بررسی تخصصی فلوسوئیچ ها

فلوسوئیچ

فلوسوئیچ چیست؟

در میان ابزار دقیق، فلوسوئیچ به ابزاری گفته می شود که به منظور سنجیدن و مانیتورینگ جریان هوا، مایعات یا بخار به کار گرفته می شود و در شرایط گوناگون، سیگنال های متفاوتی به دستگاه‌ های دیگر مانند پمپ و … می‌ دهند؛ همچنین فلوسوئیچ قادر است به پمپ دستور قطع و وصل شدن بدهد. این دستگاه معمولا به منظور حفاظت از پمپ، حفاظت از مدار خنک کننده و آژیر هایی برای جریان‌ های بالا و یا پایین استفاده می گردد.

فلوسوئیچ

نحوه عملکرد فلوسوئیچ چگونه است؟

برای درک چگونگی عملکرد سوئیچ جریان و کارکرد آن، ترسیم اجزای اصلی تشکیل دهنده یک سوئیچ یا سنسور معمولی از این نوع مفید است. انواع مختلف آن شامل نوع دست و پا زن یا ماشه مغناطیسی (دستگاه اصلی) است که به مدار متصل شده و در مجاری که مایع یا گاز از آن عبور می کند قرار می گیرد. مبدل این سیگنال خام را از پارو می گیرد و آن را با فرمت قابل خواندن به فرستنده منتقل می کند. فرستنده، به نوبه خود، این قرائت را در برابر مجموعه ای از پارامتر های از پیش تعیین شده اندازه گیری می کند و هر سیگنال یا عملیاتی را که برای تنظیم رفتار اجزا و مکانیزم ها در مکان دیگری مورد نیاز است، انجام می دهد.

به این شکل، کلید های جریان می توانند به وسیله قسمت خاصی از سیستم، یا از طریق کل سیستم، میزان جریان مایعات یا گاز را کنترل یا گزارش کنند و اطمینان حاصل شود که جریان در آن پارامتر های از پیش تعیین شده باقی می ماند. اگر این سرعت بیش از حد مورد نیاز باشد یا پایین بیاید، فلوسوئیچ می تواند بلافاصله یک سری اقدامات مانند فعال کردن زنگ هشدار، روشن کردن پمپ، هدایت جریان و خاموش کردن قسمت های سیستم را انجام دهد.

کاربرد های فلو سوئیچ:

  • فلو سوئیچ‌های مایع:
  1. تهویه مطبوع
  2. سیستم‌ های آب گرمکن
  3. سیستم پمپ
  4. دستگاه‌ هایی خنک کننده بر پایه آب
  5. سیستم انتقال مایعات
  6. سیستم‌ های آب پاش
  7. سیستم تصفیه آب
  8. کلر زنی به استخرها و … 
  • فلوسوئیچ های هوا:
  1. تصفیه هوای اتاق
  2. گرمایش مجرایی
  3. تهویه اگزوز
  4. سیستم تامین هوا
  5. سیستم فیلتر اتاق و …

فلوسوئیچ

انواع فلوسوئیچ ها:

فلو سوئیچ ها در انواع گوناگونی همچون مدل های پدالی، پیستونی، مغناطیسی و … طراحی و تولید می شوند اما موارد ذکر شده را می توان پرکاربرد ترین انواع این دستگاه به حساب آورد.

  • فلو سوئیچ پیستونی:

فلوسوئیچ پیستونی مجهز به یک پیستون است که به کمک جریان گاز یا مایع، داخل یک مجرا حرکت کرده و سیستم را بررسی می‌ نماید؛ به یاد داشته باشید که امکان بسته شدن مسیر جریان آب پکیج در این نوع فلوسوئیچ، نسبت به فلوسوئیچ پدالی و فلو سوئیچ مغناطیسی بیشتر است.

  • فلو سوئیچ پدالی:

این دستگاه مجهز به یک فنر برگشت و یک سنسور است که از طریق آن ها این نوع فلوسوئیچ نسبت به فلو سوئیچ پیستونی و فلوسوئیچ مغناطیسی، کارایی بیشتری دارد. می توان گفت پکیج‌ هایی که از فلوسوئیچ پدالی استفاده می‌کنند، به کمک سنسوری که در آن تعبیه شده، می‌توانند به آسانی جریان آب را بررسی کنند.

  • فلو سوئیچ مغناطیسی:

فلوسوئیچ مغناطیسی، برای جریان بهتر آب و مایعات در پکیج، مناسب‌تر است. در این نوع فلو سوئیچ یک قطعه آهنربا و یک شناور تلفنی وجود دارد که توسط آنها یک فضای مغناطیسی درون فلوسوئیچ بوجود آمده و جریان آب کنترل و بررسی می‌شود.

کاربرد فلوسوئیچ

نکات مهم هنگام نصب انواع فلو سوئیچ:

  1. به یاد داشته باشید که فلو سوئیچ باید در منطقه ای نصب شود که در آن فضای کافی برای نصب، تعمیر و بازرسی وجود داشته باشد و در این صورت می تواند عملکرد خوبی داشته باشد.
  2. فلو سوئیچ باید در ارتفاع مناسب بالای طبقه نصب شود تا از آسیب رسیدن به آن جلوگیری شود.
  3. به جهت جلوگیری از ایجاد زنگ زدگی یا ته نشین شدن ذرات دیگر داخل محفظه فلوسوئیچ و عدم کارکرد صحیح دستگاه، باید هنگام نصب فلو سوئیچ در لوله افقی، فلوسوئیچ در بالای لوله قرار گیرد.
  4. در زمان نصب فلو سوئیچ روی لوله های عمودی باید فلو سوئیچ در جهتی که در آن جریان آب رو به بالا وجود دارد نصب گردد.
  5. به منظور تشخیص دقیق جریان آب، فلوسوئیچ باید در فاصله حداقل ۲۰ سانتی متر دو طرف فلوسوئیچ از اتصالات که جهت جریان در لوله، از تخلیه و یا از شیر تغییر مسیر نصب شود.
  6. کاربرد فلوسوئیچ های تیغه ایی فقط در سیستم های مرطوب می باشد. زیرا تاثیر ناشی از افزایش ناگهانی سرعت آب در هنگام خروج آب در سیستم های خشک می تواند به فلو سوئیچ تیغه ای آسیب برساند.
  7. بعد از اتمام نصب و تنطیم فلوسوپیچ در صورتی که آب روی بدنه فلوسوئیچ جمع شده باشد، باید از طریق دستمالی کاملا خشک شود؛ زیرا می تواند در طولانی مدت باعث زنگ زدن بدنه فلوسوئیچ گردد.

برای تهیه این محصول و دریافت مشاوره بیشتر می توانید با ما در تهران ابزار در تماس باشید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: امکان راست کلیک وجود ندارد