

  • اسپیندل:

یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده دریل های ستونی اسپیندل است، اسپیندل عضوی چرخشی از دریل های ستونی است که قابلیت تنظیم سرعت دارد. روی اسپیندل می توان مته ها را نصب کرد. سرعت اسپیندل بسته به نوع مته ای که روی آن نصب می شود از ۲۰ دور در دقیقه تا ۴۰۰۰ دور در دقیقه متغیر است.

  • عمق سنج:

به وسیله عمق سنج ها امکان مشخص نمودن عمق مورد نظر بر روی قطعه کار وجود دارد.

  • پایه و بدنه:

جنس پایه و بدنه این محصول از چدن بوده و پایه به روی زمین محکم می شود.

  • کله گی:

به قسمت فوقانی این ابزار کله گی گفته می شود که داخل آن ها ۲ فلکه و یک تسمه وجود دارد. یکی از این فلکه ها به الکتروموتور و دیگری به محور دریل متصل می شود.

کاربرد دریل ستونی:

این دریل ها همواره یکی از کارآمد ترین ابزارآلات به حساب آمده اند. برای مثال در صورتی که بخواهید تعدادی اسباب بازی چوبی درست کنید، به مته های برگی، مارپیچی و اره استوانه ای یا saw hole نیاز دارید. دریل های ستونی به دلیل اهرم بندی و قدرت زیاد موتور به هیچ وجه قابل مقایسه با دریل های دستی نیستند؛ یا اگر قصد داشته باشید یک جالباسی درست کنید، لازم است که با یک دریل ستونی تخته را به گونه ای دقیق جهت نصب چنگک های جارختی سوراخ کنید.

دریل ستونی

نحوه عملکرد دریل ستونی چگونه است؟

همانطور که گفته شد یکی از اجزای مهم این وسیله، اسپیندل است که مکانیزم حرکتی این دریل ها بر پایه این قسمت طراحی شده است؛ به این صورت که در این دستگاه مته روی یک سه نظام که در انتهای اسپیندل قرار گرفته است، سوار شده و حرکت آن در راستای عمودی توسط یک دسته دوار کنترل می شود.

گفتنی است این مکانیزم، موجب سوراخکاری با دقت بالا برای کاربران می گردد. علاوه بر این، کلیه دریل های ستونی به مکانیزم توقف عمق مجهز هستند که امکان سوراخکاری با عمق ثابت را نیز برای شما فراهم می کند.

مزایای استفاده از دریل ستونی:

  • این محصول دقت بالایی در سوراخکاری دارد.
  • از آنجایی که موتور این دریل ها بزرگ تر است، از قدرت بالاتری برخوردار می باشند.
  • به علت وجود صفحه محکم و ثابت، دستگاه و قطعه کار منحرف نمی شوند.

معایب استفاده از دریل ستونی:

  • این دریل ها ثابت هستند.
  • دریل های ستونی وزن بالایی دارند.
  • ابعاد بسیار بزرگ می تواند از مشکلات این محصول به حساب آید.

سرعت دریل ستونی:

بسیاری از دریل های ستونی می توانند با انواع سرعت ها کار کنند تا در هر زمان کارایی متناسب با همان زمان را داشته باشند زیرا به هر میزان که ماده سخت تر باشد، سرعت مته هم باید کم تر شود. هر چقدر دریل بزرگتر و صنعتی تر باشد، تعدد سرعت آن بیشتر است. سرعت در دریل های ستونی به وسیله جا به جا کردن تسمه در فولی های مختلف قسمت بالایی دستگاه انجام می شود.

دریل ستونی

نکات ایمنی در استفاده از دریل  ستونی:

  1. به یاد داشته باشید که دریل را به وسیله سیم سیار به برق متصل نکنید و در صورتی که راه دیگری برای تأمین برق دستگاه ندارید از سیم سیار سالم و بدون نقص استفاده کنید.
  2. حتما در زمان کار با دستگاه از تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی استفاده کنید.
  3. به جهت افزایش ایمنی اجزای بدن، باید قطعه کار را با گیره نگه داریم و هرگز از دست خود به منظور نگه داشتن قطعه کار استفاده نکنیم.
  4. دستگاه نباید تحت نیرو های شدید قرار گیرد و کار کند.
  5. قبل از شروع کار با دستگاه، لازم است از عدم شکستگی اجزای آن اطمینان حاصل کنیم. همچنین باید دقت کنیم که تمامی قطعات به درستی در محل خود بسته شده باشند.
  6. همانطور که گفتیم این ابزار را در کارگاه ها و بر روی زمین نصب می کنند. در هنگام نصب این دستگاه ها باید دقت شود که آن ها در محلی با نور و تهویه مناسب نصب شوند.
  7. بعد از اتمام کار با دستگاه، حتماً آن را خاموش کرده و آن را روشن نگذارید.
  8. به منظور تعویض قطعات و مته ها قبل از هرچیز، دستگاه را خاموش کرده و سپس اقدام به تعویض این موارد کنید.
  9. دریل های ستونی را نمی توان در فضای مرطوب و یا در فضای باز به کار برد، زیرا این دستگاه برای محیط های سرپوشیده با رطوبت هوای کم و یا به اصطلاح خشک طراحی شده است.

شما می توانید برای دریافت مشاوره بیشتر با ما در تهران ابزار در تماس باشد..

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد